przesuniecie proboszcza do innej parafii

dwa lata przed emerytura, to skandal, nawet w zakladzie pracy sa trzy miesiace wypowiedzenia, a nie dwa tygodnie, po 28-latach
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: przesuniecie proboszcza do innej parafii

byłam na tym pogrzebie w Baninie , na pogrzebie mojego sasiada, utrzciwego religijnego czlowieka i potwierdże ksiadz zachował sie niegodziwie. Ludzie nie widzicie ,że nasi księza są jak 2 panienki , tak ślepi jesteście, wikarego często widze jak wódke wieczorem kupuje w sklepie. Ech............... szkoda pisać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

obłudni ludzie udja ,że nie widza ,że obaj w naszej Banińskiej parafi sa odmiennej orientacji.Ludzie jacy wy dziwni jestescie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16

Świąt mamy bodaj najwięcej w UE kraj biedny a my świętujemy na okrągło i jeszcze te idiotyzmy że jak święto przypada w dzień wolny od pracy trzeba odebrać dzień wolny!!!!!
Zachowujemy się jak byśmy mieli wszystko !
A potrzeby kraju : autostrady , służba zdrowia, emeryci itp......
Każdy dzień świąteczny w tygodniu to strata dla państwa .
Już nie mamy czasów że wszystko się należy a nic nie ma !
Pozdrawiam ,
Zawsze można wziąć urlop na jeden dzień!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

do baniniak masz rację nowy proboszcz już próbował WNIEŚĆ WIELE DOBREGO szpiegując za plecami przyszłych parafian , nie przedstawiając się kim jest , co jeszcze nas czeka od takiego księdza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

aż żal bierze jak czyta się te wszystkie komentarze naprawdę tak trudno z godnością pogodzić się z decyzją przełożonego w innych kościołach proboszcze są przenoszeni i nie robi się wokół tego niepotrzebnego zamieszania żenada!!a co do samego księdza proboszcza to ciekawa jestem czy w nowej parafi również podchodząc do dzieci które nie mają pieniędzy na tace powie im że to wstyd że mamusia nie dała im na kolekte i to na sumę spotkało to moje dzieci co prawda było to z 10 lat temu jak się tu sprowadziliśmy ale niesmak pozostał
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak Czytam Twoje teksty "baniniak" to robi mi się niedobrze. O czym Ty człowieku piszesz, mieszasz wszystko jak wyznawca New Age. Wyraźnie szkodzą Tobie te msze u Masona Niedałtowskiego. Przez takich jak On i Szanowny Pan Głódź ludzie przestają chodzić do Kościoła, a nie dlatego, że Parafianie bronią jednej Owcy ze swojego stada.
Zastanów się jeszcze, kto wywołał spór, bo nadal przypominasz mi Wesołego (nawet po śmierci brata) Jarka, który rzuca w tłum granatem, a następnie wyraża zdziwienie, że granat wybuchł!
Pan Głódź tez pewnie zdziwiony, że ludzie mają odmienne zdanie, bo wg. jego filozofii nie powinni mieć go wcale.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie:) "Gratulujemy księdzu. To jest bogata parafia. Wymodlona..." Podpis pod zdjęciem ks. Andrzeja. Jeśli chodzi o grube pieniążki, to w naszych rękach jest, aby się one skończyły...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie róbny z Młodzieży głupków! Czy ja, jako osoba młoda nie mogę miec swojego zdania? Jeśli powstają dwa obozy, jak w przypadku decyzji biskupa, to ja mam zakichany obowiązek przysłuchac się za i przeciw i ze swoimi argumentami poprzec jeden z powstałych obozów. Tylko Ci, którzy chodzą do Kościoła na POKAZ odwrócą się od Niego, bo tak jest wygodniej. Najlepiej zrzucic wszystko na młodzież, że biedni nie będą chodzic do kościółka, bo mają dosyc tych wwszystkich kłótni i awantur. A dlaczego one powstają? BO COŚ JEST NIE TAK i TRZEBA SIĘ TEMU PRZYJRZEC, a nie olac wszystko i nie chodzic do kościoła. No to nie chodź jak nie chcesz!

Chodziłam na msze w innych parafiach i dopiero tutaj utwierdziłam się w przekonaniu, że może byc w Kościele miła atmosfera. Tak jak ja, czy Ty On też ma prawo rzucic żartem. I to jest sympatyczne:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kochani, jeśli "Mieszkanka Miszewie..." porusza temat BARDZO WAŻNEGO ŚWIĘTA Trzech Króli, (należy ono do pierwszych, które uświęcił Kościół, zostało zniesione ustawą Sejmu PRL-u) i twierdzi, że nie należy Go święcic, to ja dziękuję takim Katolikom i boję się o losy Kościoła! Jeśli Mieszkanka ma taki zapał do pracy w święta to Jej sprawa. Po drugie: Ks. Proboszcz jest nie tylko kapłanem, który prowadzi msze w naszym kościele, ale przede wszystkim jest naszym PARAFIANINEM. Ten Dekret to tak, jakby biskup wysiedlił jednego z nas. Ten Ksiądz jest z nami od początku. i jeśli ktoś porusza kwestię zamożności parafii, to wiem, że chodzi tu o grube pieniążki, a nie o dobro nasze-parafian.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

To wejdz i zobacz co bylo podpisane pod tym zdjeciem z kotem zanim cos napiszesz... Poza tym to chyba dyskusja nie do konca dotyczy ks. Leszka( to tak na marginesie)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem z tobą facecik i nie tylko ja !!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ksiądz Leszek za to swoją suczkę to traktuje jak zakochany i używa słów i zwrotów że jejku !!!! I to jest ok? Kot czy Pies jeden bies!
Kiedy palimy na parkingu przy kościele zawsze do nas podchodzi i coś gada po nocy!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy przełożony ma zawsze racje?
Czy są one zawsze słuszne i nieodwolalne?
Czy przełożony to nie człowiek?
Czy przełożony nie może się mylic?
WSZYSCY JESTEŚMY TYLKO LUDŹMI
!Jednak nie każdy człowiek ma miłosierdzie /można to wyczuc czytając chocby komentarze na tym forum/.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie był takim świetnym ale może się teraz wyrobił , żeby zostać organistą też mu ksiądz w tym pomógł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak biskup nie zadal pieniedzy?? a te 10 tys to mialo byc za co?? i to w tytm roku... ze kadzidlo nie pachnialo?? czy ze dzwony dzwonily? na kazda parawie wrzuci swojego zeby mu dole placil a coz ja osobiscie to p groszu nowemu proboszczowi dam i niech glodz zobaczy co to sa za kaszuby i co za bogata parawia trylko mi szkoda tego przyszlego nowego proboszcza bo jest nie winny ale tytlko w taki sposob mozna glodzia ukrucic i mam prozbe zebysmy byli solidarni wkoncu wywodzimy sie z terenow gdzie solidarnosc powstala
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślę że mało chodzisz do kościoła albo mało
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam sie ze zmianą wikarego ale proboszcza nie! a jak nie możesz nic załatwić u księdza to znaczy sie że nie chodzisz do kościoła!!! 2 każdy popełnia błedy. ale nie każdy stawia kościół jezidzi załatwia materiały prosi ludzi o pomoc 2 lata to krótki okres czasu i nie przesadzajcie durnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale tak będzie bo jest bardzo dużo nowych parafian i nie wiedzą ile zrobił proboszcz dla tej parafii
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie coś nie tak bo "normalny ksiądz" nie wstawia zdjęć z swoim kotkiem do internetu

Inne tematy z forum

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...