praca dla ciężarnych

ja nie wiem.. od dobrych 3 miesięcy rozsyłam cv.. i nic.. czy na prawdę nigdzie nie znajdzie się praca dla kobierty w ciąży, swoją drogą czemu uważa się że każda ciężarna będzie chciała iść od razu na zwolnienie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: praca dla ciężarnych

Hmm, nie chodzi tyle o zwolnienie co o fakt, że praktycznie każda kobieta po porodzie nie jest zdolna od razu do powrotu do pracy, a poza tym, wiadomo, że kobiety idą na macierzyński, żeby być z dzieckiem jak najwięcej. Takie dziecko potrzebuje czestego karmienia, ciągłej opieki i to oczywiste, że kobieta po porodzie nie leci od razu do pracy, a spędza pewnie czas z dzieckiem.... Nie powinnaś się zatem dziwić...

Re: praca dla ciężarnych

oczywiście zgadzam się (: z tym że w wielu ogłoszeniach jest umowa zlecenie więc nie gwarantuje mi to żadnego urlopu ;) to mnie dość dziwi, praca na czas określony przy np. fakturowaniu, sprzedaży a mimo wszystko nie dla kobiet w ciąży bo..?rozumiem że nie nikt nie chce pracownika, który miga się od pracy ale nie każdy ma takie podejście;]
pozdrawiam

Inne tematy z forum

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (21 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

Stres w pracy (35 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Życie za granicą to też nie bajka... (52 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...