pytanie do Ginekologa

Witam , mam jedno podstawowe pytanie czy dwu tygodniowa ciaze wykryje test stu procentowo? skroro na ulotkach jest napisane ze juz po 5-6 dniach powinno wykryc(mi nic nie wykryla test zrobilam dobrze) i jeszcze jedno nurtujace mnie pytanie; w po jakim okresie ginekolog powinnien wykryc ciaze? bo mi dwu miesiecznej nie wykryl..i leczona bylam na nieplodnosc:/ taka kasa chorych..
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie do Ginekologa

jeśli zrobisz test z krwi tzw. beta hcg - będziesz miała pewność czy jesteś w ciąży czy nie :)

badanie zrobisz w przychodni, kosztuje około 40zł :) nie potrzebujesz skierowania :)

jeśli masz pytanie do ginekologa - polecam inne forum - ginekologiczne :)
http://www.forumginekologiczne.pl/forum

Re: pytanie do Ginekologa

co do testów - generalnie poleca się by robić je w terminie spodziewanej miesiączki - a opakowanie...hmm-chwyt marketingowy....(?????),
mi lekarz potwierdził (bez badań krwi) ciążę - gdzieś tak w 4-5 tyg, powiedział " no rzeczywiście jest Pani w ciąży " , chociaż inny lekarz powiedział mi kiedyś -że w przypadku spóźniającego się okresu o ok 2 tyg - badanie (usg czy gin) nie potwierdzi ciąży- a jedynie najbardziej wiarygodna jest beta....

Inne tematy z forum

Jakie skuteczne środki na erekcję (6 odpowiedzi)

Rzecz jasna nie dla mnie ale dla mojego męża, który od jakiegoś czasu ma niego mniejsza kondycję...

Wrażliwa skóra twarzy (55 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

Mounjaro sprzedam (8 odpowiedzi)

Mounjaro 0,5 ml / 15 mg / 1 fiolka Produkt z Niemiec 1000zł sangria@onet.pl