polska gastronomia schodzi na psy

dlaczego w restauracjach zamiast kucharzy pracuja krawcowe,nauczycielki,ogrodnicy a nie kucharze.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polska gastronomia schodzi na psy

bo jak taki kucharz ma słuchać właściciela, który wie wszystko najlepiej choć ma wykształcenie np ekonomiczne to woli gary zmywac w UK luc u turka robić w Szwecji i zarobic kilka razy więcej.... smutne, ale prawdziwe, siedze w tej branży to znam wiele osób z gastronomicznym wykształceniem. I tak marnują się znakomite talenty, gasi się ich zapał i wenę niskimi zarobkami, zwężaniem granic kompetencji, narzuca swoje menu lub każe gotować z gó.na.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polska gastronomia schodzi na psy

TO PRAWDA ALEX ŻENADA.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polska gastronomia schodzi na psy

To juz lepiej tak niz mial bys isc do dentysty a tam kucharz albo krawcowa
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: polska gastronomia schodzi na psy

szkoda tylko że niema w gdańsku knajpy w której zje sie dobry obiad wszędzie to samo znakiem tego ogrodnicy i inni którym w zyciu nie wyszło nieumieja dobrze gotować.BRAKUJE NOWYCH POMYSŁOW LUDZIE WYZYSKIWANI W KNAJPACH ZA 6ZL POTRAFIA ZROBIC TYLKO FILETA Z KURCZAKA I ANANASEM I SEREM CZESTO W MIKROFALI ALBO SCHABOWEGO NIEWSPOMNE O ŁOSOSIU ZMARZONYM W STAREJ FRYTURZE,TRAGEDIA TAKIE RZECZY TO JA MOGE SOBIE ZROBIC W DOMU SAM.WSZYSCY ZATRZYMALI SIE NA LATACH90 I DZIWIA SIE ZE NIEMA KLIJETOW.NO TAK ALE JAK SIE ZROBI PORZADNE MENU TO ''PANI KRYSIA FRYZJERKA NIE ZAŁAPIE''WIEC TRZEBA BEDZIE ZATRUDNIC DOBREGO KUCHARZA KTÓRY Z KOLEJI ZA 7ZŁ DO PRACY NIE PRZYJDZIE I KUŁKO SIE ZAMYKA.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polska gastronomia schodzi na psy

Z tej dziedziny polecam iśc na żarelko do
Holywood w Gdyni.. Mają szerokie menu i super smak!!!W karcie nie jest 5 dań a 50 i robią wszystko sami Zadnych pólprodoktów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: polska gastronomia schodzi na psy

TO FAJNIE TYLKO JAK JEST 50 DAŃ W KARCIE TO JAK TRFIĆ NA COŚ ŚWIERZEGO CO NIE GNIJE JUŻ W LODÓWCE 6DZIEŃ NAWET NIE ZAFOLIOWANE OBESCHNIĘTE ITD...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polska gastronomia schodzi na psy

dobre restauracje mają w karcie po 10 dań w tedy wszystko jest świeże, w programach kulinarnych też często się to słyszy :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polska gastronomia schodzi na psy

Żarty sobie robicie, wszystko jest pycha .maja taki asortyment, Co dziennie zakupy są robione,gotowane na bieżąco.Wiem bo znam obsługę i szefową.Nie ma lipy !!!! Żadnych mrożonek i półprodóktów .Pisałem ze menu jest wielkie Więc ty decydujesz co chcesz jeśc.To jest mała restauracja więc nie schodzi im 100 schabowych dziennie..Tam niema nic z mikrofali. Zamawiasz a oni robią ,gotują na miejscu. Tam sie stawia na jakośc nie na ilosć klijentów.W domu sam gotuję więc wiem co mówię. Proponuję iść i sprawdzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: polska gastronomia schodzi na psy

kiedyś jadłem tam kilka razy pizze z nachosami i była bardzo dobra, ale np w programie Kuchenne rewolucje zawsze skracają kartę do kilku dań
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: polska gastronomia schodzi na psy

JESTEM KUCHARZEM Z 15 LETNIM STARZEM I MOWIE WAM ZE TO JEST NIEMOZLIWE ZEBY BYŁO WSZYSTKO ŚWIERZE I NIC NIE MRORZONE PRZY 5O POZYCJACH W KARCIE MOZE BYĆ CO NAJWYŻEJ ŚWIŻO ODMRORZONE CZYLI ŚWIRZE BO BYŁO ZAMRORZONE HA,HA A WY MYŚLICIE ŻE PANI MAGDA GESLER W SWOJCH RESTAURACJACH NIE MA ZAMRAZAREK I NIC NIE MROZI.ZAMROZIĆ TEŻ TRZEBA UMIEĆ JAK I ODMROZIĆ.ALE STUDENCI ,KRAWCOWE ,MALARZE I INNI CO PRACUJĄ TERAZ W RESTAURACJACH ZA 5ZŁ SKĄD MAJĄ WIEDZIEĆ. DLATEGO KAŻDY MOWI ŻE NIC NIE MROZI I MA WSZYSTKO ŚWIERZE.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polska gastronomia schodzi na psy

jak gotujesz tak świetnie jak piszesz... to Panie chroń nas przed restauracjami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: polska gastronomia schodzi na psy

dyktanda tu nie pisze tylko wyraził swoje zdanie,wkurzają mnie tacy poligloci ciekawe jak piszą smsy czy używają polskich znaków by błysnąć poprawną polszczyzną.Wykształciuchy za 1200zl.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: polska gastronomia schodzi na psy

pozatym napisał wyrażnie że jest kucharzem a nie polonistą on może nie umie pisać poprawnie ty za to nie umiesz czytać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: polska gastronomia schodzi na psy

O, następny mądry.
Język polski w podstawówce każdy miał, nie tylko przyszli poloniści. Ja też polonistą nie jestem, a pisać umiem. Czytać również. Nie denerwuj się tak, poczytasz trochę książek i może też się nauczysz. Dasz radę!
PS. Na zarobki nie narzekam. Pewnie dlatego, że w PR płacą nieźle. Ale trzeba posiadać jakże rzadką umiejętność pisania po polsku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: polska gastronomia schodzi na psy

bujaj sie żenado chcesz być madrzejsza od Halewicza spadaj do ksiązek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: polska gastronomia schodzi na psy

Teraz to mi pojechałeś, nie wiem jak się pozbieram :(
Idę się "bujać".
Pa, słonko :*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: polska gastronomia schodzi na psy

ortografia chłopie!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: polska gastronomia schodzi na psy

popieram kucharza wyraznie napisal ze jest kucharzem a nie polonista i nie ma to w tym przypadku znaczenia. tak to prawda restauracje schodza na psy najlepiej wynajac sobie kucharza do domu za niewielkie pieniadze jest sporo takich ofert .zakupy zrobic i tyle .jestem wyksztalcony ale nie nie ma to znaczenia dla mnie jak kto pisze
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: polska gastronomia schodzi na psy

Brawo KK. masz rację chodzi tu o sens wypowiedzi a nie o ortografię kucharz ma rację bo to co się teraz dzieje w knajpach to ewenement w skali gastronomi.Zatrudniają ogrodników krawcowe byle taniej w restauracjach pracują teraz ludzie co nie mają zielonego pojęcia o gastronomi,byle tylko pracował na czarno i najlepiej za 5zł.NIEMA Z KIM PRACOWAĆ.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: polska gastronomia schodzi na psy

ale jaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polska gastronomia schodzi na psy

PAN OBSERWATOR WŁĄCZYŁ MÓZG, JEŚLI GO JESZCZE MA, NAJPIERW SIĘ WYPOWIADA W SPRAWACH MORDESTW MAŁYCH DZIEWCZYNEK, A TERAZ W GASTRONOMII. MOŻE JESTEŚ LUDOŻERCĄ??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...