prezent dla męża

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
szukam jakiegoś fajnego prezenty dla męża, tak myślałam żeby zabrać go gdzieś na weekend, macie jakieś fajne pomysły. Nie chciałabym kolejnego ciuszka, maszynki, narzędzi itg. lot szybowcem już był, spadochron odpada. pomożecie :)? Ma 31 lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: prezent dla męża

ale zabrać GDZIE?
do jakiegoś SPA?
w dobrze zlokalizowane miejsce wypadowe, żebyście mogli coś pozwiedzać?
do jakiegoś domku w lesie żeby zaszyć się i odpocząć od zgiełku, obcować z naturą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no w sumie to nie mam pojęcia ;)
mamy dwie kochane córeczki ale chciałabym aby to był weekend tylko dla nas abysmy mogli nacieszyc sie czasem tylko miedzy soba, myslałam też o dniu spędzonym w Kolibki Adventure Park, ale może ktoś ma cos ciekawszego bo to miałoby być dla dwóch osób a w tym parku to chyba za mało, spa niestety odpada

Ja bym wynajęła domek albo pokój ,przygotowała super kolacje ,winko i to byłyby najlepszy prezent czas tylko dla dwojga romantycznie ,odpoczynek od codzienności .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pomysł fajny i też tak zrobię ale chciałabym aby dzień jeszcze do tego jakoś fajnie spedzić, tak mało czasu mamy dla siebie i chciałabym aby te dni były tylko dla nas znacie jakieś fajne miejsca?

Nie wiem, czy potraficie jeździć konno - są w okolicznych pomorskich lasach prywatne stadniny - gdzie można spędzić aktywnie cały dzień jeżdżąc leśnymi duktami w siodle/bryczce, a wieczór/noc w domku z kominkiem....
Kolejną możliwością jest rejs promem do Szwecji, kilkugodzinne zwiedzanie i nocleg na lądzie oraz powrót. Ale na to potrzeba dwóch dni.
Można popłynąć na Hel, pozwiedzać fokarium, latarnię itd i wynająć apartament (są nawet z kominkiem) na noc. Następnego dnia wrócić. Akurat tu jeden dzień wystarczy.

Wszystkie opcje "sprawdziłam" na własnej skórze i polecam.

promem juz płynęliśmy na koniach niepotrafimy jeździć a fokarium co roku :) ale dziękuję i czekam na jeszcze jakieś propozycje

Może najpierw napisz, ile możesz na ten cel przeznaczyć środków, bo potem okaże się, że na większość propozycji Ciebie nie stać i zostaną te Kolibki - swoją drogą dość tanie...choć jak dla mnie mało tam atrakcji dla pary. Raczej dla nastolatków. Ale co kto lubi.

Może najpierw napisz, ile możesz na ten cel przeznaczyć środków, bo potem okaże się, że na większość propozycji Ciebie nie stać i zostaną te Kolibki - swoją drogą dość tanie..

Na miejscu forumki zastanowiłabym się nad odpowiedzią na tak zadane pytanie.
Sama przecież napisała ,że mało tam atrakcji i obawia się ,że nie będzie to do końca trafiony prezent.

Co dla jednego jest tanie ,dla drugiego może być fajne i atrakcyjne.
Ja bym się zastanowiła najpierw czy chcecie relaksacyjnie odpocząć w ten dzień ,czy chcecie go spędzić aktywnie.
To już "zawęża" pole manewru.
Ja na 20 rocznicę ślubu wyciągam męża na relaks plus aktywność
czyli Spa plus bowling w Manhattanie .
Mojego męża dalej niż 2 km od domu nie da się wyciągnąć.

"Ja na 20 rocznicę ślubu wyciągam męża na relaks plus aktywność
czyli Spa plus bowling w Manhattanie ."
==
Jolkafasolka - przecież ona napisała, cytuję: "spa niestety odpada".
A pytanie o kwotę, jaką przeznacza na ten cel jest akurat kluczowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kwota nie gra roli, chociaż może żeby nie szaleć powiedzmy że do 500zł, ale czasami można tanio i fajnie. Chciałabym aby był nocleg, winko itd ale też ciekawy dzień

wiecie, może to spa nie byłoby takie złe, ale to ostateczność :):) dla męża, bo ja uwielbiam :)

"Ja na 20 rocznicę ślubu wyciągam męża na relaks plus aktywność
czyli Spa plus bowling w Manhattanie ."

Tak ,to był przykład aktywności z "nieróbstwem"
Tylko ,że czasem spa kojarzy się z dziwnie wysokimi wydatkami ,
a tak nie jest.

Może mąż ma inne plany ,więc spytaj się go co by chciał robić w ten dzień

Do 500zł licząc na dwie osoby będzie trudno tak szczerze mówiąc, nie oszukujmy się - wynajęcie fajnego dwuosobowego pokoju z łazienką w dobrym standardzie + obiad + kolacja z dobrym winem + śniadanie i jeszcze jakieś atrakcje?

A co do spa.... Są ośrodki wypoczynkowe (inna nazwa to sanatoria) oferujące tzw weekendowe pakiety pobytów - może tam popatrz, oferty last minute, promocje?
Mają w swojej ofercie tzw. kapsuły młodości, hydromasaże i inne cuda wianki.
Wbrew pozorom z usług takich placówek nie korzysta tylko tzw. 'geriatria', ale młode osoby - ja w paru byłam (co prawda nie na weekend, ale dłużej i sobie chwalę, rozmawiałam z osobami tzw. weekendowcami i byli zadowoleni).

imprezka będzie w domku ale chciałam mu w tym dniu wręczyć zaproszenie na miły weekend lub coś w tym stylu, jego urodzinki wypadają w czwartek i w tym dniu będą wyprawiane bo w sobotę wesele a w niedzielę idziemy na przyjęcie, weekend miał byc kolejny

amadzia....nie czytałam całego wątku, ale jeśli chciecie w ciszy spędzić ten czas...to agusiaGda jeździła w ta kie miejsce...agusia pomożesz :p ....okolice Wąglikowic tak???? na pewno agroturystyka i wiem że chwaliła..przynajmnij tak coś kojarzę :p

tak, tak :] dobrze pamiętasz Oliwkowa :))) ale nie każdemu odpowiada agroturystyka ;)
to był fajny punkt wypadowy do zwiedzania Kaszub :] byliśmy tam 2 lata z rzędu :] w 2 różnych pokojach na piętrze(z aneksami kuchennymi i łazienkami) :] cisza, spokój :] las z 3 stron, od drogi dzieli pole i zagajnik(może teraz nawet już bardziej lasek?)
http://www.podklonem.pl/
wiem, że organizowali też spływy kajakowe :]

AgusiaGda, a w jakiej cenie? pokój+wyżywienie?

Ja byłam w wejherowskich lasach, jest tam 8 ha stadnina koni, stawy z rybami, basen duży odkryty, no i domek całoroczny z garażem, z tarasem, kominkiem do wyłącznej dyspozycji. Ceny nawet, nawet...cóż wiadomo, wszystko kosztuje, a ta leśna głusza, cisza - bezcenna.

po to mieliśmy pokój z aneksem żebyśmy sami mogli gotować to na co mamy ochotę :] właściwie tylko 1 obiad był robiony na miejscu ;) pozostałe jedzone gdzieś w trasie :] dzięki czemu cały dzień spędzaliśmy na zwiedzaniu okolic :]

byliśmy tam 5 i 4 lata temu :] nie wiem jak teraz ceny ;) wtedy to było chyba 90zł za dobę? czy jakoś tak :] (za pokój 2 osobowy z łazienką i w pełni wyposażonym aneksem kuchennym - łącznie z solą, cukrem i herbatą ;))

Pokoje
2, 3, 4 - osobowe wyposażone dodatkowo w telewizor, lodówkę
Ceny od 35 do 50 zł od osoby /za dobę

Rozrywka, sport, atrakcje
Na miejscu wypożyczalnia rowerów i sprzętu wodnego oraz boiska. W odległości 3km - dyskoteka, 5km solarium, 3km jazda konna, 5km siłownia.

Całkiem nieźle

Czyli 100zł pokój dwuosobowy - dobra oferta dla mieszczuchów, chcących odpocząć, pospacerować, pojeździć na rowerze, pobyć "na łonie natury", z dziećmi najlepiej.

Z pozostałych atrakcji to tylko te konie oraz sprzęt wodny, bo raczej dyskoteka - zapewne wiejska;), solarium oraz siłownia nikogo nie przyciągną bo takie rzeczy to są blisko w mieście i po to by w nich bywać, to się na wieś nie jedzie.

i jeszcze z ich strony:
"W czasie wolnym oferujemy Państwu następujące atrakcje:
- spływ kajakowy rzeką Trzebiochą do Wdzydz Kiszewskich - trasa około 10 km
- przejażdżka powozem konnym po Wdzydzkim Parku Krajobrazowym
- ognisko i pieczenie kiełbasek."
http://www.podklonem.pl/majowka.html

Kinga - w obu pokojach mieliśmy szerokie łóżka sypialniane :] spokojnie z dzieckiem można spać ;)

fajnie było też U Stolema w Ostrzycach :) ładny pokój, pyszne jedzenie :] ładna okolica - ale już nie taka odludna ;) i niestety trafiliśmy na wycieczki szkolne, które dzielnie umilały nam wieczory ;P (wtedy już z małym dzieckiem byliśmy) http://www.pensjonatustolema.pl/

no i polecałam też (w kilku wątkach) ośrodek wypoczynkowy Mleczarz w Ocyplu :] http://www.mleczarz-ocypel.pl/galeria.php byliśmy w domku(piętrowym) murowanym z kominkiem :]
właśnie przeglądaliśmy zdjęcia z tego wyjazdu :] i pokazywałam Młodemu ile wiewiórek tam było ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba skorzystam z pobytu pod klonem :) U Stolema faktycznie jest ok, ale mamy tam niedaleko dzialke wiec dla nas to codziennosc.
Nie na temat - nie moge wcisnac cy, el, no wiecie u zamkniete, co zrobic

Inne tematy z forum

Gadżety reklamowe dla klientów (76 odpowiedzi)

Chcemy w firmie kupić coś z okazji świąt dla klientów.Doradzicie co to może być?

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...