potrzebuję pomocy fachowca do upgrade komp. stacjonarnego

Temat dostępny też na forum: Inne
Planuję nieco unowocześnić swojego peceta, który służy mi głównie do pracy, ale też czasami do rozrywki.

Szukam kogoś, kto podjąłby się najpierw pomocy w wyborze składników, a potem samego upgrade'u mojego sprzętu, gdyz sam jestem raczej software'owcem, niż sprzetowcem ;)

Czyli potrafiłby przełożyć płytę główną, zainstalować procesor, RAM, kartę graficzną, podłączyć te dyski twarde które mam i zainstalować nowy z nowym systemem. Utrudniajką jest fakt, że w nowym komputerze potrzebuje portu LPT. Obecnie mam go wyprowadzonego na karcie rozszerzenia.

Oczywiście rozliczenie za pomoc i pracę w gotówce, lub w "naturze", czyli w wymontowywanych podzespołach przeliczane po jakimś dobrym kursie :)
Obecnie mam w środku, a chcę wymontować i zamienić:
i7 860 2,8GHz, 6 GB RAM, GTX460, SSD 120GB.

Mieszkam w Gdyni na W.Kacku.

Proszę o kontakt mailem - soulless333@gmail.com
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: potrzebuję pomocy fachowca do upgrade komp. stacjonarnego

Moja sugestia:

Po co Ci ta modernizacja? Chyba tylko do gier ;)
Jeśli tak:
Wymień grafikę na GTX 1060 - 1450zł
Kup 2x 8gb ramu - sprzedaj ten co masz - nie kupuj ddr4... nie warto
Podkręć grubo procka - procki intela nie mogą się spalić, mają wbudowane zabezpieczenia, które zwyczajnie odcinają prąd - można ustawić maxymalny obsługiwany mnożnik a i tak nic im nie będzie... po prostu komp się nie włączy ;)

Jeśli 120gb wystarczy Ci na system, programy (ew gry) to tu nic nie zmieniaj - jeśli nie, sprzedaj co masz i kup 256gb - nie kupuj 120 ani 240 - (tak w skrócie dla laika: 120 i 240 się szybciej psują niż 128 i 256)
Dodatkowo kup 2 dyski po 1gb i zepnij je w raid0 na zdjęcia i pliki - hdd są tanie

Ja mieszkam za daleko, zresztą to tak jak by prosić inżyniera budownictwa o układanie cegieł ;)
Znajdź kogoś kto Ci to przełoży jeśli się boisz - ale to jest jak lego...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Foresteria (4 odpowiedzi)

Foresteria powstaje przy ulicy Bieszczadzkiej w Gdyni, w prężnie rozwijającej się dzielnicy...