pytanie do uczestników

Cześć wszystkim Harpaganom. chcemy cały czas poprawiać formułę i organizację rajdu oraz wychodzić na przeciw Waszym oczekiwaniom. w związku z tym będziemy przeprowadzać na forum mini ankiety.

1. czy na dyplomach chcecie aby umieszczać informację o czasie i liczbie km przebytych przez Was uczestników

2. czy dyplomy chcecie od razu po przyjściu do bazy (gwarantuje to że dyplomy otrzymacie Wy, a nie będą zalegały u nas), ale sami musicie sobie wpisać ew. czas i kilometrarz

3. jaki ma być kolor koszulek nabywanych przez Was uczestników

pozdrowienia dla wszystkich
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie do uczestników

> 1. czy na dyplomach chcecie aby umieszczać informację o czasie
> i liczbie km przebytych przez Was uczestników

mówię za siebie: w przypadku pieszych nie będzie duzych (znaczaco dużych) pomyłek w dystansie podczas liczenia "po punktach". Ale rowerzystów nie da się w ten sposób wyliczyć. Co się wtedy wpisze? Dana z licznika? IMO - piesi - łaj not, rowerzysci - srednio wykonalne...

> 3. jaki ma być kolor koszulek nabywanych przez Was uczestników

czarne z bialym nadrukiem :)

jeszcze pkt. 4. - aktualizujcie www i wpadajcie na forum ;)

pozdrawiam serdecznie!

czarne już były :D

to ja chcę różową!! ;)

Maciej napisał(a):

Tak jan napisal TJ, mam nadziej, ze dla rowerzystów beda dyplomy gdzie mozna wpisac ilosc zaliczonych puktow (a nie km) i czas (czyli trzebaby przygotowac dwa rodzaje dyplomow (dacie rade...?)

> 2. czy dyplomy chcecie od razu po przyjściu do bazy (gwarantuje
> to że dyplomy otrzymacie Wy, a nie będą zalegały u nas), ale
> sami musicie sobie wpisać ew. czas i kilometrarz

Od razu - "zrób to sam"

Pomaranczowe z czarnym nadrukiem - ale najlepiej na stronie Harpa umescic ankiete.
Choc nie wiem czy Admin da sobie z tym rade - bo jak na razie cos mu slabo idzie ...

Pozdr/Jankes

apropo ankiety to fakt lepiej niech bedzie na stronie harpagana......naklikaja sobie odwiedzalnosc a uzytkownik nie bedzie musial elaboratow pisac......jakby co jestem chetny do pomocy przy takiej ankiecie....pisalem juz dla strony harpagana zgloszenie zawodnikow....to za pomoca czego sie zglaszacie przez strone......ale admin jakos malo dzialajacy jest:)

3. Jak dla mnie to czarne z bialym nadrukiem

Ile mozna miec czarnych koszulek?

Czas na dyplomie powinien wpisać sędzia na mecie (w bazie) od razu po odebraniu i sprawdzeniu karty. Odbiera kartę i wydaje dyplom - czy to takie skomplikowane? Wydawanie dyplomów in blanco jest trochę niepoważne. To może wydawać je przed startem i zrezygnować z kart startowych i perforatorów na PK. Przecież każdy wie dokąd doszedł. Jak samoobsługa to samoobsługa.

Wesoły Jędruś napisał(a):
> Odbiera kartę i wydaje
> dyplom - czy to takie skomplikowane?

Aloha!
osobiscie wolalbym dostac wypelniony dyplom, ale jako kierownik wiem ze biuro obliczeniowe nie daje rady. A czesto jest tak ze dlugo nikt nie przychodzi, nagle kongo i po sekundzie wszyscy chca dyplomy. A po dwóch uciekaja na autobus do domu...

Wywołanie dyskusji na forum ma na celu pojscie za ciosem i dalsze polepszanie organizacji Rajdu! Dlatego jesli mozecie wtracajcie 3 grosze :)
Systematycznie Maciej bedzie umieszczal dalsze pytanka :)

W.

Dyplom do odebrania na następnym Harpie lub tak jak proponuje Wesoły Jędruś, in blanco to nienajlepszy pomysł.
Co do koszulek to mam wrażenie że ciężko będzie osiągnąć kompromis, bo ja bym na przykład wolał czerwoną, pomarańczową lub zieloną, czarny i granatowy do dla mnie najgorsze kolory.
I błagam, jak zamawiam koszulkę przy zapisywaniu sie na Harpagana i zaznaczam że ma być XXL to niech będzie XXL, a nie że "już się skończyły".
I cieszę się że Organizatorzy dali znak życia i pytają skromnych uczestników o zdanie.

Krótko i zwięźle:
1 - tak
2 - tak
3 - czarne z białym nadrukiem

Popieram Wesolego Jedrusia - nie powinno byc in blanco. Moze byc na nastepnym Harpie.
Koszulki czarne z bialym nadrukiem poprosze.
Pozdrower,
Jarek

Witam wszystkich!! Widzę że forum trochę się ożywiło. Zatem i ja pokuszę się o kilka własnych uwag dotyczących Harpagana.

Jeżeli chodzi o koszulki to z chęcią widziałbym co edycję inny kolor. Czarne owszem są dobre ale bardzo podoba mi się pomysł z pomarańczowymi. Mogą być także żółte, ciemno zielone, beżowe lub nawet białe. Wazne ażeby była różnorodność. Jedynie jakoś różowe mi nie podchodzą.

Odnośnie dyplomów to wolałbym otrzymywać już wypełnione. Wpisywanie własnoręczne według mnie mija się z celem. Poza tym jeżeli chodzi o nagrody to zrezygnowałbym z pucharów. Dla mnie są one lipne. Takie same można otrzymać czy też zakupić w różnych miejscach. Dyplomy są czymś oryginalnym natomiast puchary zbytecznym.

Oprócz powyższych zaapelowałbym o konkretniejsze jedzenie w bazie, jeżeli oczywiście jest to możliwe. Nie ma sensu wprowadzać karty dań. Niech wszyscy jedzą to samo treściwe jedzonko w jakiś słusznych porcjach.
Poza tym przydałoby się dużo gorącej herbaty w bazie oraz na niektórych punktach.

Na koniec chciałbym jeszcze poruszyć kwestię trasy. Ostatnimi czasy można było dojść do wniosku że była ona wytyczana kółkiem na mapie co niestety później odbijało się na uczestnikach. Prosiłbym zatem o terenowe sprawdzenie wytyczonej trasy. Te najkrótsze przejścia są bowiem zwodnicze gdyż często drużki lub przecinki zarastają.

To by było narazie na tyle. Mam nadzieję że nie wyszedłem na jakiegoś marudę gdyż nie narzekanie było moim celem. Ogólnie Harpagan bardzo mi się podoba i startuję nieprzerwanie od trzech edycji. Za każdym razem muszę pokonać pół Polski ale nie ma to jak przygoda. Pozdrawiam!

dominik napisał(a):

> Oprócz powyższych zaapelowałbym o konkretniejsze jedzenie w
> bazie, jeżeli oczywiście jest to możliwe.

konkretniejsze jedzenie prawdopodobnie podniesie koszty imprezy, a nie wszyscy z niego kożystają.
w związku z tym dobrze by było żeby w szkolnej stołówce sprzedawali jakieś konkretniejsze ciepłe posiłki

MaRS napisał(a):

> dobrze by było żeby w szkolnej stołówce
> sprzedawali jakieś konkretniejsze ciepłe posiłki

widzę że organizatorzy już o to zadbali :4)
(patrz Komunikat Startowy pkt. 12)

Dobrze Waść prawisz.
Popieram szczególnie w kwestii pucharów - to mało oryginalne plastikowe zabawki, niepasujące troszkę do charakteru imprezy.
Nie jestem wprawdzie zwolennikiem poprzedniej eopki, w której królowały ordery i inne tam świecidełka przypinane do klapy, ale wykonanie jakiegoś (malutkiego) metalowego znaczka dla zdobywców Harpagana, z możliwością przypinania go do plecaka, czy też ramy rowerowej, mogłoby być ciekawą alternatywą dla pucharów, które potem gdzieś zalegają. Z myślą o tych, co kolekcjonują tytuły (szczególnie na TP) można tak zaprojektować znaczek, by ich większa ilość tworzyła razem jakąś figurę (vide znaczki "Trójmiejskiej Wyrypy").

PGR-owiec napisał(a):

> ale wykonanie jakiegoś (malutkiego) metalowego znaczka dla
> zdobywców Harpagana, z możliwością przypinania go do plecaka,
> czy też ramy rowerowej, mogłoby być ciekawą alternatywą dla
> pucharów, które potem gdzieś zalegają.

Jestem ZA, ZA, ZA (choc sie na takie cudo nie zalapie jeszcze dlugo)

Zreszta kiedys proponowano na tym forum naszywki zamiast/oprócz naklejek (nawet jak trzeba by doplacic z 5 zeta to byloby pewnie paru(set) chetnych)

Pozdr

en negro też nie ::D juz bylo duzo :D może coś abstrakcyjnego!

1. tak
2. tak
3. biala z czarnymi napisami

1) Tak, dla TR czas i liczba PK/wagowych

2) Samemu sobie wypełnić to jakoś tak głupio. Jak już ktoś napisał - następnym krokiem byłoby rozdanie dyplomów przed startem i zrezygnowanie z kart startowych. Albo pdf na stronie harpagana do samodzielnego zciągnięcia, wydrukowania i wypełnienia. Wiem, że na mecie ciężko wypełnić szybko kilkaset dyplomów. W sumie wolę jednak odebrać na następnym harpie niż wypełniać samemu.

3)Czarne z białym napisem. Ewentualnie granatowe, brązowe lub jakiekolwiek inne ciemne z białym napisem.

Jeżeli ktoś to przeczyta to mam propozycję zmiany naliczania punktów na trasie rowerowej - skomplikuje to nieco sprawe liczenia ale uatrakcyjni znacznie RAJD. Metodą cyrlka wprowadzić punktację od 1 do 20 - tylko prosze nie krzyczeć !

Obecnie obowiązujący system daje chyba wystarczające pole do popisu dla dobrych strategów.

PGR-owiec napisał(a):

> Obecnie obowiązujący system daje chyba wystarczające pole do
> popisu dla dobrych strategów.

popieram, choć czasem inaczej stawiałbym wagi niektórych PK.

Tak to jest jak się zbierze "banda" i wsiądzie na ciebie z samego rana :-)

No dobra, to może opowiedź coś więcej o tej metodzie cyrkla, bo nie łapię w czym rzecz.

No właśnie, prosimy o wyjaśnienie metody cyrkla, choć od razu mówię, że moim zdaniem formuła Harpagana jest już dopracowana i lepiej nie zmieniać.
Lepsze jest wrogiem gorszego ;-).
Jak ktoś ma nowe pomysły to proponuję, żeby stworzył nową imprezę (mało ich jak na razie). Zabrał się za to Diablo i to od razu z dobrym skutkiem. Mam nadzieje, że LIRO Unreal Challange odbędzie się w tym roku, bo to impreza podobna, ale właśnie o trochę innej formule.
Pozdrower

Hej!
LIRO UNREAL jest planowane na 24.06.2005

Czyli taka "dzienna masakra".

Wg kalendarza na stronie LIRO:
http://racing.liro.home.pl/racing/kalendarz05.htm
najblizsza edycja LIRO Unreal Challenge ma odbyc sie w dniach 2-3 kwietnia, 24 czerwca tez bedzie.

Jarek.mtb napisał(a):

> Lepsze jest wrogiem gorszego ;-).

UUUUUUUUPS, mialo byc oczywiscie:
"Lepsze jest wrogiem dobrego".

Koniecznie

Nasze klubowe koszulki KTE Styki są czarne i pomarańczowe. Te pomarańczowe są naprawdę prześliczne i fajne. A najważniejsze to jest to aby były takie na mój rozmiar :-)

> A najważniejsze to jest to aby były takie na mój rozmiar :-)

A wtedy to już będzie bardzo blisko do mojego rozmiaru.

Maciej napisał(a):

Jestem za - co do dyplomów proponuje zlecić wykonanie pustego dyplomu drukarni a środek (dane zawodnika czas, punkty etc) drukować na laserówce wg szablonu - metoda sprawdzona na Klasyku Kłodzkim (tam bawiliśmy się nawet ze wstawianiem zdjęć zawodników).

> 2. czy dyplomy chcecie od razu po przyjściu do bazy (gwarantuje
> to że dyplomy otrzymacie Wy, a nie będą zalegały u nas), ale
> sami musicie sobie wpisać ew. czas i kilometrarz

Niewykonalne ze względu na szybkość "produkcji" takowych w stosunku do liczby uczestników równocześnie się pojawiających. Samodzielne wpisywania niezbyt mi się podoba.

Hmm może by tak zielona tym razem ?

Jestem za tradycyjnym sposobem wydawania dyplomów, czyli na kolejnym Harpaganie. Mi osobiście się nie śpieszy.
Pytanie o kolor koszulek - nie ma większego sensu, gdyż głosy zapewne będą różne. Myślę, że też warto utrzymać tradycyjne.
Skoro organizatorzy chcą poprawić organizację rajdu poprzez zapytania kierowane do uczestników (chwała im za to), to proponuję zająć się tematem kolorowych map na TP. Zauważyłem ciekawą dyskusję na ten temat na forum. W moim przekonaniu - jeżeli organizatorów nie stać na zafundowanie tych map powinny być one dostępne za dodatkową (rozsądną) opłatą. Myślę, że należałoby się zastanowić nad posiłkami - nie wszyscy z nich korzystają, a muszą za nie zapłacić w ramach opłaty startowej. Niektórzy woleliby kolorową mapę.
Pozdrowienia

Yo
Absolutnie sie zgadzam. Kolorowe mapy z zaznaczonymi punktami za doplata. 100% zamykanych koszulek choc teraz na pewno zabiore wlasna;)
I zarcie do wyboru!! I tak nigdy nie jem. Wole zjesc lzej i milion razy bardziej kalorycznie;)
Koszulki: Ja bym chcial pomaranczowe ale jak znam zycie to beda czarne i to coraz gorszej jakosci.
Pozdrawiam

odp. 1 Dyplomy bez zdobyczy punktowych i kilometrażu, jeżdżę rowerem
to i tak wiem ile nadrobiłem
odp.2 Dyplomy po przybyciu na miejsce
odp. 3 koszulki zielone.

Maciej napisał(a):

Ja jestem za czerwonymi z czarnym nadrukiem.
pozdr, kjmn