Re: praca jako chemik
Ja skończyłem to co ty, tylko inżynierskie i powiem Ci, że dobrej pracy szukałem dokładnie rok od ukończenia studiów. Jeśli szukasz po całej Polsce, to nie wiem za bardzo jak Ci doradzić, bo jednak ważne jest miejsce zamieszkania. W trójmieście cienko z przemysłem, fabrykami itp., tutaj raczej stawia się hipermarkety i centra handlowe. Najbardziej znane firmy produkcyjne, to Rafineria Gdańska, Gdańskie zakłady fosforowe, DR. Oetker, zakłady cukiernicze Bałtyk Sp.z.o.o, Kruszwica S.A Jest też kilka firm w małych miejscowościach poza Gdańskiem: browar Amber, Algida, jak już wcześniej ktoś doradził Ziaja, Polpharma, Chemco. Wymieniłem oczywiście firmy nie tylko z samej branży chemicznej, ale także z branży spożywczej, bo jak szukasz pracy np. w laboratorium, to każdy duży zakład produkcyjny ma swoje laboratoria badawcze. Jest jeszcze kwestia specjalizacji, jaką zrobiłeś. Po specjalizacji Technologia zabezpieczeń przeciwkorozyjnych można też szukać pracy w branży motoryzacyjnej, elektronicznej, podobnie jak po kierunku inżynieria materiałowa. Doradzę Ci jeszcze jedno, nie licz od razu na dobre stanowiska, zaczyna się od podstaw. Poznasz lepiej firmę, to możesz próbować, pytać itp. Pozdrawiam
2
0