promocja w HaloGotówka

promocja w HaloGotówka
Obniżamy odsetki o 20%
Wypełnij formularz. Oddzwonimy ! www.halogotowka.bee.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

he

USA. Po odebraniu porodu dziewiątego dziecka państwa Jones, lekarz radzi panu Jones:
- Gdy następnym razem przyjdzie panu ochota na sex, niech się pan zastanowi, czy będzie pan w stanie utrzymać dziesięcioro dzieci.
- Panie doktorze! - odpowiada pan Jones. - Kiedy nachodzi mnie ochota na sex, mam wrażenie, że mógłbym utrzymać cały stan Georgia!

he

Morze Północne, lodowaty wicher dmie jak cholera. Na pokładzie statku stoi dwóch marynarzy. Jeden mówi:
- W taką pogodę z gołą głową? Gdzie masz swoje nauszniki?
- Od czasu tego nieszczęśliwego wypadku już ich nie noszę.
- Jakiego nieszczęśliwego wypadku?
- Kumpel zapraszał na wódkę, a ja nie dosłyszałem.

he

W ZOO przed klatką z małpami synek pyta mamę:
- Mamusiu, dlaczego w tej klatce zamknęli informatyków?
- Jak to informatyków? - pyta mama.
- No, są jak tatuś: nieogolone, brudne i mają odparzenia na d...e.

wiersz o tematyce wiejskiej

MY CO WYJECHALI ZE WSI
To może powrócimy pod dom
Sad dzwigający się ze śmiercią
Kończący po okresie żywotność
Dla swych co pracowali w czasie
Po sam kres swojego życia trudny
Bo musieli wstawać ze słońcem
Budzącym codziennie tak rano
Z normalnością co dawała słowo
Które miało na wsi mocną wiarę
Ciepło wyrzucające przed siebie
I przez pola wtedy nieświecące
Jak teraz niepotrzebną pustką

ZAPRASZAM NA MOJĄ IMIENNĄ STRONĘ INTERNETOWĄ:
www.tomasz-wiersze.prv.pl
proszę wypowiadać się na temat moich wierszy

Żenujący dowcip prowadzącego...

Dziewczyna z chłopakiem wpadli do pubu na parę drinków. Siedzą, dobrze się bawią, i nagle kobieta zaczyna mówić o nowym drinku.
Im więcej o nim mówi, tym bardziej się podnieca i w końcu namawia chłopaka, aby go skosztował. Chłopak się zgadza i pozwala, by zamówiła mu tego drinka. Barman podaje drinka i umieszcza na stole następujące składniki: solniczkę, kieliszek śmietankowego likieru Baileys oraz kieliszek soku z limonki. Chłopak patrzy na składniki z głupią miną, więc dziewczyna mu tłumaczy: "Po pierwsze, sypiesz trochę soli na język, po drugie - wypijasz kieliszek Baileya i trzymasz w ustach, a następnie zapijasz wszystko sokiem z limonki. "Chłopak, pragnąc zadowolić dziewczynę, robi to, co mu kazała. Sypie sól na język - słone, ale OK. Dalej idzie likier - gładki,
aromatyczny, bardzo przyjemny... Wporzo! W końcu bierze kieliszek z limonką... W pierwszej sekundzie uderza go w podniebienie ostry smak soku z limonki, w drugiej sekundzie Baileys się zwarza, w trzeciej słono-zwarzono-gorzki smak paraliżuje jego przełyk. To wywołuje, oczywiście, odruch wymiotny, ale nie chcąc sprawić dziewczynie przykrości, przełyka z trudem.
Kiedy udaje mu się opanować, obraca się do dziewczyny. Ta usmiecha się szczerze i szeroko: "I jak ci smakowało? Ten drink ma nazwę "Zemsta za Loda''.

totenkopf

konieczność raczej nie.
to pewno to drugie.
nic nowego.
wrzesień to dla mnie miesiąc zmian.
w zależności od tego jak powieje wiatr,
tak ustawię żagle.

...i jakie szczęście,
że prawie wcale nie jadam chleba i ziemniaków :)

pawdziwą tragedią

będzie podwyżka cen piwa ;)

nowy marketing

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1, 60806, 3581269.html

Kasłając, kapustą i straconym czasem należącym do przeszłości

Jak zmarnowałem rok?
Ciekawe, kiedy uciekł
Jeśli jeszcze się nie skończył
A już mam wrażenie, że
Czasu nikt nie zwróci!

Nawet, mega skacowany paw
Nie odda przyjemności, które mnie ominęły

Pobudka, żyć trzeba
Nudą zawiewa, ale
Nawet najłatwiej zarobiona kasa

Dziś wydawać by się mogło
Szczęście Ci daje
Jednak, co z przyszłością
Chyba, że to już trwała żyła
Spodziewaj się, że nie tylko ja
Głód nowości się odezwę

Musisz coś zmienić
Musisz odkrztusić przeszłość
Musisz
Głęboki oddech wziąć i zmienić
Buty na wygodniejsze

Bo to ja głód nowości, właśnie się odzywam
I do walki Cię wyzywam
Nie chwal się jednak, demonstruj
Bym idąc z opuszczoną głową
Miejskimi chodnikami, skąpanymi w deszczu
Poczuł, że do uśmiechu przyczynił się
Wyczyn nowości.

Aż strzeliły mi w dłoniach kości.
Chyba z radości
Bo czas na nowości!

stworek

a będzie?!?!

ratunku!!!

gdzie śpi Twój kot?

mój w umywalce.
albo w motocyklowej sakwie na zbiornik paliwa.
w standardzie jest też dowolny i wolny karton,
wieki słomiany kosz ("na kobrę").
bywa też szafa z pościelą,
ale najchętniej w kapturach moich baj
urodzajnie zaściełających podłogę.

fajne są koty...
...te dranie.

i nie ma co żałować zmarnowanych chwil,
one i tak już nie wrócą.
szkoda energii.
pozostaje tylko
z nadzieją patrzeć w przyszłość.
gdziekolwiek przyjdzie ją przeżyć.

i warto oglądać się za siebie,
pod warunkiem,
że jest na co spojrzeć.

inwi

Zrobiłam to raz i wcale nie załuje. Pewnego dnia wypatrzyłem chłopaka, ktory wydał mi sie interesujacy. Nie wiedziałem o nim absolutnie nic poza tym na ktorym jest roku, a dzieki SB dowiedziałam sie nie tylko jak sie nazywa, ale tez miedzy innymi kiedy sie urodził, gdzie mieszka i czym sie zajmuje poza studiami.

O PRACY ROLNIKA

JEGO PLAN ROZWOJU
Który teraz tam rolnik ma
To musi już wykorzystać
I mieć poczucie godności
Ze nie wyrzeknie się pracy

Jak inni będąc w sytuacji
Trochę lepszej tak od niego
Dopiero robiącego małe kroki
Przez stałe tu zmaganie się

Gdzie będzie zmierzał się
Ze wszelkimi trudnościami
Płacąc przez to natęzeniem
Ciągle dającym wyzwanie

Za które będzie miał pracę
I nie stanie potem w miejscu
Kręcącym się tak w kółko
Przez czasy dobrze służące

Teraz tak jemu przez wiarę
I życiem co wiekiem służy
Dla niego takim zdrowiem
Z werwą do swego wysiłku

Tylko pójdzie swoją pracą
Jakby do samego przodu
Ze tamci mocno zarobieni
Nie zauważą jak daję radę

ZAPRASZAM NA MOJĄ IMIENNĄ STRONĘ:

Więcej szpitali mniej kościołów

Czy w Trójmieście ( z Rumią i Redą) nie można wybudowac jeszcze więcej szpitali. Kościoły powstaja jak grzyby po deszczu a leczyc sie nie ma gdzie..!!!

Zarabiaj 2.500 zł na miesiąc pracując 2 godz. dziennie!!!

Multi Level Marketing poszukuje sumiennych i uczciwych
współpracowników do skutecznego zarabiania w sieci internet w zaciszu
domowym, wysokie zarobki uzależnione od wkładu pracy i samodyscypliny,
mile widziane umiejętności obsługi komputera w środowisku MS Internet
Explorer, MS Word, obsługa poczty oraz stałe łącze.
Więcej na: www.szymon-superpraca.yoyo.pl
kontakt e-mail: szymon.superpraca@op.pl

Wlasne mieszkanie juz od 345 zl/mies.

Wyslij zapytanie - oddzwonimy www.house.gtw.pl

bo wszyscy z kontem i kartą visa to al-kaida koncernów - totalitarny syf

a.. kiedy nie ma porzadnie opracanej pracy ..

co daalej
co daalej??

a kiedy juz wszyscy z kontem i kartą visa to al-kaida koncernów - totalitarny syf

co daalej

co daalej?

hej

wlasnie skumalem ze Polski jako niepodleglego panstwa juz nie ma.
Granic nie ma ale jest rasizm i przewaga ekonomiczna z dwoch stron, trzecia juz dala dupy (sorry, tu nie agent PP) a rurociag uzmyslowi reszte.
czy to dobre, czy to zle, ale pewno nieuniknione.

gazeta.pl

Is getting Big these days !

Cos dla WOPeR'sow !

http://www.ripcurrents.noaa.gov/

Nadzwyczajny Zjazd PZPR

NADZWYCZAJNY ZJAZD PZPR
W najblizszym czasie odbedzie sie Nadzwyczjny Zjazd PZPR. Zostanie na nim omowiona kwestia...rozwiazania naszej Partii. Wielu towarzyszy uznalo bowiem, ze duch PZPR (choc w nowej, europejskiej formie) przeniknal do wszystkich partii politycznych oraz srodowisk politycznych a nawet religijnych. W zwiazku z tym uwazamy, ze dalsza dzialalnosc PZPR stala sie zbedna. Prosimy lud miast i WSI o opinie na ten temat

Politbiuro PZPR

Lud wai kolibki rozwiązać PZPR stanowcze nie

zrzeszony lud wsi kolibki odnośnie rozwiązania PZPR mówi stanowsze NIE.To ty umiłowana nasza PZPR jesteś naszym duchem, przodownikiem, wzorem i ideałem.Stanowczo sprzeciwiamy się zniszczenia naszego dorobku duchowego.Brak nam będzie poparcia.Rpzwiązać kochaną przez naszą wieś PZPR nigdy.Reakcji się nie damy. Precz z szowinizmem.

...

ale piękny dzień
poranna kawa na dworze
w rześkim powietrzu
wszystko co w cieniu
jeszcze pokryte rosą
zieleń lasu oświetlona
blednącym jesiennym słońcem
psy zadowolone z chłodu
po porannym spacerze
wylegują się w ogrodzie
leniwie uderzając ogonami o ziemię

spakuję kilka najpotrzebniejszych rzeczy
i pojadę za chwilę złapać kilka ostatnich halsów

oliwskie lasy muszą jeszcze trochę poczekać

wszyscy

jedziemy na tym samym wózku od strachu ratuje nas tylko

G1 MAJA

Czy ktoś zna namiary na tę dziewczyne co jeździ fokusem z tą rejestracja?

G1 MAJA

Mój numer gg 55863, kukas1@op.pl

CB

Siiiii Biiii .. ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) )
Gdzie ona sie podziewa...
w lasku przy ognisku
z psia mordka w dloni ?
hm ;)

Szukam Pracy w Trojmiescie, moze ktos ma propozycje ?

Witam Wszystkich, Jestem elektronikiem w wieku 53. Aktualnie zajmuje sie technologiami HiTec w Warszawie, mam sporo praktycznego i serwisowego doswiadczenia, techniczne certyfikaty uznanych firm swiatowych produkujacych sprzet elektroniczny HiTec. Aktualnie szukam pracy w Trojmiescie, ale sa problemy z jej znalezieniem. Czy naprawde tacy ludzie jak ja juz nie maja szans na prace w Trojmiescie ?

Pozdrawiam Wszystkich -

:L

Klienci korzystający przy kupnie lub sprzedaży nieruchomości z pomocy biur nieruchomości niejednokrotnie zadają pytania dotyczące podatku od sprzedaży lub kupna mieszkania. Często posiadają wyrywkowe informacje, daleko odbiegające od stanu prawnego, wynikającego wprost z obowiązujących w tym zakresie przepisów.

W tym miejscu postaramy się odpowiedzieć na pytanie: Jaki jest podatek od sprzedaży lub kupna mieszkania?

Podatek od umowy

Z art. 1 ustawy z dnia 09 września 2000 roku o podatku od czynności cywilnoprawnych (z. U. nr 86, poz. 959 z pózn. zm.) wynika, że podatkowi temu podlegają m. in. umowy sprzedaży. Oznacza to, że od umowy sprzedaży domu, mieszkania należy uiścić podatek od czynności cywilnoprawnych, stanowi on 2% wartości nieruchomości.

Obowiązek podatkowy powstaje z chwilą dokonania czynności cywilnoprawnej, czyli w tym przypadku sporządzenia i podpisania aktu notarialnego. Obowiązek zapłaty podatku ciąży solidarnie na stronach czynności cywilnoprawnej, ale w praktyce wskazywana jest jedna strona zobowiązana do zapłaty podatku, najczęściej jest nią k u p u j ą c y. Jeśli chodzi o wysokość należnego podatku, precyzują to przepisy ustawy o podatku od czynności cywilnoprawnych. W przypadku umowy sprzedaży jest to wartość rynkowa domu lub mieszkania, zaś w przypadku zamiany mieszkania, podstawę opodatkowania stanowi różnica wartości rynkowych zamienianych lokali lub praw do lokali.

W tym miejscu nasuwa się pytanie: jak ustalić wartość rynkową nieruchomości? Zgodnie z art. 6 ust. 2 powyżej przywołanej ustawy wartość rynkową przedmiotu czynności cywilnoprawnej określa się na podstawie przeciętnych cen stosowanych w danej miejscowości w obrocie rzeczami tego samego rodzaju i gatunku, z uwzględnieniem ich stanu i stopnia zużycia, oraz w obrocie prawami majątkowymi tego samego rodzaju, z dnia dokonania tej czynności. Podatek od czynności cywilnoprawnych dokonywanych w formie aktu notarialnego jest pobierany przez notariusza. Notariusze, jako płatnicy podatku, są zobowiązani do przekazywania organowi podatkowemu właściwemu ze względu na siedzibę płatnika odpisów sporządzonych aktów prawnych.

Nabywając mieszkanie na rynku pierwotnym (od developera) nie płacimy podatku od czynności cywilnoprawnych, co wynika z art. 2 pkt. 4 ustawy o podatku od czynności cywilnoprawnych na mocy którego nie podlegają podatkowi: czynności cywilnoprawne, jeżeli przynajmniej jedna ze stron z tytułu dokonania tej czynności na podstawie odrębnych przepisów jest opodatkowana podatkiem od towarów i usług lub jest zwolniona od tego podatku.

Przychód ze sprzedaży

Zgodnie z art. 10. ust. 1 pkt. 8 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz. U. nr 14, poz. 176) jednym ze źródeł przychodów jest odpłatne zbycie nieruchomości lub ich części oraz udziału w nieruchomości, spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu mieszkalnego lub użytkowego oraz prawa do domu jednorodzinnego w spółdzielni mieszkaniowej. Jeżeli odpłatne zbycie zostało dokonane przed upływem pięciu lat, licząc od końca roku kalendarzowego, w którym nastąpiło nabycie lub wybudowanie, wówczas podatnik sprzedając mieszkanie lub dom i uzyskując przychód musi zapłacić podatek.

Podatek od dochodu uzyskanego ze sprzedaży nieruchomości określony został w formie ryczałtu i wynosi 10% uzyskanego przychodu (rt. 28 ust. 2 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych). Przychodu tego nie łączy się z dochodami z innych źródeł, np. ze stosunku pracy. Podatek jest płatny bez wezwania w terminie 14 dni od dokonania sprzedaży (a rachunek urzędu skarbowego właściwego ze względu na miejsce zamieszkania podatnika). Podatnik jest zwolniony z tego obowiązku, jeżeli w terminie 14 dni od dokonania sprzedaży złoży oświadczenie, że przychód uzyskany ze sprzedaży nieruchomości wyda na cele określone w art. 21 ust. 1 pkt. 32 lit. a wyżej przywołanej ustawy) - m. in. na zakup nowego mieszkania. W oświadczeniu takim podatnik powinien wskazać, że przychód uzyskany ze sprzedaży przeznaczy na własne potrzeby mieszkaniowe (np. nabycie mieszkania lub domu). Należy pamiętać, że ze zwolnienia korzysta przychód tylko w tej wysokości, jaka zostanie przeznaczona na własne potrzeby mieszkaniowe. A więc jeżeli podatnik uzyska ze sprzedaży mieszkania przychód w wysokości 250 tys. zł i kupi następnie mieszkanie za 200 tys. zł, podatek będzie musiał zapłacić, ale tylko od 50 tys. zł.

Wzór oświadczenia

data.........................

Zgodnie z art. 28 ust 2a ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oświadczam, że przychody uzyskane ze sprzedaży lokalu mieszkalnego nabytego w 2001 roku w wysokości 250 tys. zł. w całości przeznaczę na własne potrzeby mieszkaniowe (zakup własnego mieszkania).
Podpis.......................

Pamiętajmy także o tym, aby określać wartość rynkową mieszkania zgodnie z prawdą. Jeżeli okaże się, że wartość przedmiotu czynności cywilnoprawnej (mieszkania, domu) zdaniem organu podatkowego nie odpowiada wartości rynkowej, organ podatkowy ...

OSTRZEZENIE

PROSIMY O PRZEKAZANIE NINIEJSZEGO OSTRZEŻENIA DO ZNAJOMYCH I DO WSZYSTKICH SWOICH KONTAKTÓW INTERNETOWYCH
Przez najbliższe dni powinieneś być bardzo ostrożny.
Nigdy nie otwieraj poczty zawierajacej załącznik p.t.
"INVITATION"
(Zaproszenie), niezależnie od kogo ta poczta nadeszła.
Zawiera ona wirus, który otwiera Pochodnię Olimpijską
(Olympic Torch), który "pali" twardy dysk C w Twoim komputerze.
Tego wirusa otrzymasz od kogos kto ma Twój adres EMailowy w swojej
liście kontaktów (książce adresowej) - właśnie dlatego powinieneś rozesłać to ostrzeżenie do wszystkich swoich korespondentów. Jest o wiele lepiej otrzymac ten sam list 25 razy, niz otrzymać wirusa i otworzyć go.
Gdy otrzymasz EMail zatytułowany "INVITATION" (Zaproszenie)
pomimo, że przyjdzie ze znanego Tobie adresu - nie otwieraj go, tylko natychmiast skasuj cały list i natychmiast wyłącz ("zgaś")
komputer. CNN ogłosiła, że jest to bardzo groźny wirus, a Microsoft zaklasyfikował go jako najbardziej niszczący z dotychczas znanych wirusów.
Ten wirus został odkryty przez McAfee wczoraj i jak do tej pory
nie ma na niego środka zaradczego. Ten wirus niszczy Sektor Zero twardego dysku i gt;
gdzie trzymane są wszystkie kluczowe informacje komputera.

virus

Dear receiver,
this is albanian virus. We are not so advanced in hi-tec so this is a manual virus. Please delete all your files from your computer yourself. Thank you for colaboration.
Don't forget to send this virus to all your contacts from mail list.

Visit the Beijing Hotelofficial site and get a glimpse into one of the most celebrated Beijing hotels. This luxury hotel in Beijing is a favourite ...
Welcome to the BEST pages on the World Wide Web on the capital city of China, Beijing. Beijing information on Travel, Hotels, Food, Museums, Attractions, Maps, Weather, Photos, and Historical sites (The Great Wall, Ming Tombs, Summer Palace, Tiananmen Square, The Forbidden City, etc.
Choose A Hotel -----, Beijing Hotel, Beijing Crowne Plaza, Guangzhou Hotel Beijing, Beijing International Hotel, Beijing Lido Holiday Inn ...
Beijing Hotel - Discounting Beijing hotels up to 75%. Guaranteed Lowest Beijing hotel room rates, photos and hotel information.

Visit Sopot and leave your money in Trojmiasto !

You are Welcome !

You are Welcome !

Visit Trojmiasto and leave your money in Sopot.

Wiersz na temat wsi

ROLNICY
Na wsi są tacy co umieją
Zawsze komuś ubliżyć
Z kogoś tak pośmiać się
Ale żeby na rolników

Tam coś już brzydkiego
Na cały głos powiedzieć
To oni tego tak nie lubią
Słyszeć głośno o sobie

Zapraszam na moją stronę internetową:

kawal na dzis

Jaka jest różnica między Bogiem, a Balcerowiczem ?

Bóg nie myśli, że jest Balcerowiczem

ge he

Dziecko, idź już spać...
Wiesz skąd przyjechali czarni do Ameryki?
Z Afryki?
- No właśnie. Handlarze niewolników przywieźli ich z Afryki. A myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce, złapać w siatkę zwinnego, silnego Murzyna i wywieźć go za ocean?
- Chyba nie...
- No jasne, że nie. Udało im się to zrobić, ponieważ wywozili tylko takich, co albo nie potrafili spierdolić przed siatką albo byli największymi głąbami z plemienia i wódx sprzedawał ich za paczkę fajek, bo i tak nie miałby z nich pożytku. I Ci wszyscy nieudacznicy pojechali do Ameryki, pożenili się, porobili dzieci, świat poszedł do przodu: pojawiły się komputery, amfetamina, samoloty, ale co z tego, kiedy ich serca pompują tą samą krew. Są potomkami człowieka, który na własnym podwórku dał się złapać w siatkę

Uwaga - nowoczesna pozyczka gotowkowa.

Uwaga - nowoczesna pozyczka gotowkowa.
Wypelnij Darmowa Kalkulacje.
Do 50 000 zl w 10 minut. Rekord !

kolejny nowy kawal

czym sie rozni zlotówka od balcerowicza?

zlotowce nie wydaje sie , ze jest balcerowiczem

Nudzi mi sie!

Nudzi mi sie!

golas

rozbierz się i pilnuj ubrania che che

Cyklon B

W komorach gazowych w obozie Auschwitz-Birkenau Niemcy mordowali za pomocą gazu Cyklon B ludzi. Była to ziemia okrzemkowa, w postaci grudek wielkości drobnej fasoli, przesiąknięta cyjanowodorem.
Cyklon B wynaleziono w 1924, a jego masową produkcję rozpoczęto 4 lata później. W okresie międzywojennym i w czasie II wojny światowej stosowano go w Niemczech do dezynfekcji i dezynsekcji, m.in. statków i pomieszczeń. Również w obozie oświęcimskim do lata 1941 roku cyklon B używany był wyłącznie do celów higieniczno-sanitarnych. Od przełomu sierpnia i września 1941 roku cyklon mordercy niemieccy w obozie najpierw eksperymentalnie, a następnie rutynowo jako środek masowej zagłady.

Cyjanowodór HCN - silnie trująca, lotna, bezbarwna ciecz o zapachu gorzkich migdałów, jej temperatura wrzenia wynosi 25, 7C Cyjanowodór jest zaliczany do bojowych środków trujących i jego działanie polega na zahamowaniu oddychania komórkowego na skutek unieczynnienie enzymów oddechowych. Cyjanowodór szybko przenika przez błony śluzowe, pęcherzyki płucne i skórę, w stężeniu 0, 2-0m3 mg na litr powietrza wywołuje szybką śmierć Cyjanowodór stosuje się do dezynfekcji i dezynsekcji, w zwalczaniu szkodników oraz w syntezach związków chemicznych. (Wielka Encyklopedia Powszechna)
Ze względu na łatwość ulatniania się związaną z tym możliwość przypadkowego zatrucia cyklon dostarczano do obozu w szczelnych metalowych puszkach. Do ich otwierania stosowany był specjalny przyrząd, którym we wieczku puszki wybijano otwór.
Z zachowanej dokumentacji wynika, że do obozu mordercy co najmniej 25 ton cyklonu, z którego część użyto do zabijania w komorach gazowych.
Cyjanowodór przedostając się do krwi blokuje proces uwalniania tlenu z czerwonych ciałek krwi, w wyniku czego występuje jak gdyby wewnętrzne uduszenie. Towarzyszą temu objawy porażenia ośrodków oddechowych połączone z uczuciem lęku, zawrotami głowy i wymiotami. Przy odpowiednim stężeniu cyjanowodoru w powietrzu śmierć może nastąpić nieomal momentalnie.

Teksty » O » O.S.T.R » Salsa

E, niewiesz co jest? Chcesz mała klapsa?
W akcji erotic master lalowe salsa, old school alkatras
La Isla Bonita przyklejona do rurki, jak szczyl do nocnika
Serce mi pika, bądź moja bejbe.
Myślę podejdę, pałeczkę przejmę,
A jej cialo uuu, te pośladki uuu lalala...
Podejść się wstydzę, choć ręce bliżej mini spódniczki.
Masz tyłeczek śliczny, do uszka szepcze, sam czuje dreszcze.
Chodź cię popieszczę, tak jak nikt jeszcze.
Może się zmieszczę, w karnecie tańca.
Choć mój stan sie pogarsza, to piwo mnie wzmacia.
Uwierz w co mówię, bo na codzień ćwiczę
Sztukę wkładania ręki pod spódnicę.
Niewyglądasz na dziewice, full wypas, servis
Bo ja pełen energii, jak zdrowy plemnik.
Pokażę ci raj, pokażę ci zło...
Oh... oh... o-oo

rrr

Uwiedziony przez wróżkę, w pokoju z łóżkiem
Lala w łazience, więc opróżniam puszkę
Pijąc duszkiem mocnego le-e, energia te-e,
Muzyka w tle-e, rozglądam się-e lać mi się chce-e.
Mówię poczekam, ona wyjdzie, ja wskoczę,
Rozluźnię kroczę i spowrotem się zgłoszę,
Bo już walkę z moczem toczę, muszę wytrzymać
Nie mogę się zeszczać, bo byłby finał.
I na nic cały klimat i wszystkie komplementy
Jak nie uchwycę puenty. Wiem, jestem wcięty,
Ale kuśka pracuje, więc czekam na WC,
Nerwy swe studzę, by nie wyjść jak uczeń.
Wiem, gdzieś były klucze, szybko tam wejdę,
Zkorzystam z WC i stresy niepotrzebne pewnie-e...
Niby to proste, ale po tylu browarach prosto nie dotre.
Dotarłem, z zamkiem i poszło,
A ta laska sikała na stojąco! hehe zapraszam do posluchania

dot. pożarnictwa - opinia z internetu ONET

Miało to być tanie, prawe i sprawiedliwe państwo

Tymczasem z dnia na dzień staje się droższe w utrzymaniu dla zwykłych podatników, którzy w zamian nijak nie mogą doprosić się o sprawiedliwość widząc jak na kluczowe stanowiska powołuje się wcale nie prawych urzędników. Właśnie tego typu sprawy z uporem maniaka sygnalizuję i zgłaszam kompetentnym ludziom PiS i nijak nie mogę doczekać się chociaż zadawalającej odpowiedzi. PiS zajmuje się jedynie rozgrywkami usuwania ludzi na najwyższych stanowiskach natomiast sprawami przedstawianymi przez swoich wyborców w ogóle się nie interesuje. Dochodzi do tego, że jego wyborcy zmuszani są w końcu do zwracania się ze swoimi sprawami / którymi obiecali się zająć osoby z PiS obecnie ministrowie, tak , tak Panie wicepremierze i ministrzee Dorn / do prasy. I taka postawa PiSu staje się coraz bardziej męcząca i skandaliczna dla zwykłych ludzi!!! Zapraszam do zapoznania się z fragmentami mojego listu opublikowanymi w ostatnim Głosie nr 35-38 /Tygodniku Katolicko-Narodowym / pt. "Dzień powszedni walki z korupcją, dziwne przypadki komendanta niezlustrowanej straży pożarnej" . Zapraszam szczególnie środowisko strażaków pomorskich i mieszkańców Gdańska, bo być może nie wiedzą jakiego to komendanta miejskiego Państwowej Straży Pożarnej przywieziono im w pisowskiej teczce.

~były strażak, 19.09.2006 09:21

gwiazdy tysiaclecia, hehe

a czy wiadomo, ze w piatej beczce piwa w badenii jest skret w prawo ??

relatywizm

...
Ale w końcu cóż to za problem, uzbierawszy trochę gotówki do współczesnej sakiewki postanowiłem zmierzyć się z nowymi kulturami, historią i przestrzenią.
Dla wyjaśnienie, współczesne sakiewki to oczywiście te same plastikowe karty, którymi dobry konsument potrafi podciąć sobie lotki podróżnicze.
Podróż rozpoczęła się i skończyła na tym samym przystanku. Część wyprawy przemierzyłem z obywatelami państwa, w barwach, którego ktoś tam ściga się, jako pierwszy Polak.
Ale do celu musieliśmy jeszcze trochę wysiedzieć. Czemu zrezygnowałem z szybszego środka transportu? Przede wszystkim za taką opcją, przemawiała ciekawość. Co robią ludzie w okresie, który dla mało wprawionego turysty jest dogodny? I spać jest zawsze gdzie i podjeść coś z pola można. Niestety nie opowiem wam, co się działo, jakie przygody mnie spotkały. Jeszcze nie czas na to. Nawet, jeśli siedząc przy fontannie jakiś łuk widziałem a za plecami już tylko Luwr miałem i o was myślałem. To nie ważne, bo czas mnie nagli i spod mostu służby wyganiają. Żyć w spokoju mi nie pozwalają…

Halogotówka, Za Darmo

Halogotówka, Za Darmo
poznasz ofertę. Promocja - 20 %
Do 50 000 zł w 10 Minut www.milion.blo.pl

ucha cha

uprawiamy miłość i zawsze nam jest wspaniale lubimy się kochać w różnych pozycjach, i patrzymy sobie w oczy podczas sexu. myśle że jak by było coś nie w porządku od razu byśmy po sobie poznali.dodam że jest to mój pierwszy facet i mam nadzieje że ostatni.zaspokajamy się całkowicie potrafimy
się kochać nawet 4 razy dziennie. obydwoje jesteśmy
kochaliśmy się już w wannie pod prysznicem , na pralce , na stole w kuchni , w szklarni samochodzie , na łące, w piwnicy i w wielu wielu innych

rowery trzy

Niemcy w technice rakietowej wyprzedzili świat o kilkadziesiąt lat. To samo dotyczy innych broni.Kto wie jak by się potoczyły losy ludzkości gdyby zdążyli połączyć np. okręt podwodny rakiety i jakąś broń np. chemiczną.Największy włoski pancernik Roma zatopili zdalnie kierowaną bombą. Amerykańskie bomby kierowane w wietnamie były żenująco niecelne dopiero podczas pustynnej burzy były celne...w latach osiemdziesiątych. Warto zastanowić się czym tkwi tajemnica. Dlaczego po naszej technice rakietowej zostało wspomnienie tak jak po syrenkach. Myślę że mając wielu zdolnych konstruktorów nigdy nie mieliśmy szczęścia do dobrych zarządzających. Przykład; po sukcesie Iskry i stworzeniu obiecującego projektu TS15 Grot nie Moskwa ale Gomółka podjął decyzję o likwidacji polskiego przemysłu lotniczego. Potem produkowaliśmy samoloty ale to były rolnicze i lekkie aeroklubowe maszyny.Zwiedzając poniemieckie stanowiska startowe rakiet sprzed ponad 60 lat warto się zastanowić dlaczego obecnie
Brazylia sprzedaje nam 70 miejscowe Embraery a nie odwrotnie.

rowery trzy

Niemcy w technice rakietowej wyprzedzili świat o kilkadziesiąt lat. To samo dotyczy innych broni.Kto wie jak by się potoczyły losy ludzkości gdyby zdążyli połączyć np. okręt podwodny rakiety i jakąś broń np. chemiczną.Największy włoski pancernik Roma zatopili zdalnie kierowaną bombą. Amerykańskie bomby kierowane w wietnamie były żenująco niecelne dopiero podczas pustynnej burzy były celne...w latach osiemdziesiątych. Warto zastanowić się czym tkwi tajemnica. Dlaczego po naszej technice rakietowej zostało wspomnienie tak jak po syrenkach. Myślę że mając wielu zdolnych konstruktorów nigdy nie mieliśmy szczęścia do dobrych zarządzających. Przykład; po sukcesie Iskry i stworzeniu obiecującego projektu TS15 Grot nie Moskwa ale Gomółka podjął decyzję o likwidacji polskiego przemysłu lotniczego. Potem produkowaliśmy samoloty ale to były rolnicze i lekkie aeroklubowe maszyny.Zwiedzając poniemieckie stanowiska startowe rakiet sprzed ponad 60 lat warto się zastanowić dlaczego obecnie
Brazylia sprzedaje nam 70 miejscowe Embraery a nie odwrotnie.

Całe trójmiasto hm...

Nie podoba mi się że kupując rower z hipermarketu możne tylko
człowieka szlag trafić.Kupiłem jakiś czas temu rower...i 5 razy był
w naprawie.Na dodatek jest zbudowany z tanich części i trzeba je
często wymieniać.Poza tym w trójmiescie jest za mało parkingów.
Parkując w centrum Gdyni trzeba mieć nerwy ze stali aby gdzie
kolwiek stanąć.Ogólnie trójmiasto mi się podoba.Można wszędzie dojechać komunikacją oraz autem.Gdytby jeszcze drogi były bez
dziur to był się ucieszył.Gdyby kierowcy aut i zkm byli bardziej
uprzejmi też by było dobrze.Mieszkam tu od urodzenia i nigdzie się
bym nie wyprowadził, tak mi się tu podoba.

Wiśniewski....

tylko frajer kupuje rower w supermarkecie...

Najpierw Bóg stworzył mężc.....

Najpierw Bóg stworzył mężczyznę w Rajskim swym Ogrodzie pomyślał, "Muszę stworzyć, coś, co w życiu tobie pomoże"
Tak powstał projekt wielki, piękniejszy od bursztyna.
Przed oczyma mężczyzny pojawiła się dziewczyna.
Dwie piękne nogi, długie i aksamitne
delikatne i gładkie, można rzec wybitne.
Przepiękne bioderka o kształcie pożądanym,
by mężczyzna wiedział, że jest przez Boga wybranym.
Dwie cudne piersi, pełne i soczyste,
tworzące w myślach mężczyzny, marzenia nieczyste.
Ukochane ręce, idealne do przytulania,
i dwie kochające dłonie, do głaskania i całowania.
Pęk długich i jasnych włosów, do ramion sięgających
I para błękitnych oczu, zawsze czułych i wielbiących.
Stworzył to Bóg dla mężczyzny, by serce jego śpiewało.
Dodał jeszcze usta. Wszystko się z***ało...

omg

dawno nie czytalem takich bzdur ehhh

PZPR dziala nadal!

NADZWYCZAJNY ZJAZD PZPR - PARTIA ISTNIEJE NADAL!
Na Nadzwyczjnym Zjezdzie PZPR przygotowywalismy sie do rozwiazania Naszej Partii. Politbiuro stwierdzilo, ze PZPR spelnila juz swoja misje, gdyz caly kraj przepelniony jest duchem pezetpeerowskim i wszystko idzie w jedynie slysznym, choc unowoczesnionym kierunku. Stanowisko Politbiura zostalo poparte przez wielu towarzyszy. Towarzysz Klodzio juz przygotowywal sie do tego, by z reka na sercu i ze lzami w oczach wypowiedziec slowa "Sztandar PZPR podpierdolic!".

W tym momencie na sale obrad wkroczyl szef Glownego Komitetu Bezpieczenstwa PZPR general Aaron Aaroner-Aronio i rozpoczal swoje przemowienie: "Towarzysze! PZPR odniosla faktycznie wielkie zwyciestwo. Idea PZPR zyje w calym spoleczenstwie a wszczegolnosci wsrod naszych drogich elit. Europejska transformacja nie zaszkodzila naszej idei. Wrecz przeciwnie - wspolnie z towarzyszami z Moskwy i Brukseli wspolnie ksztaltujemy takze europejski kontynent. Wydaje sie, ze juz odnieslismy ostateczne zwyciestwo. ALE PAMIETAJCIE! WROG NIE SPI! Mimo naszych oczywistych zwyciestw, przyczail sie i czyha, aby rzucic sie do gardla ludowi pracujacemu miast i wsi. Slusznie mowil towarzysz Stalin, ze walka nasila sie wraz z postepami socjalizmu. Wrogowie ludu zazdroszcza nam naszych sukcesow idalej, mimo naszych oczywistych zwyciestw, kopia pod nami dolki. Wydaje sie wam, ze misja PZPR jest juz zakonczona, ale my w Bzpiece widzimy wiecej! Ale nawet gdyby Polska Zjednoczona Partia Radosci stala sie rzeczywiscie zbedna, to nie mozna ludowi zabrac tego szczescia. Lud przeciez kocha PZPR i Bezpieke! Tak, kocha! I nie jest to nie wlasciwe okreslenie. Prawda, ze wielokrotnie lud zawiodl nasze oczekiwania, wzgardzil nami i buntowal sie. Ale to tylko pozory. Oni nas stale potrzebuja i kochaja. Nie potrafia bez nas zyc - bez naszych mediow , bez naszych towarzyszy biznesmenow i calych elit, ktora przeciez my, PZPR, stworzylismy. Nie mozemy wiec ludowi zrobic takiego swinstwa. PZPR musi dzialac nadal"

Po takim przemowieniu mogla byc juz tylko wielogodzinna owacja na stojaco. General Aronio jak zwykle mial racje. PZPR istnieje nadal!

Politbiuro PZPR
http://www.pzpr.w.pl

...

czytam i widze ze dzis jestes niewyspany moze skolatany.

braWO SEX

jeden numerek dziennie sprawil ze bez diety schudlem kochanie 30 kilo w 6 miesiecy a najlepsza metoda to wlasnie milosc i nie tylko seks poprawia krazenie ;jest jak szklanka mleka rankiem jest zdrowy kiedy uprawiasz seks

czy...

a czy jakiejs pani sprawia przyjemnosc seks analny?

Wojna chemiczna

Kupilismy w sklepiku spiralki antykomarowe. Odpalilismy spiralke antykomarowa w pokoju. Po chwili patrzymy a tu komar pikuje. Wlecialo mu sie w opary spiralki i pikuje. Ciekawe. Czekamy az wyjdzie z nurkowania i skieruje w nasza strone. Ale nie. Komar pikuje az do konca. Permanentnego konca. Wbija sie w podstawke spiralki. Martwy. Ciekawe. Ciekawe czy jeszcze bedziemy mogli miec dziec

Bez norki?

Podróby jakieś tajwańskie a nie stworki ;)

Nie tajwanskie ale Tajwan jest blisko, blizej srodka....

Blisko panstwa srodka. Spiralki byly chinskie. Ponizej opisalismy dokladnie przygode - poczynajac od morderczej spiralki do ktorej prowadzily osmiopasmowe autostrady dla rowerow. Strona dluga jak chinski muur, zatem moze sie ladowac dluzej niz akumulator:

towarzysze

wspomnienia sekretarza PZPR.Mówie wam kochani towarzysze i towarzyszki co płacicie po dwie dyszki.PZPR żyje i będzie żyć.Żadna siła jej nie zwycięży.Bo PZPR jest niezwyciężona

grat

akurat bylem niedawno i pojechalem a po drodze idac przez ten park narodowy napotyka sie te właśnie. teraz zaluje ze zalowalem wydac te pare zloty na bilet i tam nie poszlem... szkoda. bym mial to wszystko przed oczyma.
pozdrawiam!

Witajcie

Jak zwykle na początku sam potwierdziłeś. Oczywiście cuda sie zdarzają i może nieczysta siła zrobiła to za Ciebie.. Dlaczego stale narasta zainteresowanie . Sekrety w biznesie!
3. Dziwne, nowe i stare
4. Nie tylko dla tych fobii.
Czy naprawdę narasta? Ostatnio coraz więcej ludzi dopytuje się. Na pewno częściej niż kilka lat temu i na pewno ludzie są coraz bardziej zaciekawieni. Najlepszym przykładem tego są szkolenia, na których jeszcze kilka lat temu, zamawiający szkolenie prosili mnie abym unikał słowa bo uciekną z krzykiem! W tym roku specjalnie liczyłem 15 szkoleń dla które, otwarcie poproszono.
Przestaje być tajemniczym i groźnym zjawiskiem, a staje się coraz częsciej instrumentem. I coraz rzadziej słychać głosy oburzenia. Przecież to poważna sprawa! I tutaj rodzi się drugie pytanie- czy na pewno taka "poważna" jest ta "sprawa" ? Na czym polega ta powaga? Ilekroć zadaję to pytanie, słyszę, "że można zrobić komuś krzywdę. Przez 18 lat nie widziałem przypadku, żeby ktoś popularnie mówiąc "skaleczył się".
Natomiast, znam wiele przypadków problemów lub strutych i ogłupionych poprawnością polityczna oraz dogmatyzmem, że prawie nie uzyskują rezultatów.
Mam pewną intuicję na temat przyszłości. Będzie coraz więcej w flirtach, rozrywce i wspólnym spędzaniu czasu! Tego jeszcze nie było, jedno narzedzie, które ludzie stosuja w zabawie,
W październiku planujemy kolejną edycję, czyli mamy w zanadrzu kilka niespodzianek i nowosci.
W grudniu przyjeżdża człowiek, który praktycznie stworzył pojęcie prezentacji. Pierwszy zaczął stosować elementy z wymiernymi rezultatami. Nazwijmy sprawę po imieniu- zaczynał prawie od zera i w ciagu 5 lat stał sie milionerem!
Postanowiłem zrobić coś na co od dawna mam ochotę czyli super. Od rana do wieczora po wszechczasy - czy to się da przetworzyć intelektualnie? I tu właśnie uaktywnia się cała moc, nie trzeba tego przetwarzać intelektualnie czyli świadomie bo będziemy stosować praktyczne umiejętności!
Informacje i zapisy w Instytucie numerem 502502502

wacus

piszesz o mnie czy co?

ale w grudniu zo juz dawno zawody?
sprawdz kalendarz.
hihi

wacus

w grudniu to juz dwano action !

PRZECZYTAĆ I STOSOWAĆ !

Było to daleko stąd na pewnej farmie. Któregoś dnia osioł farmera wpadł do głębokiej studni. Zwierzę krzyczało żałośnie godzinami, podczas gdy farmer zastanawiał się, co zrobić. W końcu farmer zdecydował. Zwierzę było stare a studnię i tak trzeba było zasypać. Nie warto było wyciągać z niej osła. Zwołał wszystkich swoich sąsiadów do pomocy. Wzięli łopaty i zaczęli zasypywać studnię śmieciami i ziemią. Z początku osioł zorientował się, co się dzieje i zaczął krzyczeć przerażony. Nagle, ku zdumieniu wszystkich, osioł uspokoił się. Kilka łopat później farmer zajrzał do studni. Zdumiał się tym, co zobaczył. Za każdym razem, gdy kolejna porcja śmieci spadała na ośli grzbiet, ten robił coś niesamowitego. Otrząsał się i wspinał o krok ku górze. W miarę, jak sąsiedzi farmera sypali śmieci i ziemię na zwierzę, ono otrzepywało się i wspinało o kolejny krok. Niebawem wszyscy ze zdumieniem zobaczyli, jak osioł przeskakuje krawędź studni i szczęśliwy, oddala się truchtem!
Życie będzie zasypywać cię śmieciami, każdym rodzajem brudów. Sposób, aby wydostać się z dołka, to otrząsnąć się i zrobić krok w górę.
Każdy z naszych kłopotów to jeden stopień ku wolności...

Co to jest i czy naprawde mozna przestac :-)

Poniewaz dostaje i to się powtarza, to odpowiem hurtem. Jesli juz masz za soba chocby na poziomie to wszystko wiesz. Pisze to dla osob, ktore dopiero wybieraja sie lub rozwazaja wybranie sie. Na poczatek odpowiem na 3 najczesciej powtarzajce sie . Co to jest ?
Jezeli zdarzylo Ci sie nagle, pozornie bez powodu tu i teraz. Jest to ten sam , ktory odkrył w slynnym doswiadczeniu. Do czego to moze sluzyc No to, wyobraz sobie, sam. Mozesz tez uzyć. Wyobraz sobie jak to bedzie, gdy zaczniesz mobilizacji do dzialania. Nie wierzysz ze to moze. Nie masz takiej potrzeby, zeby wierzyc. Jest to bardzo silnie dzialajaca ale o tym, po tym. Czy naprawde mozna ?
To jest nieprawada! Nie potrzebny jest, poniewaz nie sa oparte na liczbie ani dlugosci okresu. Zalezy od tego jak. Wystarczy raz, zeby zadzialalo Mozna to osiagnac do pomocy na zupelnie innych zasadach.
3. Czy odpowiada
W przypadku naszego lub cudzym :-) metodologia, ktora pozwala. Miedzy innymi. Najblizsze odbedzie sie juz jakas konkretna sprawa,
jak co to dzwońcie do wacusia

che

Przeglądam i widzę, że najwięcej do powiedzenia na temat mają oni. Mnóstwo tu potępienia, fałszywej, pogardy.
Wszyscy mówimy oni są biedni, uśmiechamy się bo jesteśmy lepsi.Wsród licznych analiz i porad nie znalazłem choćby najdrobniejszej. Choć przez parę godzin, choćby do końca wieczora.
Sprawdza się -dzisiaj.To lokomotywa a nie ostatni wagonik...
jak by so to dzwońcie do wacusia

wasz wacuś

Niektorzy to mnie tu smiesza.Pierwszy raz to bylo 5 lat temu.Teraz tez jest okazja.Ogolnie to nie lubie. W sumie trzeba probowac z czego. Mam kolege od roku..A juz nie mowie to juz masakra.

wasz wacuś

a my to robimy kilka razy dziennie- rano, po pracy i dwa razy wieczorem -nie potrzebujemy pomocy, bo to normalna i przyjemna rzecz :))

wasz wacuś

Taka jest prawda, że wielu wypadkach to są, czego chce? Tak nie lubi, tak nie chce, tak nie wypróbuje, to jest spróbować nie , po 25...już nie mówię o tekstach.
Bo nie należy się zabierać jak do prosiaka, tylko powoli i delikatnie. A im mniej doświadczona - tym lepiej. Możesz być pewien, że wtedy takie możliwości, o jakich Ci się nie śniło..
jak co to dzwońcie do wacusia.

wasz wacuś

Dawno już nie doznana pociecha ożywia serce moje w chwili, w której mi wolno. Wyobraźni a pełnej wdzięków używać na wzbogacenie w coraz nowe. Nie dziw, że podchlebia, iż mi pozwalacie. Dusza lubi się karmić mój umysł. Powiem - i nikt mnie o przesadę nie oskarży. Wy czarownym sposobem przypominacie się ciągle naszej wdzięczności. Jeśli hołd słaby oddany zasłudze wznieci uczucie, już wtedy hojnie zapłacone Wasze przymioty i prace.

wasz wacuś

Spadek cen, wywołany wolniejszym rozwojem spowodował obniżkę również w gdzie indziej. Obecnie 60 . Uważają, że może się do 40. Zdaniem analityka będą coraz niższe. Od lipca staniała o 21.Śledząc od lipca do września, można zauważyć o około 35.
Według Urszuli co najmniej przez miesiąc. Decyduje właściwie największy w Polsce.

buty

No i musiałem oddać aparat... Nie zamieszczę dziś fotek, ale napiszę co mam.
Mamy polską manierkę z września - taką jak wyżej, kilka manierek niemieckich z II wojny, menażki niemieckie i rosyjskie, kubki do manierek niemieckich. Mamy też kilka widelców i łyżek z ładnymi sygnaturami.
Mamy pytanko:dziś znalazłem aluminiowy korek od niemieckiej manierki z sygnaturą u góry: SS40.oznacza to kod producenta, czy też należał on do ss?
bjar_1 mam prośbę. W naszym posiadaniu jest manierka "kokos" z bakielitowym kubkiem, ale bez pasków. Czy mógłbyś zamieścić zdjęcia, ewentualnie wymiary czy cokolwiek co posłużyłoby do odtwożenia pasków na tej manierce? pozdr.

hej

niegrzeczne dziewczynki chodzą tam gdzie chcą.
a dziewczynki dzielne wobec totalnej awarii hydraulicznej w mieszkaniu, w spokoju sciagaja kolejny odcinek pb, umawiają się na rano z panem hydraulikiem, emanują spokojem, i są ....... kwiatem lotosu na tafli ............ jeziora. ..... ...

love

Spokojny był dla mnie dzień, Kiedy nie znałam Cię
Od naszego spotkania, Życie moje zmieniło się
Zabrałeś me wszystkie myśli, o Tobie tylko myślę,
o Tobie tylko śnię, a serce me mówi,
że Kocham Cię :)
- nie spodziewałam się, że potrafię się tak zakochać.

karol

Kiedy jechoł jo ciągnikiem, wtedy jo zobaczył Cię,
Ty na polu gnój zwolałaś, wtedy jo zakochoł się.
Jesteś najpiękniejsza w całej wsi, więc rozrzutnik kupię Ci.
Ty bydziesz moja, Jo byde Twój,
Bydymy razem wywolać gnój.

wasz wacuś

Do kotleta-dobra seta.
Po pół szklanki-do kaszanki.
Pod golonkę i pieczywko
duża wódka, małe piwko.
Gdzie wędlina i pieczyste,
zawsze miejsce jest dla czystej.
Kto nie trzaśnie pod sałatkę,
ten obraża ojca, matkę
Jak przełknąłes, to nalewaj,
żeby schab się nie pogniewał.
Nie zaszkodzi nawet zrazik,
gdy się czystą go odkazi.

dla mojego żenobiusza

Imieniny - dzień radosny,
Pełen kwiatów, zapach wiosny,
Wszyscy złożyć chcą życzenia
Zdrowia, szczęścia, powodzenia.
Niech Ci słońce zawsze świeci
I niech czas radośnie leci!
Niech odejdą smutki, złości
I powróci czas radości!
Te życzenia, choć z daleka,
Płyną jak wzburzona rzeka
I choć skromnie ułożone,
SĄ dla Ciebie przeznaczone!

dla mojej kochanki

Wiatry zwiały ten kwiat biały
z pachnącej jabłoni we mgle bladej stoją sady
i słowik nie dzwoni... Później, wcześniej
sen się prześni i kochać przestanę...
- pod powieką łzy mnie pieką łzy niewypłakane...
*
Ziemia jest sucha i serca ludzi puste
nie dla mnie bije źródło tkliwości...
czasem Cię widzę lecz wyciągniętymi rękoma
dotykam tylko mojej myśli o Tobie...
*
Niebo grające gwiazd muzykę... łąki płaczące, ranną rosę...
śpiew drzew co nowy dzień przebudza...Tobie daruję...
Zatrzymaj proszę ten świat natchniony... naszym byciem...
Zaczarowany metaforą - nie może zginąć...
A ja...Cóż mam za życie bez Ciebie...
Łza nic nie zmieni... Już na mnie pora...

wasz wacuś

Pani pyta dzieci:
- Powiedzcie mi dzieci jakieś zwierzątko na A.
Jasio wstaje i mówi:
- A może to karp???
- Nie Jasiu, siadaj. No dobrze powiedzcie mi teraz zwierzątko na B.
Jasio na to:
- Być może to karp???
- Jasiu za drzwi!!!
Jasio wychodzi.
- Powiedzcie mi teraz zwierzątko na C.
Nagle drzwi się otwierają i Jasio mówi:
- Czyżby to był karp???
nadesłał: ~
--------------------------------------------------------------------------------

Policjant rozkłada metr krawiecki na jezdni. Kolega pyta się co robi:
- Niektórzy przyjeżdżają do pracy metrem, ale jak do cholery to robią?

ok wacek

skoro wszystko wiesz to dlaczegos taka fujara?

adaś

Wódka jest bogiem a fajka nałogiem
życie zabawą a sex podstawą.
Wódkę wypiłem kase przepiłem
kac mnie jebie a co u ciebie

hej wacus

jakbytopowiedziec, byla fajna jazda podczas regat a teraz nudno wiadomo.
plywasz czys w lakierkach ?

buty

To jest 5 gwiazdek szczęścia *****. Wyślij je dziś do 5 osób, a jutro przeżyjesz najfajniejszy dzień życia!. Jeśli ich nie wyślesz będzie to pięć najgorszych dni!!!

wasz wacuś

adaś jest motylem nocnym o rozpiętości skrzydeł do 25 mm i ciele długości około 14 mm. Przednie skrzydła są szare z dwoma charakterystycznymi ciemnymi zygza­kowatymi liniami w części nasadowej i wierzchołkowej. adasie nie pobierają pokarmu.

Szkodliwe są larwy adasia – gąsienice, które przędą przez całe życie lepkie, jedwabne nici, któ­rymi zlepiają w grudki ziarno, na którym żerują. Usunięcie splotów przędzy jest trudne i po­woduje dodatkowe straty. Larwy żerują zwykle tylko w wierzchniej warstwie w oprzędach.

wrozko

masz czym oddychac siostro?
na betonie nie lubie myslec

25

nie cierpie blyskotliwych ludzi bez duszy

nie mysl

zrob cos
hihi

adasiu

Choć czasem świeci słonce, choć czasem pada deszcz, pozdrowienia, ale gorące śle kto? - chyba wiesz.

wasz wacuś

Z tego co pamiętam, zaczął się szaro, buro i ponuro. Pomimo nienajlepszych miałem nadzieję, że się nie sprawdzi. Przeliczyłem się. Dokładnie jak w szwajcarskim zegarku od samego rana mozolnie i bez przekonania sam już nie wiedziałem czy wypuszczać się. W między czasie za oknem nie było widać. Z oddali słychać już było, dlatego też, po prostu, prosto.

gadu gadu

wiele czadu

wasz wacuś

Są wielkie szanse, że pierwszym z fragmentów będziemy 2007 r., rok wcześniej niż planowano! Nadal jednak nie wiadomo, jak skończy się konflikt dotyczący następnego - tak w budowlanej, ..

wasz wacuś

Ten może należeć do najgorętszych wydarzeń w tym sezonie w Rajbrocie. wystąpi wirtuoz skrzypiec i fujarki, ale nie jako klasyk, lecz sztukmajster. Właśnie dziś ma swoją premierę album ten jest spełnieniem..

wacus

rzeczywiscie jedno z drugim nie ma nic wspolnego, oprocz mozliwych wspolnych elementow
ja lubie fakty i konkrety. nie chodzi zeby wygrac lecz zeby obronic co ma
najczesciej ludzie rozumieja do nastepnego posilku a przy tym wygladaja strasznie dorosle.
mowia ze jestem zarozumialy. stary i co z tego. to tylko argument zeby odstawic to co im samym najlepiej sluzy.
adas to zwierze kapisz?
hihi

Inne tematy z forum

Legalne graffiti (3 odpowiedzi)

Hej! Czy znacie jakieś miejsce na legalne graffiti w Trójmieście? Mój dzieciak jara się...

Biżuteria jako prezent? (40 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Vibracje (7 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU