seks przed czy po slubie?

j.w. ja uwazam ze przed :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: seks przed czy po slubie?

Jak sama nazwa wskazuje: nie wchodź do cudzego łoża czyli nie zdradza.

A jak się towarek nie sprawdzi to go rzucić i szukać takiego co będzie dobry?

Gardzę ludźmi, którzy czują się lepsi od innych, bo nie pozwolili komuś przebić kawałka błony między nogami. Żałosne.

ah uderz w stol a nozycę sie odezwą:)))

widze ze zabolala co niektorych prawda,,no ale coz cokor ktos uparł sie z celibatem do ślubu :))) to życzę powodzenia dopasowania temperamentow po ślubie..
a temperament jesli na początku jest taki sam to bymbardziej bedzie taki sam za dwadziescia lat..
chyba ze od początku było felernie do po dwudziestu latach kazdy znajdzie sobie kogosc innego..
no ale przecież są głębsze wartosci w zwiazku niż seks wiec...:))
życzę powodzenia.

no oczywiscie ze przed, nawet jden ksiądz mi to powiedzial, byle by od tego niezaczynac :)
poza tym my mamy ślub po Wielkanocy 25.04, i od środy do ślubu mamy post, polecam, juz nie mozemy sie doczekac nocy poślybnej :))

Ale jakie obrażanie ????To jest forum każdy pisze swoje opinie jeszcze nikt Cię nie obraził -no właśnie niektóre wątki jak się czyta to żal -czekasz do ślubu to czekaj i tyle większość z nas nie czekała i jest nam z tym super że mogliśmy jako pary i jako narzeczeni próbować tego co dobre i doznawać wielu fantastycznych wrażeń nie czekając do ślubu :) a Tobie pozostaje nam życzyć wytrwałości i naprawdę udanego związku po ślubie obyś jak najszybciej poznała tajniki prawdziwej miłości i zaznała wkońcu co dobre )

Jak tak czytam niektóre wypowiedzi, to ręce mi opadają.
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak testowanie, wypróbowywanie, sprawdzanie. I czy Wam się podoba to, czy nie, będę wierna tym przekonaniom do ślubu.
Dziękuję za dyskusję, nie dziękuję za chamstwo, obrażanie mnie i mojego narzeczonego. To tyle. Pozdrawiam

A jak zdaży się (czego nie życzę), że przestanie Cię zaspokajać za 20 lat to go zostawisz? Oczywiście,że nie. To może nie stawiajmy sexu na piedestale. Nawet najcudowniejszy nie zastąpi uczucia

dopracownie i dochodzenie po malu to jedno ale jak ktos z Was bedzie chcial dalej eksperymentowac np. seks oralny a druga osoba nie bedzie chciala, nie przelamie sie itd to co wtedy? powstrzyma sie??? NIE! bedzie coraz bardziej tego pragnela a to juz maly krok do zdrady.
w seksie nie jest jak w zyciu codziennym, ze da sie dotrzec. tu trzeba miec te same tamperamenty i miec lub nie ochote na urozmaicenie seksu a nie tylko kochanie sie w paru pozycjach.
niby seks to tylko dodatek do zycia ale bardzo bardzo wazny.
nie moglabym byc z facetem co nie umie zaspokoic moich potrzeba i sprawic ze odplywam....

Ponury - szkoda, że mierzysz wszystkich facetów swoją miarką...

To, co jak żona choruje, albo nie ma ochoty to bierzesz gazetkę do wc? Żałość!

Sexi, być może jej partner w inny sposób zaspokaja swoje pragnienia, a ona go zasypuje przed snem swoimi cytatami z dzieł JP 2 :)

I tak sama przed sobą udaje, że jest wspaniale.

Haha.

Z resztą jak ktoś nie ma doświadczeń, to je sobie w trakcie pożycia wyrobi, dopracuje, powoli, spokojnie, bez pośpiechu, wątpliwości, strachu, a jak ktoś już ma dużo doświadczeń, to jest "spaczony" w jakimś kierunku i tego będzie poszukiwał.

I jeszcze jedno,albo jest nam z kims w łózku dobrze albo nie..
i jezeli nie jest dobrze to nie bedzie ,nie wierz w cuda typu dopasowanie wyrobienie,bo to nie przejdzie wiem co mowie bo miala dwa paruletnie zwiazki i wiem ze jezeli z kims nie jest na dobrze to nie bedzie chociaz nie wiem ile byłoby dobroci miłosci i całej tej otoczki

Nusia czy Twój partner jest prawiczkiem???Sorki za pytanie ale jakoś mnie to interesuje czy on ma taki sam pogląd???

masz dużo racji, Silje, co do tego dogadywania - może jesteśmy niepoprawnymi optymistami, ale wierzymy, że UDA nam się dogadać w tych sprawach, dotrzeć się po ślubie. Tak jak i w innych dziedzinach się docieramy teraz, trudniej czy łatwiej. Mamy na to całe życie:)
Najważniejsze, że wiemy, że nie jesteśmy aseksualni;) i odzywa się w nas potrzeba bliskości. Póki co nie żałujemy tej decyzji i czujemy, że warto.

kurcze wiesz co albo jestes taknaiwna albo nie wiesz co piszesz..
kto tobie takich bzdur naopowiadal
dziewczyno ty zycia nie znasz..nie wiesz co znaczy nie dopasowanie seksualne..
wierzysz sobie możesz w co tylko chcesz..ale to i tak wszystko wyjdzie w praniu..nie mozesz przewidziec czy sie dopasujesz ze swoim mezem po slubie czytez nie
to wszystko testuje i sprawdza sie przed slubem po to by potem nie było rozczarowan i płaczu..
osobiscie mam wiele klezanek ktore do slubu nic a po slubie wielkie rozczarowanie i zero przyjemnosci z seksu poprzez nie dopasowanie wzesiejsze..
Ja sobie tego po prostu nie wyobrażam..ale to wasza sprawa,żebys kiedys nie wspomniała i nie przyznała racji temu co tu piszemy..

no właśnie, zastanawiam się ile to by trzeba czasu,żeby tak się przetestować pod każdym względem;), punkty, nie spełniasz sio! oczywiście żartuję sobie ale do tego naprawdę dochodzi się latami...a jak coś nie wychodzi to nie mówię- spadaj, poszukam sobie innego, tylko mówimy sobie o naszych potrzebach nie chodzi tylko o jedną swerę życia ale o wszystkie- tak się buduje związek, jak się kogoś kocha to się da dograć. My przed ślubem byliśmy bardzo powiedzmy tak "rozsynchronizowani:):" i co miałam powiedzieć pa pa, kiedy wszystko mnie ciągnie do faceta:)? nie i poprostu nie sądziłam,że stworzymy aż taki dobry związek, ciągle jestem w szoku :)

wracając do tematu wątku, niech każdy robi jak uważa, ja tam nie potępiam nikogo, bo mi w sumie wisi co inni robią ze swoimi związkami, to tylko taka moja mała dygresja i to testowanie, troszkę mnie rozbawiło:) miłego wieczora dziewczyny:)

z tym się nie zgodzę zupełnie.
Wg mnie niemożliwe jest dopasowanie się pod każdym względem. Dopasować ochotę na seks, temperament, eksperymentowanie, charakter, zainteresowania, przyzwyczajenia, hobby........ Życia by nie starczyło, żeby odnaleźć osobę która by pasowała do nas idealnie.A po drugie nie wyobrażam sobie testować 20 czy 30 panów w poszukiwaniu "ideału".

Z resztą jak ktoś nie ma doświadczeń, to je sobie w trakcie pożycia wyrobi, dopracuje, powoli, spokojnie, bez pośpiechu, wątpliwości, strachu, a jak ktoś już ma dużo doświadczeń, to jest "spaczony" w jakimś kierunku i tego będzie poszukiwał.

a jak po slubie maz bedzie chcial robic cos innego w lozku niz Ty? lub na odwrot? mysle, ze jak przed slubem nie sprawdzi sie tego to po juz sie nic z tym nie zrobi. kazdy moze miec inny temperament, ochote na seks, eksperymentowanie itd. nikt nie zaprzestanie snuc swoich erotycznych wizji i co jesli druga osoba temu nie sprosta?? nie bedzie chciala?? z tym nie da sie dotrzec, tu trzeba sie dopasowac

Póki wierzycie, że droga, którą sobie obraliscie jest tą właściwą i póki czujecie się z tym dobrze, to tak będzie! ;) Jak wspomniałam wcześniej, ja na takie czekanie bym się nie zdecydowała.

Wiadomo, mam swoje zdanie, ale szanuje też innych, co do tej kwestii, i nie mam zamiaru się z nikim na ten temat wykłócać i usilnie bronić swojej postawy, bo i tak zrobie tak jak będę uważać :) W końcu każdy żyje po swojemu, i nie wszystkim musi się to podobać! ;))
Wydaje mi się, że tak powinno być :)

masz dużo racji, Silje, co do tego dogadywania - może jesteśmy niepoprawnymi optymistami, ale wierzymy, że UDA nam się dogadać w tych sprawach, dotrzeć się po ślubie. Tak jak i w innych dziedzinach się docieramy teraz, trudniej czy łatwiej. Mamy na to całe życie:)
Najważniejsze, że wiemy, że nie jesteśmy aseksualni;) i odzywa się w nas potrzeba bliskości. Póki co nie żałujemy tej decyzji i czujemy, że warto.

Gratuluję i podziwiam dziewczyny, które wytrzymały z seksem, aż do ślubu.
Oczywiście mam na ten temat swoje zdanie. Z moim mężem bylismy parą 2 lata przed ślubem, i przyznam się szczerze, że ja bym nie wytrzymała tyle czasu bez. Chodzi mi bardziej o sam akt oddania się, tej namiętności i chemii jaka wytwarza się między ludzmi, tylko w określonej sytuacji. Poza tym, z całym szacunkiem, ale jak dla mnie kwestia dogadania się w sprawach seksu, rozmawiania o swoich potrzebach to bzdura! Bo co na ten temat może wiedzieć dziewica z prawiczkiem, jak nawet nie znają tego smaku i jedynie co, to mogą go sobie wyobrazić??Takie rzeczy ćwiczy się w praktyce, a nie teorii, bo teorii jest milion, ale nie każde są dobre i odpowiednie dla danej pary...
Jeszcze raz gratuluję! oby wasz wybór był słuszny, oby wszystko było tak piękne, jak sobie tego życzycie, i najważniejsze, żebyście niegdy nie żałowały swojego wyboru!Pozdrawiam :)

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...