Re: samsung galaxy s2
jak chodzi o allegro to patrz przede wszystkim komentarze i oceny sprzedajacego. jesli sa same pozytywy i ocena wysoka mozna spokojnie u niego kupowac. co do innych form, to od ludzi jak kupujesz np z tablicy czy z trojmiasta to przede wszystkim cena. bo jesli smartfon warty np 8stow jest wystawiony za powiedzmy 350zl to trzeba mu sie dobrze przyjzec. bo ludzie nie napisza nie powiedza a cos bdz walniete i wyjdzie po czasie jakas wada ktora spowoduje albo ogromne koszta naprawy albo wgl nieoplacalnosc naprawy. lombardy to ja bym omijal bo kiedys mialem (w innym miescie de facto) taka sytuacje ze facet w lombardzie mial telefon, jakas fajna nokie. wgl pelen zestaw prawie nowka. jak zobaczylem ze jeszcze tel z folia na lcdku jest i data kupna byla 2 dni wczesniej to 400zl prawie dalem gosciowi i nie sprawdzajac nic wzialem sprzecik. dopiero w domu zauwazylem ze telefon mimo ze nowy ma wiele wad. nie wiem jak to mozliwe. wrocilem do lombardu i chcialem zwrot pieniedzy, to mi gosciu powiedzial ze zwrotow u niego nie ma tylko moze mi go w zastaw wziac. od razu zarzadlem swoja dana wczesniej kwote. on stwierdzil ze skro telefon jest taki wadliwy to da mi max 50zl tlumaczacz ze skoro nie chce go wykupowac to on musi cos na tym zarobic. nie wzialem oczywiscie tej smiesznej kwoty. zanioslem telefon na gwarancje do operatora. po tygodniu dostalem 100% sprawny model i z zyskiem sprzedalem. ale najadlem sie tylko nerwow przez goscia. takze o lombardzie nawet nie mysl. najlepiej w takich serwisach ogloszen lokalnych bo wtedy towar przy sprzedajacym testujesz. no i oczywiscie patrz zeby cena nie byla za mocno zanizona co do wartosci rynkowej.
wiem ze sie rozpisalem ale jak przeczytasz to zrozumiesz:) pozdrawiam:)
0
0