rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

Cytrynko...a propos...rodziny przedszkolaka, w których dochód jest niski mogą starać się o dofinansowanie z MOPSu do wyżywienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tam gdzie się zgłosiłam potrzebne są dokumenty, oj są.
Zwlekałam z podejściem do przedszkola żeby podpisać umowę bo jestem chora i nie chciałam dzieci narażać, a teraz widzę że gdybym czekała dłużej, mogłoby mi nie starczyć czasu na zebranie dokumentów.
Na tej podstawie sądzę że przetasowania na listach przyjęć jeszcze będą.

ojej jakie bzdury z tymi dużymi zarobkami i prawem do przedszkola państwowego

przecież to przedszkole a nie pomoc z mopsu, co kogo obchodzi ile kto zarabia

tzn że państwowe są tylko prawem ubogich ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie w przedszkolu nie potrzebne były zadne dokumenty poza dowodem

ciekawe jakie skutki taka praktyka rekrutacyjne zrodzi w przyszłym roku..

hej wlasnie czytałam na str przedszkola 34 jagiellonska na przymorzu ze rodzice musza przyniesc dokumenty do podpisania umowy jak nie to dziecko jest wykreslone z listy przyjetych i na to miesjce wchodzi dziecko z listy rezerwowej

no co do zarobkow to jest przynjjjminie u nas ze sa dosc dobre nawet bdobre ale raz sa raz niema i co mam ewysłać malego do prywatnego dac 1000zł i w listopadzie az do lutego powiedziec dziecku sory maly ieidziedsz do przweczkola bo tata iema kasy bo tak czesto jest poprostu a hipoteke trzeba placic i jesc tez

Kazde dziecko powinno miec szanse na przedszkole niewazne czy rodzic ma kase czy nie

a fakt dyskryminacja rodzin pełnych jest i to popieram pozem mozemy składac dołanczam sie czemu mamy dostarczac zaswiadczenia ze pracujemy a samotne z nazey matki niemusza dokumentowac w wiekszości prypadków ze sa same
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale co mają dochody?
Przecież każdy powinien mieć prawo do przedszkola i te przedszkola powinny być zapewnione i nie ważne czy ktoś zarabia dużo czy mało.

Ktoś może mieć np przedszkole pod blokiem i państwowe i co on bogaty to wstęp zabroniony niech szuka dalej i prywatnego:(

To też raczej żadne rozwiązanie:(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tak samo odnośnie "samotnych". W karcie zapisu nic tym nie było, za to o pannach czy wdowach, owszem.

Alicja oki tylko by dostac sie do panstwowego nie trzeba pokazywac dochodow

mjakmama - nie chodzi mi o zazdrość, pewnie, że mogą puszczać do państwowych, ale niech to robią legalnie, czyli niech wykażą swoje prawdziwe dochody. I jeśli będzie miejsce - OK.

Ale jak to któraś pisała wcześniej - niektórzy zarabiają 1100-1600 zł i przy kwocie 400 zł za przedszkole - jakaś kasa zostaje w budżecie domowym, a puszczając do prywatnego za 800 - to już byudżaetu domowego nie podreperują.

to tak samo jak z "samotnymi matkami" i brakiem uregulowania prawnego, czy weryfikacji ich faktycznego stanu.

Przemawia przeze mnie zwykła sprawiedliwość a nie zazdrość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakby ktoś chciał zobaczyć urywki z wczorajszej panoramy dotyczące przedszkoli to tutaj jest link
http://www.przedszkole84gdansk.pl/
Pozdrawiam

Jak czytam o tym wszystkim to mi się słabo robi. (Wiem, mój komentarz nic nie wnosi ale autentycznie zaćmiło mi się przed oczami od czytania np p przyszłorocznych perspektywach dla tych którym się nie udało).

suuuper, pieknie po prostu

no raczej nie, bo albo nie będzie naboru, co w tym roku już się zdarzyło w kilku przedszkolach ;)
albo cała grupa 3 latków przejdzie wyżej więc miejsca też nie będzie ..

polska :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale jak to to ja nie mam szansy zapisania mlodej jako 4 latki w przyszlym roku ?! Bo sie zagubiłam :)

no ja to samo uslyszałam ze za rok do 4 latków szans nie ma. Co wiecej obdzwoniłam chyba wiekszość przedszkoli prywtanych na Morenie i tez mają juz komplety ( te z tanszych) i każą się wpisywać na listę rezerwową, także zarąbiście.

pmagdalena nie napisałam przeciez ze jest to jakas reguła i ze dotyczy każdej pani dyrektor

twój przypadek pokazuje ze sa jeszcze uczciwi ludzie na świecie .. :)

ale cóż ...

do pmagdalena to super ,że Ci się udało na Morenie,u nas pomimo szybkiego złożenia odwołania i chodzenia do Pani dyrektor nie udało się.Pani dyrektor za każdym razem mówiła,że niema szans aby synek się dostał i żebym lepiej "kombinowała"opiekę,albo prywatne przedszkole.I jeszcze jedno jeżeli Wasze dzieci nie dostały się w tym roku do 3-latków to nie liczcie,że za rok będzie miejsce dla 4-latków.Wszystkim życzę powodzenia i oby jak najwięcej dzieci dostało się z odwołań rodziców.

Dziewczyny przeczytałam wszytkie posty od 23 kwietnia .
I tak odwolania warto pisac ale nie wystarczy zanieśc a trzeba sie przypominac i zapewniam że nie trzeba dawac koperty jak niektóre pisały .
Co do p-li na Morenie to moja córka tam sie dostała z odwolania , bez lapówki zaznaczam i PAni Dyrektor wybierala pierwsze odwołania z listy -tak przynajmniej jest w 75 i 74 a w 84 nie było szans od razu jak zlozylam odwołanie -takie info od dyrektorki ale na tym mi najmniej zalezalo więc nie cisnęlam .
U nas okazało się że zwolnilo sie miejsce w czerwcu a że bylismy pierwsi na liście rezerwowoej to tym sposobem mamy miejsce w p-lu .
Jak widac jak zalezy komus to sie da ale ja miałam odowłanie napisane juz przed wynikami i po wynikach od razu zaniosłam , jak sie okazało potem zanim doszłam do 2 p-la to bylam juz 3 na liście .

Alicja co z tego ze kogos stac na prywatne ?? od razu musi tam zapisywac dziecko, kto powiedzial ze tylko biedni moga posylac dzieci do panstwowych hahhaha ludzka zazdrosc nie zna granic ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

przedszkole "Zielona Dolina" na Jasieniu (6 odpowiedzi)

Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi opiniami na temat tego przedszkola? Jak personel, warunki,...

Leczenie zębów mlecznych... (16 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...