jeszcze nie ale wiem już że stosunek częstotliwości wywozu śmieci do ceny w przypadku Bojana jest na żenującym poziomie... Najpierw chcą żeby segregować a potem wywożą je tylko raz w miesiącu.... Wory ze śmieciami nie mieszczą się w wiatach i walają się przed posesjami...
Produkuję tyle śmieci ile konsumuję, na pewno nie będę się ograniczać tylko dlatego, że gmina nie jest w stanie wywozić śmieci częściej niż w raz miesiacu a opłaty takie same jak w mieście gdzie śmieci wywożą co kilka dni
Wywożą zbyt rzadko, ale zabierają wszystko co się wystawi. Tymczasem coraz więcej śmieci pojawia się w lasach, na polach, a ostatnio nawet wzdłuż dróg. Bojano zaczyna wyglądać jak wysypisko śmieci. Skoro nikt nie kara tych śmieciarzy to czy przypadkiem gmina nie powinna tego posprzątać?
Skoro nie ma nowych stawek za odbiór śmieci, płacimy wg ubiegłorocznych. Też czekałam do marca, bo słyszałam o podwyżkach, ale skoro na razie nic na ten temat nie wiemy, rozumiem, że płacimy po staremu.
trzeba samemu płacić na podstawie dekaracji. To znaczy, że podpisując się pod dekralacją sami podpisujemy na siebie "wyrok" że będziemy wpłacać kasę na podane konto. nie ma rachunków. Trzeba płacić co miesiąc
Haha smieszne to, bo to szanowny sanipor powonien wyslac jakies pismo z kwota i przypomnieniem terminow platnosci i numerem konta dopoki nie wysla nie place ani zlotowki.
Są tacy co podają zaniżoną deklaracje a nadmiar puszczają z dymem na ul. Jeziornej w Kielnie! Tak dbają o środowisko naturalne, swoje
dzieci, zwierzęta, ogródek i sąsiedztwo! Jednocześnie powiększając liczbę posiadanych samochodów!