skakanie na rowerze

Witam mam takie dziwne pytanie a mianowicie próbuje sie nauczyć skakac na rowerze no i nawt mi troche wychodzi wiec pomyslałem że bede skakał na boki no i równolegle np na kraweżnik w lewo mi wychodzi a w prawo nie ma opcji tylko pod skosem jakieś porady dla pocatkującego??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: skakanie na rowerze

nigdy nie skakalem na rowerze , ale moze jedna noge masz silniejsza( w sensie jestes prawo lub lewonozny) i dlatego Ci nie wychodzi.

Najpierw naucz się podskakiwać na płaskim w obie strony, a potem próbuj krawężniki. Możesz też w między czasie zacząć zeskakiwać bokiem z krawężnika.
Odnośnie trzymania nóg to musisz trzymać silniejszą zawsze bardziej z przodu, niezależnie od tego czy skaczesz bokiem w lewo czy w prawo.

pozdROWER

tez sie wlasnie tego ucze:). Wlasciwie to juz sie nauczylem. Musisz wpierw nauczyc sie bunnyhopa...... a zreszta co bede plaplal . Wszystko jest tutaj wraz z filmikiem :]:
http://www.velo.com.pl/szkola_trialowa.htm (sidehop)

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...