sklep BUTIK Gdynia, ul. Świetojańska

Temat dostępny też na forum: Moda i uroda
Witam,

chciałabym podzielić się z Wami moim zdaniem odnośnie obsługi w sklepie BUTIK z odzieżą młodzieżową, przy ul. Świętojańskiej.

Nie jestem juz nastolatką, mam 25 lat i nie ubieram się jak starsza, nobliwa pani, mimo to ekspedientki pracujące w tym sklepiku zawsze witają mnie spojrzeniem znudzonej panny rodem z PRL-u!
Nie mam pojęcia co tak ciężkiego jest w uśmiechnięciu się do potencjalnego klienta lub choć udawaniu zainteresowania faktem, że pracuje się w sklepie na stanowisku niejako wykluczającym brak kontaktu z ludźmi.
Panny które tam pracują, zwłaszcza na maxa tleniona blondynka przewraca oczami i robi znudzona minę za każdym razem gdy ktokolwiek wchodzi do sklepu i śmie jej przerwać wyczerpujące i bardzo absorbujące siedzenie przy ladzie!
Strasznie wkurza mnie ta dziewczyna, bo wygląda jakby była tam za karę. Nie wiem, może jest, na pewno ze szkodą dla sklepu, bo ciuszki sa tam fajne czego o obsłudze powiedzieć nie można.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: sklep BUTIK Gdynia, ul. Świetojańska

Za to w sklepie BUTIK w Wejherowie jest super obsluga. Jak bylam w 7 miesiacu ciazy pani pol sklepu dla mnie przewalila,zeby znalezc cos, w co sie zmieszcze -bardzo polecam ;D
A jak do Wejherowa masz za daleko, to polecam zakupy w ich sklepie internetowym-nie mozesz przymierzyc, ale nie ma problemow z obsluga i ceny bywaja baaardzo atrakcyjne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale tak jest w każdej branży.Serdeczność i komunikatywność jest wskazana w kontaktach między ludzkich.
Mam klientkę ,która odeszła od innej stylistki nie dlatego ,że źle jej wykonała paznokcie ale dlatego ,że np uważała się za gwiazdę i obgadywała za plecami inne klientki..Moja klientka miała dosyć..i podziękowała stylistce za usługę mimo iż chodziła do niej parę lat. Atmosfera w czasie usługi jest jedną z najważniejszych czynników udanej współpracy. Nie tylko jakość usługi.Ale też komfort psychiczny każdej ze stron.
Jak weszłam to tego sklepu od razu wyszłam..jak zobaczyłam tę pannę.Czułam dyskomfort..w trakcie oglądania ciuchów.;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się z Tobą.
Sama nawet nie wiedziałam jaki wpływ na decyzje o zakupie (lub niekupieniu) czegoś ma właśnie "obsługa" sklepiku czy osoba oferująca daną usługę.
Bardzo np lubię dziewczyny ze sklepików STEP by STEP przy ul. Starowiejskiej i koło PKP - sa to miniaturowe sklepiki z ogromną ilością niedrogich butów. Pomimo tego, że panie zawsze mają tam niemalże kocioł, są mimo to uśmiechnięte i zawsze pomocne. Bardzo lubię robić tam zakupy nie tylko ze względu na cenę butów ale podejście tych miłych pań. Zawsze można je wypytać o butki, dostawy i generalnie wszystko:) i choć widac że mają ręce pełne roboty to nie robią z tego tragedii, nie wywracają oczami z miną "idź stad i nie wracaj".
Nie lubię natomiast zakupów na Hali targowej - do szału doprowadza mnie gdy mierzę jakiś ciuch, w którym wyglądam ewidentnie szkaradnie:D lub po prostu źle a pani sprzedawczyni wciska mi ciemnotę, że talia osy, że "cudo i pięknie i wogóle za taką cenę to 3 takie ciuszki powinnam wziąć"uuuuh!! koszmar normalnie.
Dlatego wolę już przejechać się do sieciówki spokojnie przymierzyć, przemyśleć i kupić a jak się rozmyśle to nawet zwrócić bez problemu mogę, o czym przy zakupach z Hali zapomnieć można:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na hali najbardziej wkurza mnie ,że człowiek nawet przechodząc obok jakiegoś sklepu nie może spojrzeć na ciuch na manekinie który stoi przed butikiem ..bo od razu wylatuje sprzedawca i pyta czy w czymś pomóc..i że na pewno to na mnie będzie dobre.Z reguły zawsze odpowiadam ,że gdy będę potrzebowała pomocy na pewno pana czy panią o to poproszę.I odchodzę.Strasznie irytujące..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahaha!!!
chyba nawet wiem o którym sprzedawcy mówisz!!!!
Jezu, on mnie strasznie irytuje, co za namolny facet. A dodam, że ceny to ma na maxa wygórowane!
Na hali wkurza mnie, że jak coś mierzysz, to dla sprzedawcy jest to jednoznaczne z dokonaniem zakupu, a jak nie kupisz...to 8/10 posyła spojrzenie wściekłego bazyliszka:)
O reklamacji czy zwrocie - można zapomnieć. Wkurza mnioe jeszcze taki cwaniak co ma stoisko z paskami, rękawiczkami i portfelami na srodku i na wejściu...kiedyś chciałam zrócić u niego torebkę(parę godzin po zakupie, z paragonem) to kazał mi zapłacić za VAT, który w ramach tej sprzedaży musiał odprowadzić...co za palant, ale nie chciałam się już kłócić i dałam za wygraną.
Bardzo lubiłam taką dziewczynę ala Czarna Doda - sklepik zeberka się zwał, pomimo wyglądu typowego lachona była przesympatyczna, zawsze służyła radą, pomocą przy przeróbce ubrania i nigdy nie namawiała do zakupu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

och mnie też ona denerwuje - ale ostatnio jej nie było może już ją wykopali z tego fajoskiego sklepiczku :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

noszę rozmiar 44 więc nigdy nie wchodziłam do tego sklepu ale ciekawość jak faktycznie duże są obniżki wywieszone na wystawie wprowadziła mnie do BUTIKU. I tu miłe zaskoczenie ,bo nie tylko było tanio ale też znalazłam parę ciuchów dla siebie :) Sprzedawczynie gdy ich nie potrzebowałam trzymały się z daleka a kiedy potrzebna była mi ich pomoc uprzejmie mi jej udzieliły. To było tydzień temu więc może jest efektem tego tematu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja bywam czesto w butiku na dworcowej w gdyni,ciuszki fajne a obsluga zawsze w swietnym humorze :)

tak!!! są już tam nowe dwie dziewczyny. Są o niebo lepsze :)

Czy to prawda, że dziś zlikwidowali ten sklep?

Teraz tam będzie inny sklep odzieżowy, ale nie wiem jakiej marki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bardzo lubie zakupy na Placu Górnoślaskim tam jest kilka fajnych butików( nawet na ryneczku )- mimo ze we wszystkich jest to samo to czasem mozna wyszukac prawdziwe perelki no i na Dąbrowie w budkach chyba Roza albo Róża no i Stylowniania - w pierwszym notorycznie zaopatruje sie w fajne bluzki a w tym drugim jest chyba największy wybór fajnych sukienek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam zakupy w internetowym secondhandzie http://www.loompex.pl . Tanio i przystępnie. Wszystko czyste i pachnące :) Nie masz czasu na zakupy? Wstydziłaś się chodzić do lumpeksu? Zajrzyj do Nas :) Gwarantujemy dyskrecję i satysfakcję ze zrobionych zakupów.Pamiętaj http://www.loompex.pl Staramy się codziennie dorzucać coś nowego! Dodatkowo każdy weekend -20 % Polecam serdecznie http://www.loompex.pl

nowa kierowniczka jest w GDANSKU uwazajcie Agnieszka W.... pozbyli sie jej ze swiata spinek to teraz tu bedzie smrodzic... dziewczyny ostrzegaja ze swiata spinek ze to glupia su...

Inne tematy z forum

Gdynia Centrum (Międzytorze) - opinie i oceny (11 odpowiedzi)

Semeko Grupa Inwestycyjna S.A. wspólnie z należącą do grupy PKP S.A. spółką Xcity Investment...

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...