psychotesty na kierowce

otrzymałam nową pracę, w firmie jest do dyzpozycji samochód służbowy więc sporadycznie będę nim jeździć, dostałam skierowanie na psychotesty i po tym co przeczytałam w necie jestem troche przestraszona- tam mają być testy inteligencji Ravena, badanie róznymi urządzeniami szybkości reakcji, itp.
czy ktoś przechodził takie badania????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: psychotesty na kierowce

boisz się, że polegniesz na testach inteligencji? ;p
a na poważnie to nic strasznego. badanie trwa ok godziny. testy nie są skomplikowane dla kogoś kto ma wyobraźnie i jest trochę kumaty. na pewno liczy się też czas w którym to rozwiążesz. do tego dochodzą testy na szybkość reakcji na urządzeniach (bardzo ważny jest czas i prawidłowość reakcji) - są to testy ze światełkami, punktami, musisz klikać ręką, nacisnąć pedał w odpowiednim czasie i oczywiście prawidłowo, itp.. jest też test w ciemni. reasumując - liczy się czas i prawidłowe wykonanie zadania. co ważne. nie możesz się stresować (bo popłenisz błędy), idź najedzona i wypoczęta!!!

no właśnie boje się tych testów na inteligencję i to poważnie -chyba cos ze mną jest nie tak-bo jak to mozliwe ze studia szkończyłam, aplikacje radcowską skonczyłam, 7 lat doświadczenia zawodowego i pracodawca i klienci zadowoleni a tych zakichanych testów nie umiem rozwiązywać?

A samochodem jeździć potrafisz czy tylko tyle co z instruktorem na kursie? Generalnie takie testy to "pikuś" coś jak gra zręcznościowa plus kilka pytań i odpowiedzi, więc nie ma się czego bać skoro zdałaś maturę a tym bardziej studia ukończyłaś, więc poważniejsze egzaminy masz za sobą.

to są testy typu: dopasuj brakujący element, szukanie cyfr na tablicy. spostrzegawczość, refleks i dokładność

Ta większość jest do ogarnięcia przez przedszkolaka. Generalnie musza wykazać że nie jesteś kompletnym idiotą.

Moje ulubione pytanie zapamietam do końca życia.

Czy czujesz zapach zorzy o poranku?

heheeheh czujesz?
wiem że kusi ale nie zaznaczaj że czujesz:)

Psychotestów nie trzeba się obawiać :)

Może komuś jeszcze przydadzą się informacje:

http://psychotest-gdynia.pl/jak-wyglada-badanie/

Robiłem tydzień temu na przymorzu półgodziny i załatwione.
ściema i tyle -pisemny zaznaczałem jak leci,a testy na maszynie i lampkach robiłem 3 razy.Pytałem się czy ktoś nie zdał wtym roku Pani nic nie powiedziała.

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...