Re: reklamacja
ODRADZAM ZAKUPY W JYSK - meble sprzedawane w tym sklepie to chińska tandeta... i zupełny brak kompetencji nie tylko u sprzedawców, ale również u kadry menadżerskiej. Nie, będę gołosłowny i opiszę sytuację dla przestrogi. Zakupiłem szafkę na buty, szafka do samodzielnego montażu wykonana z "chińskiej sosny". Przy zakupie szafki w kartonie zostałem poinformowany o możliwości wymiany uszkodzonych elementów po rozpakowaniu w domu. Rozpakowałem i okazało się, że fronty są źle wybarwione i mają odpryski lakieru. Spakowałem szafkę i ponosząc koszty dojazdu zawiozłem towar. Przestroga nr 1: nie ufaj sprzedawcy JYSK - kłamie. Okazało się, że towar nie podlega wymianie tylko reklamacji !!! Po ciężkich bojach z kierownikami różnych szczebli towar zareklamowałem. Czekałem 2 tygodnie na kontakt z JYSK, bezskutecznie... zadzwoniłem i o dziwo, reklamacja rozpatrzona pozytywnie, zwrot gotówki albo wymiana. Zdecydowałem się na wymianę, a co zobaczymy jak się rozwinie sytuacja. Pojechałem do sklepu... tym razem nauczony doświadczeniem poprosiłem o rozpakowanie kartonu i (przestroga nr 2 - tandeta, odradzam kupowanie) fronty niedomalowane, przebarwiona w dwóch kolejnych paczkach. Czekam dalej... na towar zakupiony i zgodny z umową. Omijajcie ten sklep, chyba, że lubicie walczyć o prawa konsumenta. PS Szafka na buty o nazwie PIOTR, cena 449zł - 149zł rabatu.
1
0