Re: przedszkole w bojanie - czy warto otworzyć punkt przedszkolny?
~Dorota z NDW
(14 lat temu)
Ja także jestem bardzo zainteresowana przedszkolem,zwłaszcza gdyby powstało w Koleczkowie.Mam dziecko 2 letnie i planuję od przyszłego roku (czyli akurat jak będzie miało 3,5roku) posłać je do przedszkola.Uważam,że istotne są w tej kwestii różnorodne zajęcia (muzyczne,plastyczne,taneczne,dla starszych językowe),niezbyt liczne grupy (w państwowych zwykle są 20-25 osobowe to chyba za dużo dla najmłodszych),możliwość leżakowania (moje lubi spać w ciągu dnia),dostęp do placu zabaw,zajęcia adaptacyjne dla dziecka (fajnie,jak może na początku przychodzić też rodzic,albo coś w tym stylu),oczywiście posiłki (ale nie wciskanie na siłę każdej łyżki),opieka specjalistów (myślę tu m.in. o logopedzie),bardzo dobre informowanie rodziców o zajęciach dla dzieci,ich umiejętnościach.Jeśli chodzi o godziny przyjęć,to pewnie dla większości 7:00-17 byłaby odpowiednia.A cena:) hmm, wiadomo,że każdy wołałby jakąś rozsądną,powiedzmy abonament całodzienny 450-500zł,a pół dnia (zwykle jest to 5-6godzin) 300zł.Najlepiej gdyby wchodziło w to już wyżywienie (łącznie z jakimś deserkiem,czy owocami).Możliwość zostawienia dziecka np.godzinę dłużej i wówczas byłaby ona dodatkowo płatna.Oczywiście ubezpieczenie dziecka raz na rok.To chyba wszystkie moje uwagi na ten temat:) będę z zainteresowaniem śledziła dalszą dyskusję.Pozdrawiam wszystkich rodziców:)
0
0