sklep eco

Chciałabym otworzyć stacjonarny sklep ze zdrową żywnością , suplementami diety i różnymi ekologicznymi produktami. Czy korzystacie z takich sklepów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sklep eco

ja nie korzystam bo takie rzeczy sa drogie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może i drogie ale zdrowsze:)

W Trójmieście jest kilka takich sklepów więc popyt jest.

Fakt, faktem..... produkty są drogie, ale ja czasami do nich zaglądam..:)

Ja z racji alergii synka zagladam czesto, ale zazwyczaj do sklepow internetowych, po karob, zbozowe mleka i smietany, platki drozdzowe. Chetnie kupowalabym produkty eko bezmleczne, bezjajeczne. Brakuje mi takiego sklepu stacjonarnego, niestety w Pruszczu gd. pewnie takiego nie otworza, bo klientow byloby za malo.:(

Warto zajżeć do młyna w Pruszczu. Szeroki asortyment. Mają stronę internetową.

Nie są drogie. Wystarczy policzyć i mieć świadomość. Przykład. jedno mycie w zmywarce żelem z orzechów piorących z firmy tierraverde kosztuje ok 70 groszy. tabletka chemiczna około 1 zł. oprócz tego korzyść w postaci nie szkodliwości eko produktów. Tabletki zawierają fosforany i azotany a te są pokarmem dla sinic których w Bałtyku przybywa z każdym rokiem. Więc pisanie bez wiedzy na temat jest kłamstwem. Pozdrawiam

niestety takie sklepy mają zwykle zawyżone ceny. W internecie można zaleźć je dużo taniej. Zresztą nie tylko w internecie. Np.: różnica w cenie parówek sojowych (oczywiście tej samej marki) w sklepie typu eco i jednym z trojmiejskich hipermarketów to prawie 4 zł. Ogólnie jestem zwolenniczką takich sklepów, ale ceny powinny być uczciwe. Jeszcze dodam, że w sklepach typu eco które ja odwiedziłam większość asortymentu to ziołowe herbatki i produkty ogólnodostępne (często te same marki) w hipermarketach (brązowy ryż, makaron, kotlety sojowe). Moim zdaniem asortyment mógłby być bardziej zróżnicowany. Taki sklep powinien się wyróżniać na tle działów ze zdrową żywnością w hipermarketach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety ale tak jest prawda ludzie którzy zarabiają mniej nie kupują w takich sklepach bo najzwyczajniej w świecie nie stać ich na to by kupować tam dla całej rodziny. Niby eco ale skąd ta pewność mają kupujący, że tak rzeczywiście jest.

Inne tematy z forum

Stres powoli mnie wykańcza... (3 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...

Niskie libido u mojego mężczyzny (38 odpowiedzi)

Powinnam raczej napisać zerowe libido. Mój mąż w ogóle nie chce ze mną uprawiać seksu. Właściwie...

Hiszpańska mucha czy ktoś miał do czynienia? (3 odpowiedzi)

Hej. Czy ktoś z Was miał może do czynienia z afrodyzjakiem hiszpańska mucha? Tyle sie o nim pisze...