samorozwój dzięki ATENEUM
Na wstępie myślę że należy zadać sobie pytanie czego jako student czy absolwent oczekujemy od uczelni. Jeżeli oczekujemy, że po jej ukończeniu nagle pojawią się nowe oferty pracy to według mnie popełniamy dość istotny błąd w myśleniu. Studia, a w szczególności politologiczne lub humanistyczne raczej służą do poszerzania własnych horyzontów myślowych i umożliwiają kontakt z wykładowcami ,których wiedza nie budzi żadnej wątpliwości. Uczęszczając na wykłady to od nas zależy w jakim stopniu wykorzystamy czas jaki spędzamy na wykładach. Zgadzam się ,że czasami na wykładach spotyka się przypadkowych studentów, którzy sami jeszcze nie wiedzą co chcą w życiu osiągnąć i mam wrażenie ,że to właśnie takie osoby mają wieczne pretensje do całego świata tylko nie do siebie.Finalnie uważam Ateneum jako uczelnie ,która daje bardzo duże możliwości samorozwoju i jeżeli miałbym ponownie dokonać wyboru to wybieram Ateneum. Dla zainteresowanych na tej uczelni ukończyłem licencjat i magisterium więc wydaje mi się ,że mogę mieć prawo do wyrażania miarodajnych opinii.