powieka - czerwona sucha swędząca

Pomocy
Od jakiegoś czasu mam suchą, czerwoną swędzącą górną powiekę, byłam 3 razy u dermatologa, zapisywała mi tylko maść cortineff czy jakoś tak i na chwilę znikało i po paru dniach powtórka z rozrywki, właśnie odstawiłam chemiczne rzeczy bo może to alergia, miałyście coś takiego, jak z tym walczyć i najważniejsze - zwalczyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: powieka - czerwona sucha swędząca

To może być AZS(atopowe zapalenie skóry), moja dermatolog wypisała mi maść Protopic chyba 0,01% i pomogło. Teraz jest nasilony czas na alergie.

nigdy nie stosuje sie na powieki masci ze sterydami!!!(opinia dermatologa), ja rowniez polecam Protopic, mialam ten sam problem,albo podobny, od 2 lat zapomnialam o tej dolegliwosci

z tymi sterydami to wiem, dlatego szukam pomocy bo dermatolog niestety nawala a co do protopicu to kurczę opinie są bardzo różne

moze ktos jeszcze poratuje

jednak dowiedziałam się aby prot... nie stosowac, może ktoś zna jeszcze jakiś skuteczny sposób bo zaraz zwariuję!!

odnawiam wątek, bo juz nie wytrzymuję :(

To może być od alergii. Czasami tak mam, że mnie swędzą powieki, bo coś zjadłem co mnie uczula ( w szczególności jeśli w jedzeniu był wzmacniacz smaku i konserwanty - sprawdzone). Stosowałem krople do oczu Opatanol - na receptę.

Poproś Panią dermatolog aby skierowała Cię na badania mykologiczne w kierunku nużeńca. Może to jest przyczyną świądu?

ja mialam podobnie, i poszlam dla odmiany do... okulisty. Diagnoza zapalenie brzegów powiek. okropna dolegliwosc bardzo trudna do wylecznia. W ostrym zapaleniu należy dwa razy dziennie rano i wieczorem stosować okłady z bardzo cieplej wody i gazy. Nastepnie masowac powieki od zewnętrznej do wewnętrzej. Po tym wszystkim lekarstwo w postaci chusteczek blephaclean. jesli przez miesiac to nie pomoże tzn nie da znacznej ulgi nalezy zrobic badania pod kątem nużenca .

Inne tematy z forum

Stres w pracy (36 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Orgasm control na przedwczesny wytrysk (19 odpowiedzi)

Aktualnie stosuję chusteczki orgasm control i jestem z nich bardzo zadowolony ( jak do tej pory...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......