samotna matka skazana jest na samotność?

Czy faceci interesują się kobietami z dzieckiem?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: samotna matka skazana jest na samotność?

Znajdzie się paru takich, znajoma znalazła chociaż strasznie się martwiła ze sama z dzieckiem zostanie. Kolega poznał dziewczynę która ma już chyba dwójkę i on i ona, są szczęśliwi. Ja zapewne jak trafił bym na taką dziewczynę i ona była by mną zainteresowana to czemu nie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sama wychowuję 2 dzieci, są małe. Na brak zainteresowania mężczyzn nie narzekam, tyle, że sama nie mam ochoty się z nikim wiązać. Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni, odchowam moje skarby i otworzę się na miłość. A na tym świecie są wartościowi i fajni mężczyźni, tylko że Oni stają się przeźroczyści na tle łobuzów.

A teraz bardziej na temat, zaznaczam że znam oba przypadki bardzo dokładnie/osobiście, w obu faceci "walczyli" o dziecko, wyłącznie po to aby dokuczyć byłej, w obu przypadkach radziłam "zgadzaj się zawsze ile razy będzie chciał dziecko zabrać, przecież to ojciec" wtedy dzieci miały10 a drugie 7lat, wreszcie przemyślały/posłuchały i teraz ... "tatusiowie" nie mają żadnej potrzeby kontaktu z dzieckiem, jeden nie widział się ponad rok a po tel. córki w dzień ojca odpowiedział, że nie może rozmawiać bo jest zajęty (ma jakąś nową babkę) a drugi dzwoni raz na kilka tygodni albo rzadziej do 13letniej córki i pyta czy MUSI przyjechać , bo trochę mu nie pasuje...

Boże jak dobrze, że moje nie były małe, ufff...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to gratulować wypada i liczyć że mnie też się uda :D

Przeczytałam wątek i po drodze miałam (nie raz) wrażenie, że Antyspołeczny miał ciężkie dzieciństwo a i teraz lekko chłop nie ma, co mnie trochę zdziwiło, bo na innych wątkach zupełnie inaczej faceta odbierałam..

Kiedyś byłam SAMODZIELNIE wychowującą;) Już nie jestem:)

Tyle w temacie:)

ale ,że my z sissel......."w takim związku"...???hmmmm... no rzeczywiście lekko nie jest ... ale o dzieciach jeszcze nie rozmawialiśmy ;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jestem i nie byłam w takim związku, a może dobrze by było gdyby mężczyzna miał również dziecko (?).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli kolejna zarwana noc. Pięknie. A potem pisz ciszej, proszę :)))
Poczekam cierpliwie.

to nie jest takie proste, potrzebuję więcej czasu ;)

Jakie wnioski po analizie? :)

aha,rozumiem tera...a nie wyciągasz zbyt daleko idących wniosków?;))) że niby "on" to facet...hmmm...muszę to przeanalizować ;)))

Nie rozgraniczam ważkich spraw na męskie i żeńskie. Płęć, podobnie jak wiek czy status społeczny w moin odczuciu nie mają akurat w tym temacie znaczenia.
Moja wcześniejsza wypowiedź w pewien sposób odnosiła się do zdania osoby pod pseudonimem "on". Pozwoliło mi to założyć, że jest mężczyzną.

czemu mężczyźni? to chyba nie zależy od płci tak do końca?

Tyle, że są mężczyźni, których komóreczki nie są w stanie tej myśli przyswoić. Ba... nawet ją sobie uzmysłowić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no chyba właśnie o to w tym chodzi, żeby dziecko nie było "cudze" a swoje własne i żeby je tak traktować niezależnie od tego kto jest rodzicem biologicznym.

wole niańczyć swoje , niż chować cudze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ach... Bartku dziękujemy Ci za ciepłe słowa, dzięki Tobie nadzieja nie umiera ostatnia :)

i my z Tobą Bartku też :))

Szczerze to dla mnie młode samotne matki są bardzo pociągające.
Przez to,że się przejechały na jednym nieodpowiedzialnym gościu potrafią naprawdę docenić to ,że ktoś się nimi zainteresował mimo obecności dziecka ... I naprawdę nie rozumiem facetów, którzy skreślają kobiety z dzieckiem. Nie wiedzą co tracą tak naprawdę .... Potrzeba ciepła,uczuć i pieszczot aż w nich buzuje tylko trzeba to dojrzeć :) Jestem z Wami dziewczyny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

...i zmarnować mu życie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Szukam towarzystwa na kawusię w Gdańsku (4 odpowiedzi)

Cześć. Jestem młoda emerytką. Od pół roku jestem sama I chciałabym poznać kogoś kto...

Kawa /. Spacer (3 odpowiedzi)

Szukam koleżanki do spotkania na kawę czy na spacer , zapraszam do kontaktu . Osoba 33 lata...

Poznam geja (38 odpowiedzi)

Wiem, że to brzmi idiotycznie i schematycznie, ale trudno tak wyjaśnić w kilku słowach o co...