rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY W SP 49

To chociaż sprawdź, jak się pisze słowo "dysgrafia". Czytanie Twoich postów to droga przez mękę. Interpunkcja też dla Ciebie nie istnieje... Dramat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

no to niewiem czemu tak placi kumpela moze dlatego ze niema pełny miesiąc dziecka bo choruje
oj przepraszam nigdy sie juz to nie powtórzy pisze szybko a wogule ma dyzgrafię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

z tym dofinansowaniem jest dokładnie tak jak pisze MIA - sprawdzałam dzisiaj u źródła - niestety :-(

to tak z innej beczki - szukam przedszkola w południowych dzielnicach Gdańska - jeśli możecie coś polecić, to będe wdzięczna.

Mia tylko niestety nie kazdego stać na te "trochę więcej" zeby zapłacić za prywtane...życie

jak szukałam w zeszłe wakacje przedszkola dla mojego młodego bo nam żłobek zamknęli
to byłam w takim przedszkolu (zresztą śwież otwartym) gdzie "czesne" wynosiło miesięcznie 550 już wraz z wyżywieniem

od "na dzień dobry" zaraz po przekroczeniu progu wiedziałam że nie ma nowy abym posłała tam swoje dziecko
niby wszystko si
ale intuicyjnie czułam że to nie to

jak trafiłam do naszego obecnego przedszkola, już od wejścia wiedziałam że to właśnie to miejsce
i do tej pory jestem zadowolona

oczywiście byłabym szczęśliwsza gdyby to nieco mniej kosztowało, ale jak sobie podliczę te wszystkie zajęcia dodatkowe i atrakcje jakie ma mój syn w przedszkolu prywatnym
to
a) w państwowym raczej by nie miał szans na aż tak bogaty wachlarz zajęć
b) kosztowałoby to zapewne co najmniej podobnie w państwowym gdyby tam była taka opcja

Wikunia nie podawaj nieprawdziwych informacji. Koszt w Olimpijczyku to 690 zł miesięcznie oraz dodatkowo dziennie 14 zł za wyżywienie.
Poza tym "przeczkole" prawidłowo pisze się przedszkole, a Ty w każdym swoim poście popełniasz ten sam błąd, który aż razi jak się czyta Twoje wypowiedzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam fakt moze w niektorych przeczkolach tak jesty ale np w stokrotce na arkonskiej i np w olimpijczyku tak jest rodzice placą mniej np stokrotce 480zł na m-c z wyzywieniem i zajeciami dodTKOWYMI a w olimpijczyku niecale 600zł z wyzywieniem I DOD ZAJECIAMI
Wwiem bo kumpele tam maja dzieci

Mia, "pisze" jest dopuszczalne w języku potocznym, ale poprawnie i elegancko powinno być "jest napisane". Sprawdziłam u prof. Miodka jak radziłaś ;).

Z tą kasą to właśnie myślałam, że jest tak jak napisałaś, ale cóż zaw3sze można się połudzić :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no bo dyrektorzy to ukrywają

sorry za błędy :)
siedzę po ciemku i po omacku walę w klawisze :)))

od bardzo wielu lat już niestety i PISZE i JEST NAPISANE obie formy są poprawne
sam prof, Miodek albo Bralczyk (b0 już nie pamiętam który) wypowiadał się kiedyś w tym temacie

co niestety mnie oczywiście doprowadza do palpitacji serca
mnie wychowanej na żelaznych regułach języka polskiego
no ale cóż... :)

a odnośnie tych 450 zł
to się nei nastawiajcie
bo to tak nie działa

każdy punkt przedszkolny, każdy punkt opieki dziennej
i kaze inne dziadostwo
jakkolwiek by tego nie nazwać
może dostac od gminy kasę na każdego jednego dziecia chodzącego do tegoż punktu

ale nie my = rodzice, tylko dyrektor = placówka

aby to uzukać trzeba złożyc wniosek go urzedu i wykazać ile dzieci chodzi do przedszkola w danym roku szkolnym
wniosek sklada się albo na początku wrzesnia, albo pod koniec, nie pamiętam

nie zauważyłam aby z tego tytułu było taniej u mnie w przedszkolu
800 stówek miesięcznie

Tzn jest napisane, oczywiście ;)

http://dziecko.trojmiasto.pl/Brakuje-miejsc-w-zlobkach-i-przedszkolach-Pomoglaby-zmiana-systemu-rekrutacji-n57704.html

Tutaj o tym pisze między wierszami ;). Też jestem ciekawa jak można z tego skorzystać.

wczoraj na info na tym portalu
taki nagłuwek
gdansk dofinansuje do prywatnych przedszkoli

gdzie to czytałyście???

no właśnie jak je uzyskać i czy każdy może czy tylko ktoś z tak niskimi dochodami, których nikt nie ma?

hej czytalyscie dzis w trojmiescie ze niby miasto ma dawac dofinansowania do prywatnych przedszkoli 450zł ciekawe jak o to sie starac no my niemusimy raczej ale zawsze taka wiedza by sie przydała

my się nie dostaliśmy a to nasze z pierwszego wyboru
https://naborp-k.vulcan.net.pl/gdansk/Statistics.mvc/Index
20 z 1-szej preferencji w tym my a w sumie 32 więc ciekawe ile się nie dostało w sumie bo nie byłam.
A taka ciekawostka to ja z moim pracuje i młody się nie dostał a siostra siedzi w domku i nie pracuje może z małym siedzieć w domu i się młody jej dostał.To jest sprawiedliwość?Do tego my musimy wynajmować chate i mamy trohe kiepską sytuacje ale z drugiej strony się ciesze bo tam gdzie chodzi to ma dobrze.

ok dzieki za info no wlasnie te choroby mam nadzieje ze maly juz sie wychorował w domu, to fajne podejscie Pani dyrektor bo fakt placic za cos z czego niekorzystasz i to tak duzo to mija sie z sensem, tak trzymac miejsce trzeba bo zar ok niema naboru na 4 latki u nas wiec bedziemy sie trzymac rekoma i nogami
pozdrawiam

wikunia ja ani nikt z grupy nie brał angielskiego , tak zaleciła Pani dyrektor i wychowawczyni, bo dzieci muszą się przyzwyczaić i będą chorować, a za angielski płacisz z góry za semestr i jak dziecka nie ma to nie oddają, pieniędzy , cała grupa miała raz w tygodniu gimnastykę ( opłacana z rady rodziców 35 zł ) oraz tańce raz w tygodniu z Panią mają ( cena 20 zł miesiąc)

dzieci bardzo dużo chorują, moja mała cały styczeń i luty była w domu, ale płaciłam za przedszkole by trzymać miejsce

teraz moja mała chodzi na 5 godzin od 8 do 13 , i za cały miesiąc z jedzeniem ( dwa posiłki(obiad dwudaniowy) śniadanie i owoc i płacę 150 zł , z tańcami i gimnastyką, wszystkie dodatkowe zajęcia odbywają się podczas podstawy programowej

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (60 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

ortodonta gdańsk (27 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...