praca po wychowawczym

od 6 mies obserwuję gdański rynek pracy i zastanawiam się czy można u nas znaleźć pracę nie mając legitymacji studenckiej, bez orzeczenia o niepełnosprawności i mając mniej niż 40 lat.
doszłam do wniosku, że nawet jeśli mam 4-letnie doświadczenie w pracy administracyjno-biurowej w porządnej i wymagającej firmie (ale ponieważ urodziłam dziecko nie mam gdzie wracać) - bez legitymacji lub orzeczenia jestem średnio pożądanym pracownikiem.
od kilku miesięcy wysyłam CV a jeśli coś jest na prawdę ciekawe udaję się osobiście a pierwszym i zazwyczaj ostatnim pytaniem jest czy mam dzieci? i gdy oznajmiam, że tak rozmowa się kończy...
kiedy to się zmieni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: praca po wychowawczym

znam to ja też jestem po wychowawczym i szukam pracy i to samo mam alo legitymacja albo obcieta noga ( z całym szcunkiem ) dla niepełnosprawnych ale teraz jest nietolerancja dla ludzi z dziećmi i nie studentów masakra, Zyczę abyś znalazła pracę ja własnie wysłałam kolejne 2

ja akurat mam stopien niepelsnosprawnosci umiarkowany, biegly angielski i doswiadczenie w pracy biorowej- ale wlasnie z tego powodu chyba znalezc pracy nie moge... praca dla niepelnosprawnych to sprzatanie albo na kasie. akurat to ze mam dziecko nigdy mi nie przeszkadzalo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"biorowej"? I ty się dziwisz, że pracy nie masz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

może od niedawna na dysortografie dają orzeczenie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I co z tego, że jest orzeczenie? Jak pójdę do pracy i będę walić byki w pismach to nikt mnie nie zatrudni, mimo orzeczenia.

ja też jestem mamą szukająca pracy i przyznam się że ani razu nie spotkało mnie pytanie czy mam dziecko..wręcz sama o tym mówię i o dziwo kilka firm chciało mnie zatrudnić ale to ja zrezygnowałam ze względu na warunki jakie mi proponowano..
podsumowując..
nie odczułam że mając dziecko jestem skreślana jako potencjalny pracownik podczas rozmów rek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...