prośba o "modową" pomoc

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny, potrzebuję pomocy. W połowie maja idę na wesele jako gość i tak się zastanawiam, czy ta sukienka nadaje się na taką uroczystość?

I jakie dodatki do niej wybrać. Przychodzi mi do głowy jedynie czarne bolerko, ale jakie? Poza tym nie wiem, czy nie będzie zbyt poważnie i tak "ciężko" jak na maj.

Macie jakieś sugestie?

http://moda.allegro.pl/reserved-miejska-princeska-kwiaty-nowa-42-i2209836401.html

http://moda.allegro.pl/sukienka-reserved-42-nowa-kolekcja-i2209131494.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: prośba o "modową" pomoc

sorki, że zapytam ile masz lat? bo ta sukienka jak dla mnie do dla 40 letniej Pani
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: prośba o

Heh, mam ten sam problem z tym,że my idziemy na wesele pod koniec kwietnia i zupełnie nie wiem co ubrać/kupić :/

moim zdaniem ta sukienka jest bardzo powazna -dla kobiety w średnim wieku .
poszukałabym czegos innego

no to zostałam zbesztana
a propos, ehh no niestety ale chyba już można zaliczyć mnie do pani w średnim wieku, cóż zrobić ale latka lecą, jakieś bardzo wyciachane czy króciutkie nie bardzo mi już pasują

zależy co dla kogo jest średnim wiekiem i jaki styl ubierania masz na codzien i tak ubierzesz to co bedziesz uwazala za słuszne, w czym bedziesz dobrze wygladala i dobrze sie czula

w takim razie dziewczyny, skoro ta jest zbyt poważna, to jakie sukienki polecacie?

a jak sie ubierasz na codzien? co chcesz pokazac, a co "ukryć"?

wiola nikt cie nie zbeształ
ale napisalam co mysle -chyba o to chodziło ?

nie mam na kompie zdjęc ale ja np nie moge nosic krótkich bo mam zylaki ale jak byłam w kwietniu na slubie to ubrałam grube czarne rajstopy i sukienke przed kolano w soczystym różu -takim mega ciemnym .Do tego miałam na wyskości tali kwiata czarnego i wygladałam ok .
Ja nie wiem w czym dobrze sie czujesz ?

cos ala ta:
http://www.iwoman.pl/trendy/galerie/rosie-huntington-whiteley-i-ryan-reynolds-w-jesiennej-kampanii-marks-spencer-g348765.html#utm_source=google.pl_imgres&utm_medium=organic&utm_term=mark%20%40%20spencer%20sukienka%20r%C3%B3zowa&utm_campaign=grafika

tylko ja mialam krótsze rekawki i troszke inne marszczenie .
i w tym marszczeniu mialam czarnego kwiata

no więc tak:
nie lubię zbyt obcisłych sukienek, bo uważam, że jestem na nie za chuda, zbyt krótkie też odpadają (najchętniej gdyby długość była przed kolano)
lubię grubsze ramiączka (zakrywające kości) i sukienki typu bombka (ta o którą pytałam tak się właśnie układa, mimo że kompletnie nie widać tego na zdjęciach no i ma kieszenie)

to chyba tyle

szukam sukienki na allegro która miałam na ostatniej firmowej imprezie ale znaleźć nie mogę :( jak zajde wrzuce tu

ta sukienka jakby spełnia Twoje wymagania/oczekiwania. Skoro w takich czujesz się najlepiej to myślę, że w niej powinnaś pójść. No i jeśli Ci się podoba to czemu nie? I tak jak mówisz- czarne bolerko. Może z krótkim rękawem albo 3/4 skoro impreza w maju :)

http://moda.allegro.pl/sukienka-wieczorowa-rozm-40-pretty-women-i2183198693.html miałam taka i byłam mega zadowolona, jeśli nie taka to ta firma ma naprawde bardzo duzo fasonów, eleganckich kiecek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://prettywomen.bazarek.pl/

Proponuje wpisać w Allegro jak szukasz tam kiecki firmę ASOS. Sukienki bardzo modne, każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam.

asos ma piękne sukienki - tulipany, idealne na bardzo szczupłe babeczki, poza tym może spódnica ołówkowa? długosć odpowiednia a na szczupłych świetnie sie prezentuje i jakas ładna bluzeczka i będzie super.
Zajrzyj sobie na makelifeeasier - blog Kasi Tusk. Ona ma tam ładne zestawy na szczypłe osoby w kazdym wieku ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

wg mnie te sukienki są ok, ale jezeli juz się zdecydujesz to zamiast czarnego bolerka - różowy sweterek
na reserved na facebooku jest kupon 25% zniżki ;)

Tylko nie ten pseudoblog :(:(:(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Karolla - sama proponujesz ciuchy assos a blog Tuskowej odrzucasz?
chyba coś nie tak ;p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

też pomyślałam o różowym sweterku lub boleru :] zamiast czarnego :]

mi zawsze bardzo podobały się sukienki APART :]

mi tez sie podobaja ciuchy Reserved, tutaj masz sukienki
http://m.reserved.com/pl/collection/woman/dresses?thumb_page=0#

Co innego proponować ciuchy firmy która bardzo lubię a co innego chwalić blog, który jest niezdolna próba Naśladowania innych znanych blogierek. Kasia poza tym, ze idzie do sklepu i wkłada do koszyka to co wisi na wieszakach a potem zakłada i robi zdjecia nic wiecej o modzie nie wie. Wielka mi sztuka, mieć nieograniczone fundusze na ciuchy i kupować gotowe zestawy sklepowe...to jest blog?? Raczej kpina :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

och, gdzie ja chwaliłam blog jako blog? napisałam, że ma fajne zestawy dla szczupłych, czytaj ze zrozumieniem i więcej luzu...

ale wątek nie o tym, więc to tyle ode mnie w tym temacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja chyba jednak zostanę przy tej sukience i rzeczywiście poszukam czegoś w różu, dzięki dziweczyny
te sukienki, o których pisałyscie rzeczywiście są piekne i ... drogie, szkoda mi wydawać tyle kasy na jedną noc
poza tym ta sukienka w rzeczywistości wygląda dużo ładniej niż na tych zdjęciach i zupełnie inczej się układa na ciele.

Moim zdaniem fajna, a wcale czterdziestoletnia panią nie jestem :P Też bym raczej na wierzch coś nie czarnego, ale w kolorze tych kwiatów wybrała. Właśnie jakiś ładny sweterek albo szal. A za to biżuteria czarna, coś z koralików czarnych albo grafitowych. Bransoletka z kilku sznurków korali i kolczyki. No i czarna torebka i szpilki. Sukienka sama w sobie może nie taka typowo "weselna", ale to moim zdaniem nawet lepiej. Z bardziej eleganckimi dodatkami będzie wyglądała super, ale nie "sztywniacko" ;)

moja mam ma taka sama:)

ja tez sie wybieram na imprezke ale typu chrzciny, i jesli jestes niska to mozesz zalozyc tunike jako sukienke :) ja tak robie, bardzo oryginalnie. proponuje firme JOKAMAR na allegro. maja przystepne ceny sukienek i innych ciuszkow. udanej imprezy !!

ale ta sukienka jest bardzo gfajna i wcale nie uważam,ze dla pani w podeszłym wieku! Może nie na nastolatkę ale na taką 30 jaknajbardziej.

Wiola - nie słuchaj głupot! Ta sukienka jest śliczna, gustowna i elegancka. Będziesz wyglądała jak kobieta Z KLASĄ a przede wszystkim pozwoli Ci ona czuć się swobodnie. Sama ją mierzyłam w Reserved i świetnie leży - jest dopasowana na górze a na dole na tyle szeroka żebyś mogła przetańczyć całe wesele. Poza tym najważniejsze żebyć poszła w sukience w której to TY się będziesz dobrze czuła - wówczas będziesz pewna siebie, w dobrym nastroju a to Ci na pewno doda uroku.

Wiola ;) ta sukienka nie wyglada jak dla kobiety w srednim wieku.Teraz w modzie sa wzory, kwiaty i takie d*perele. I tez mysle, ze sweterek koloru fuksji by pasowal.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

też nie uważam, żeby ta sukienka była dla starszej osoby.
jeżeli jesteś szczupła to nie grozi Ci w niej, że będziesz wyglądała jak swoja mama.
co do dodatków to uważam, że na szyję już nic nie powinnaś zakładać, bo sukienka sama w sobie jest bogata, za to jakaś fajna bransoletka i kolczyki owszem. i wyjechane szpile! tylko nie zakładaj rajstop w kolorze cielistym.

dzięki dziewczyny, pocieszyłyście mnie, bo już zaczęłam się marwić, że mam jakiś staroświecki gust

wiola1 ze wszystkich sukienek, które znalazły się w tym wątku bez wątpienia wybrałabym Twoje, są śliczne i modne, moim zdaniem masz super gust i nie musisz się podpytywać innych, zaufaj sobie:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie to pytanie dotyczyło bardziej dodatków a nie samej sukienki, chociaż podpytywałam też, czy taka sukienka nadaje się na wesele, bo dawno na żadnym nie byłam i nie bardzo orientuję się, czy taka sukienka nie jest zbyt zwyczajna na taką uroczystość.
Ja już podjęłam decyzję, że w niej pójdę, bo tak jak piszecie, ważne jest, jak ja będę się w niej czuła, a czuję się bardzo dobrze i wygodnie. Trudno mi tylko znaleźć/dopasować odpowiednie "coś" na wierzch, bo w maju może być jeszcze zbyt chłodno na krótki rękaw.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiola1 - sukienka jak najbardziej w porządku, jeżeli mogę podrzucić pomysły, co do dodatków to proponuję:
-różowe szpile
-czarne szpile z małym różowym akcentem (na przykład materiałowy kwiat - możesz przykleić tylko na uroczystość)
-szal na ramiona zamiast bolerka - i tu pełna dowolność - czarny, różowy, różowo-czarny - możesz go związać, zamotać, spiąć kwiatem kolorowym
-zamiast biżuterii - materiałowy kwiat na gumce na rękę
-może masz lub możesz pożyczyć - małą, skórzaną lub zamszową ramoneskę
życzę przede wszystkim dobrej zabawy :)

mi też sie podobają te Twoje sunkienki, wcale nie wyglądają jak dla starej baby, nie wiem skąd to porównanie (???)

Dziewczyny, a propo bloku Kasi Tusk - weszłam pierwszy raz, wczytywać się nie wczytuję, ale spodobał mi się ten sweterek w stylizacji z różową marynarkę.
Sweterek mohito z czarna kokardką.
Gdzie mogę go kupić? :) Sprawdzałam na str mohito i jakoś nie widze :(

A mi się podoba ta sukienka (mam 28 lat:))
Możesz do niej dobrać też i biały delikatny sweterek, widziałam takie np. w mohito.

PannaWeselna

Kwiaty, kwiaty, wszędzie widzę kwiaty.
Nie za dużo ich?
Sama sukienka jest już wystarczająco ukwiecona.

ja mam komunię w maju i właśnie tą sukienkę przymierzałam, chciałam ją kupić ale pomyślałam, że może uda mi się zrzucić jeszcze trochę kg do kwietnia i nie kupiłam, ale mi się ona bardzo podoba :)))

Re: prośba o "modową" pomoc

Też mam problem ze znalezieniem odpowiedniej kiecki na wesele, macie może jakieś fajne adresy sklepów z sukienkami bo naprawdę w tym roku nie mam ochoty na nic z sieciówek a dopiero od niedawna mieszkam w Gdyni,

Inne tematy z forum

Męskie stringi na plaży i na codzień co sądzicie? (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Chciałabym poruszyć dość nietypowy temat, który ostatnio zaprząta mi głowę. Mój...

botox, gdzie polecacie? (26 odpowiedzi)

witam, chciałabym wybrac sie na botox (chce pozbyc się zmarszczek nad brwiami i minicznych przy...

Skup odzieży używanej w 3mieście, gdzie? (52 odpowiedzi)

cześć wszystkim! po porządkach w szafie mam 2 worki ubrań i miejsce na nowe ciuchy :) czy...