rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przedszkole

pffff to chyba zart;) schodzi z ceny do pond 800zł ;P ja mogę placić 900zł ok.ale ze swojej kieszeni wykładam 450 a od panstwa dostaje do ręki 450 i wpłacam sama cała kwotę !!! . To jest realne rozwiazanie a nie ze ja place 800 a przedszkole mnie okrada i oszukuje bo dostaje 450zł dodatkowo za moje dziecko! a prawda jest taka ze zadna dyra przedszkola tego nie powie ze ma dodatkową kaskę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może schodzi z ceny tylko np jest np dużo droższe od innych?

ja też wczoraj dostałam pismo o tej samej treści z 84, i że nowej grupy nie planują

acha a ta grupa w 84 została faktycznie utworzona ale dla tych dzieci 14 rodzin które walczyły w mediach ze ich dzieci starsze są w 84 a mlodsze przydzielono do innych placówek na Morenie.

ja dostalam wczoraj pismo z 84 ze nie planują nowych grup więc niewiem skąd takie informacje. Ponad to otrzymalam dziś pismo od Prezydenta i Wydziału Edukacji i mam zamiar udać się tam z ponownym pismem gdyż udzielono mi informacji ze do kazdego dziecka uczęszczającego do przedszkola niepublicznego nalezy się dofinanoswanie 456zł/ miesiac. Zatem idę niech mi to wyjaśnią dlaczego przedszkole te pieniadze otrzymuje i nie schodzi z cen a nie rodzic.

http://www.tvp.pl/gdansk/aktualnosci/spoleczne/przedszkolaki-maja-problem/7506411

dokładnie 84 kto złożył odwołanie ten się dostanie

wczoraj w panoramie regionalnej było że powiększaja grupę w przedszkolu państwowym chyba na morenie

a ja słyszałam ze przedszkolanki nie za bardzo są za dziećmi złobkowymi bo ponoć to małe cwaniaki ze wolą taki które nigdzie nie chodziły to się słuchają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi pani dyrektor mowila aby opisac swoja sytuacje.wieksze szanse sa gdy napiszesz prawde niz kopiuj wklej z netu

bo odwołanie to jest tylko formalność -chodzi o to aby je złozyć - czy treśc jest istotna - w sumie nie wiem ..

warto zaznaczyć ze dziecko np miało wczesniejsza edukacje (złobek, klubik itp)
- wiadomo ze kazdy woli dziecko które juz ma troche obycia niz takie zupełnie zielone - no bo z takim dzieckiem jest potem troche łatwiej...

moze ma wpływ o jakies trudnej sytuacji choc nie wiem..

i napewno chodzi o to aby składajac odwolanie dac sie dobrze zapamietac...

Odwołania ludzie składają kopiuj-wklej z netu, wszystkie na jedno kopyto.

Haha, a ci się śmieją i wywalają je do kosza. Nawet nie muszą na nie odpowiadać.

MiA przecież kto to pamieta, jakie dziecko na jakich zasadach się dostaje

heheh dla mnie to tez jakas bzdura ;)

No zapewne traktowały je tak dlatego, że dostało się z odwołania. Co za bzdury...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kilka lat temu żona mojego kuzyna pisała odwołanie
notabene do przedszkola do którego ja złożyłam papiery
i jej dziecko dostało się z owego odwołania
i tak koszmarnie traktowały przedszkolanki jej dziecko
celowo i specjalnie
że je zabrała stamtąd i oddała do prywatnego

widać czasem nie warto

to tyle optymizmu na wieczór :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Napiszcie proszę co pisaliście w odwołaniu. Nie mam pojęcia jakie argumenty mogą okazać się skuteczne.

My również dostaliśmy się w tym roku z odwołania, także warto!!

U mnie w przedszkolu w Gdańsku też osoba dostała się z odwołania:)

Agusia znam przypadek gdzie dziecko sie dostało z odwołania w tym roku w Gdansku - wiec czasem warto było...
ale wiem tez ze w niektorych przedszkolach nawet nie było rady Odwoławczej - nie było po co zwoływać - nie mieli zadnych wolnych miejsc...

Inne tematy z forum

Coś dziwnego..? Kilka czarnych włosów u dziecka (blondynki).. (32 odpowiedzi)

Dzisiaj zauważyłam u córki kilka włosów czarnych.. jakieś 10 (?) a jest naturalną jasną...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (243 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (65 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...