policja zatrzymała rowerzystę na 10-go lutego w Gdyni

Temat dostępny też na forum: Rowery
W sobotę widziałem jak policja spisywała rowerzystę który jechał sobie spokojnie chodnikiem ul. 10-go lutego. Nie wiem czy tylko pouczyła czy był mandat ale uważajcie bo nas namierzają !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: policja zatrzymała rowerzystę na 10-go lutego w Gdyni

Jadąc dziś, na Kartuzy, widziałam taki obrazek: rowerzysta (nie byle jaki, wypasiony rower i siatki udowe plus orzeszek, "gogle" na oczach...) kluczy środkiem pasa. Za nim potężny dostawczak. Za dostawczakiem kolumna osobowych... w kierunku Gdańska. Korek panie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

2 b or not 2 b

albo będzie łapanie chodnikowców i zawalidrogi drogowe we wdziankach rozbudzających hutliwe obsesje zwyroli j/w

albo chodnikowcy i straszenie piechoty

a wystarczyło by maznąc krechę farby około metra od krawężnika z obydwu stron i taki "dyński dylemacik" był by bezprzedmiotowy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

1. Jaki był stan nawierzchni na prawej stronie pasa? Bo czasem kierowca wolałby jechać kawałek za rowerzystą, niźliby miał ten kolarz wpaść w dziurę i władować sie pod auto. niby nie wina kierowcy, ale czekać na karetkę trzeba i w sumie czas dojazdu dłuższy. Zdaje się, ż jeszcze kilka fragmentów od przodkowa do kartuz zostało mocno dziurawych. Ale służby dzielnie naprawiają.
2. Czy to może było tuż przed skrzyżowaniem, abo na rondzie? W takich przypadkach, gdy już upewnię się, ze ten za mną wie dobrze, w którą stronę skręcam i nie zamierza mnie wyprzedzić, też jadę środkiem pasa, jak zezwala PORD. Oczywiście nie należy tego robić 200 metrów przed krzyżówką, żeby zebrać ogonek wkurzonych kierowców.
Przez rondo jadę środkiem, żeby któremuś nie przyszło do głowy na rondzie mnie wyprzedzać.
Jak jest wysepka i rozjazd spowalniający, to czasem jadę prosto, bo i tak tam nie wolno wyprzedzać, ale to jest 20 metrów.

Nie wiem, po co miałby jakiś rowerzysta nie jechać 0.2 - 1 m od krawędzi, jeśli asfalt taki sam na całej szerokości.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to jest "siatka udowa" ? Pierwsze słyszę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to jest siatka udowa ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może jaka siatka do kartofli, co się ową do paska czepia a na udzie się opiera.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korek na tej trasie to i bez rowerzystów jest. Poza tym, jazda powoli przez pewien odcinek, to nie jest korek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdynia Centrum (Międzytorze) - opinie i oceny (11 odpowiedzi)

Semeko Grupa Inwestycyjna S.A. wspólnie z należącą do grupy PKP S.A. spółką Xcity Investment...

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...