przejazd rowerowy na czerwono

chodzi o miejsce gdzie DDR przecina się z jezdnią.
W Słupsku powstała taka zacna inicjatywa, choć moim skromnym zdaniem w polskich realiach powinien to być psi obowiązek ZDiZ
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20120912%2FSLUPSK%2F120919912
I co istotne, jest to robione na szorstko, a nie jak gdzieniegdzie ZDiZ miał pomysły na jakąś śliską farbę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przejazd rowerowy na czerwono

Znakomity pomysł malowanie jaskrawym kolorem. To zawsze zwraca uwagę i jest widoczne z daleka. Kumaci ludzie w Słupsku. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

haha :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dwaj pędzlują, pięcioro nadzoruje i trzech od PR

czyli praca na czerwono
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w Danii na to nie wpadli. Tam rowerów jest trochę więcej niż w Słupsku. Do bezpieczeństwa rowerzystów przywiązuje się pewnie równie wielką wagę. A przejazdy rowerowe pomalowali na niebiesko!!! Się nie znają? Aż głupio pisać, że tam na skrzyżowaniach również wymalowali (na niebiesko) wszystkie warianty dróg dla rowerów (jadących prosto, skręcających w tę czy w drugą). A przy ekipach malujących nie widziałem dziennikarzy (pewnie nie reagują na błękit). ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak w Słupsku będzie tyle rowerów i DDR-ów co w Danii to się przemaluje z czerwonego na niebieski, bo by było za czerwono
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...