prawa konsumenta

Kupiłem router z annexem B. Zamówienie złożyłem przez stronę internetową korzystając z telefonu więc patrzyłem w mały ekranik. Dało to ten efekt, że zamówiłem niewłaściwy model, bez switcha. Towar odebrałem w sklepie ale dopiero w domu spostrzegłem brak dodatkowych portów. Następnego dnia osobiście w sklepie zgłosiłem chęć wymiany tego urządzenia na inny model. Niestety sprzedawca odpowiedział, że nie może przyjąć produktu, bo widziałem w sklepie co kupuję. Proponowałem, że kupię inny produkt ponad dwukrotnie droższy ale nie pomogło. Otrzymałem stanowczą odmowę.
I tym sposobem był to mój ostatni zakup w tym sklepie, a zamierzałem jeszcze kupić kartę graficzną i monitor.
Właściwy router kupiłem w innym sklepie.
Nie polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: prawa konsumenta

Szanowny Panie,

prosimy o nie powoływanie się na prawo konsumenta ponieważ towar zakupił Pan na firmę. W tym przypadku na sklepie handlowym mogliśmy Panu wymienić ten produkt na inny, który jest dostępny na stanie sklepowym jednak nie było urządzenia, które Panu odpowiadało.

W przypadku firmy potwierdził Pan regulamin, że tylko konsument ma możliwość odstąpienia od umowy - Pan nim nie jest.

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem przed dokonaniem zakupu.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba powinniście się uczyć od Innych, tj. X-kom czy Komputronik -> Oni pozwalają wymienić towar nawet przy zakupie na firmę. Jest coś takiego jak dobra wola sprzedawcy, zwłaszcza jeśli ktoś zamawiał sprzęt zdalnie i od razu zauważył swoją pomyłkę. A tak "skazujecie" klienta będącego osobą prawną, do pozostawienia sobie sprzętu którego totalnie nie potrzebuje i wiecie że już nic nigdy u Was nie kupi. Mało tego , będzie pisał innym żeby ich przestrzec przed brakiem elastyczności Was vs. konkurencja. Czy opłaca się "nachapać" na jednym marnym zamówieniu, czy lepiej obsłużyć klienta jak trzeba i liczyć że wróci ? Jakie jest Wasze podejście widać na załączonym obrazku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1