rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam miło mi że sie zainteresowałyscie tematem
no w mojej klatce a nie mnieszkam w falowcu jest 4 dzieci w wieku przedszkolnym a wiem ze obok w klatkach tez wiec takich 3 latków w 1 bloku jest z 10 a pewnie niewiem q niektórych jak to mówią pożyjemy zobaczymy może jak sie niedostanie to zostaje prywatne i myślę ze britisch school of englisch ale koszt to 800zł a nawet niewiem czy plus jedzenie masakra
wogule wiecie że na przymorzu sa najdroższe prywatne przedszkola czy punkty przedszkolne ciekawe dlaczego
jak bedziecie wiedzialy cos natemat rekrutacji to proszę o info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mak, z tego co wiem to dziecko w danym roku szkolnym musi skończyć 3 lata ..

ojjka, my mieszkamy na Traugutta, także najbliżej mam chyba przedszkole w parku na Sobieskiego, więcej przedszkoli nie znam ;(, jest jakaś strona gdzie można je sobie podpatrzeć??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Gdyni jak było miejsce to przyjmowali juz od 2,5 roku. Jak nie ma miejsc to przyjmują od 3 lat, czyli w tym roku dzieci urodzone w 2009r.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na chełmie to prawda dostać się do przedszkola graniczy z cudem ,ja mieszkam na tej samej co oba przedszkola widzę je z okna może kiedyś gdy była jeszcze rejonizacja to syn miałby szanse ale niestety się nie dostał ,za to chodził na kartuską do super przedszkola ,najlepiej chyba z miejscami w przedszkolach jest we Wrzeszczu w Oliwie , Orunia ,rejony ul elbląskiej , przynajmniej 2-3 lata temu tak było.

a od jakiego wieku dziecko idzie do przedszkola? rok szkolny rozpoczyna sie we wrzesniu tak? a dziecko musi w danym roku miec/skonczyc 3 latka? a sa jakies wyjatki? oczywiscie pytam o panstwowe

Sylwia_ a które przedszkole wybrałaś?? Bo my też wrzeszczanki

w zeszłym roku ponoć najgorzej było dostać się na chełmie, a czy w rejonach przymorze zaspa zabianka jest mało dzieci raczej bym z tym dyskutowała bardzo duże skupisko ludzi z samego falowca jednego pewnie się znajdze z 30 dzieciaków w wieku przedszkolnym :)

wybierasz 3 - kolejnosc tak jak chcesz sie dostac i po kolei sprawdzaja czy sa miejsca ;)

a nie wiecie jak to wygląda we Wrzeszczu??

jeszcze się nie orientowałam, mam jedno przedszkole w miarę blisko domu, ale można wybrać 3 tak, w razie jak dziecko do jednego się nie dostanie??

w zeszłym roku moja córka dostała się bez problemu, mimo tego, że jedynym kryterium które spełnialiśmy było to, ze rodzice pracują a rodzina jak najbardziej normalna, pełna. Dostała się do 34tego na Przymorzu, na Żabiance też były wolne miejsca po pierwszej rekrutacji, nie miałam wśród znajomych NIKOGO kto by się nie dostał...Proszę próbować, plotek nie słuchać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

w Gdańsku pełne rodziny mają większe szanse w dzielnicach Zaspa, Przymorze,Żabianka. Tam jest o wiele mniej dzieci niż w dzielnicach południowych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

my też się będziemy starać w naszej miejscowości...

Mojej siostry synek (pełna rodzina) dostał się do Przedszkola i to przed swoim blokiem, mam nadzieję, na takie samo szczęście w tym roku ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie bedzie dopiero wiadomo pod koniec marca co do daty dokladnejrekrutacji a nabor ma byc w kwietniu, dowiadywalam sie bo moja kuzynka chce dac corke do przedszkola w Gdyni...

z tego co wiem to dopiero bedzie rekrutacja w połowie marca, a jesli chodzi o normalne rodziny to raczej dziecko nie ma szansy się dostac, moja znajoma jest dyrektorką przedszkola w Gdyni i mówiła mi ze w zeszłym roku na 42 miejsca było 80 chętnych z czego 60 to podania " samotnych " matek :) oczywiście z tego naprawde samotnych jest pewnie z 10 a potem obiera dziecko tatuś :) ale prawo to prawo nie mają możliwości tego weryfikowac bo i jak :)więc dziecko z pełnej rodziny nie ma szansy :)
miejmy nadzieje ze w tym roku bedzie lepiej bo moje dziecko musi się gdzieś dostac i koniec :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

ekspres dolce gusto-krups - warto? (42 odpowiedzi)

ma ktos to cudo ? jaka kawka wychodzi?

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (3 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Lek. Paulina Przyłucka ginekolog do prowadzenia ciąży - proszę o opinie (34 odpowiedzi)

Witam,l Czy ktoś może się wypowiedzieć o pani dr. Paulinie Przyłuckiej.