sklep z piwkiem

już niedługo ma się otworzyć w naszym kochanym pruszczu sklep z piwem regionalnym i zagranicznym, podobno będą wszystkie piwa z Polskich browarów i jakieś zagraniczne, wkońcu będę mogła kupić w pruszczu mojego ulubionego magnusa czekoladowego!!! a mój mąż pintę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sklep z piwkiem

łał to super, mój mąż namiętnie zbiera piwka, może będzie można dostać coś nowego :)

podobno ma być na os. bursztynowym, z taką lokalizacją to nie wróżę mu długiego żywota :(

Duzy wybor piwek masz na Cyprysowej 7 w Myk-Myku :)
Magnus tez tam jest :)

duży wybór to 150-200 różnych piw a nie 10

jeśli będzie miał taki wybór to wzorowo, nawet jak będzie w Straszynie to pojadę po dobre piwo parę razy w miesiącu :)

tylko nie na os.bursztynowym :/ jakoś nie widzi mi się aby pod balkonem wystawali z piwskiem :/

do takiego sklepu nie przychodzą menele po harnasia czy inne paskudztwo, w taki sklepie są dobre piwa, a dobre piwo kosztuje ponad 3zł, i napewno nikt nie będzie wystawał pod sklepem je pijąc, to już prędzej pod sporzywczakiem będą stać

to jest właśnie świadomość i kultura picia piwa w polsce, jak piwo to tylko lump co pije pod balkonem, jak by chcieli sklep z winem otworzyć to ok, ale piwo jest bardziej wyrafinowanym trunkiem od wina ale biedni polacy co o tym mogą wiedzieć :(

ja też nie widzę przyszłości na Bursztynowym:(
p.s pozdrawia wszyskich którzy na mnie warczą :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polacy wiedzą o piwie tyle:
Piwo ma kolor taki, no taki jak siki :)
piana się robi jak się nalewa, ale lepiej jak jej nie ma , jak jest to pani za barem usuwa ją łyżką :)
piwo robi się z chmielu :)
takie teksty słyszę w pracy, to co ty szukasz kultury picia piwa w polsce

Może się utrzyma lub nie... ale w tej chwili działa farma chmielu... byłem... parę sztuk zakupiłem i na gratisa się nawet załapałem :)

Gdzie to jest? W pruszczu? to sklep?

~kmnj.pl napisz gdzie jest ten sklep.
pozdr

no ja widze ze tak sie nazywa ten sklep na Jana z Kolna 5

No i gdzie ten sklep? Zamiast na zadupiu Bursztynowym lepiej na os. wschód by otworzyli, dużo grilli się tam pali, a i dużo nowych osiedli się buduje

Jeśli już ma powstać tego rodzaju sklep to najlepiej w centrum Pruszcza Gdańskiego. Np. koło Urzędu czy w okolicach. Na osiedlach nie warto inwestować w sklepy z alkoholem. Powód jest prosty : na osiedlach mieszkają rodziny z dziećmi w różnym wieku i nie chcą aby ich zacne i mądre dzieci wiedziały cokolwiek o alkoholu. A w szczególności nie chcą aby ktokolwiek pił alkohol pod blokiem (tj. menel). Dlatego też otwierać z dala od osiedli.

W Straszynie też jest podobny problem. Różnica polega na tym, iż jest lokal usługowy pod sklep spożywczy, który nie może powstać tylko dlatego, że mieszkańcy nie chcą alkoholu na osiedlu. A zaznaczam, iż osiedle jest zamieszkałe przez osoby "na poziomie".

Dlatego też wszelkie inwestycje proponuje otwierać z dala od osiedli z "ludźmi na poziomie".

Rozumiem że pisząc o "ludziach na poziomie" masz na myśli hipokrytów ?
Ludzie chcą piwko ale nie pod ich domem, chcą drogi ale nie przy ich działce, chcą śmietniki ale nie daj boże pod klatką, chcą piaskownice i place zabaw ale absolutnie nie chcą krzyków dzieci pod swoimi oknami.

a później idzie taki naje**ny po nocy, drze ryja, peta wrzuci do ogródka i zwymiotuje na klatce. Pan nowobogacki co se kredyt wziął na luksusową lokalizację - Pruszcz Gdański : )

z przymrużeniem oka, pozdrawiam : )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie.
od 1-04 działa na os. Bursztynowym w/w sklep Farma Chmielu.
Na dzień dzisiejszy mam ~150 różnych piw, od przemysłówki po wynalazki. Sytuacja zmienia się dynamicznie, bo dostawcy nie ogarniają się czasem, a i czasem się ich zmienia. Otwarte mamy od 12 do 24, 7 dni w tygodniu.
Zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zajrze zajrze.

ze standardów czeskich gambrinusa macie ?? ( tanie a dobre ) i soproni węgierskie ( też jedno z lepszych w tej klasie cenowej ) ??

Gambrinusa mamy, owszem, co prawda z przerwami ale jest soproni niestety nie, ale poszukamy i będzie:) Zapraszamy

byłem, zakupy zrobiłem, wybór pokaźny a co najważniejsze rośnie :)

obsługa fachowa, miła.. można porozmawiac o piwie.

polecam..

Tak, "ludzie na poziomie" z Goszyna zaraz by przyszli, i nic tylko pełno walających się niedopałków papierosów, puszek po piwie, tłuczonego szkła po butelkach, być może nawet wybitych szyb, nasikane w każdym kącie i głośna łacina podwórkowa, a jak by Ci to tylko spróbowało przeszkadzać i zwrócił byś drogi marcelku84 uwagę takiemu jednemu i drugiemu to kto wie czy zaraz byś w głowę nieoberwał ty albo Twoje dzieci....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowna Agato z Jowisza,

Wiem, że jest takie ryzyko, że by przyszli ludzie z Goszyna. Mają własny sklep, który jest otwarty codziennie ale w określonych godzinach. Sama zauważyłam, iż czasami są puste butelki po alkoholu koło przystanku lub na nim koło naszego osiedla. Aczkolwiek nic nie mogę poradzić na to, iż tak się zrobiło z naszym szacownym osiedlem... Gdyby było rzeczywiście zamknięte to otwarcie sklepu nie miałoby wpływu na takowe towarzystwo, które by nie mogło wejść na nasze osiedle. A sądzę, iż sąsiedzi z os. Modrego są "na poziomie" i nie stali by pod sklepem z puszką piwa i nie korzystaliby z łaciny podwórkowej. A jeśli już by pili alkohol to w domu lub w ogródkach. Ale rzeczywistość jest taka jaka jest... Także zostało tylko narzekanie i rozmyślanie "co by było gdyby"...

Sklep tylko z piwem ma otworzyć się w następny piątek na ul.obrońców pokoju, rozmawiałem z właścicielem, mówił że będzie miał dużo piwa i akcesoria do warzenia piwa i kufle. Ciekawe będzie to że będzie można nalać sobie piwo z kija do butelki i wypić w domu.
Ja się nie mogę doczekać, taki sklep pod nosem :)

Witam wszystkich serdecznie, od 1 sierpnia zapraszam wszystkich do sklepu tylko z piwem, O!Piwo, sklep mieści się na ul. Obrońców Pokoju 14, w ofercie ok. 400 różnych piw, kufle, przekąski i akcesoria do warzenia piwa w domu. ZAPRASZAM!!!
Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha i chce, byśmy byli szczęśliwi. Benjamin Franklin

Sklep ruszy w Sobotę 4 sierpnia. W niedzielę Międzynarodowy Dzień Piwa i Piwowara!!! Zapraszam!!!

Sklepik jest super, ale to chyba mało powiedziane :)

Dla tych co nie widzą przyszłości na Bursztynowym. Sklep ma sie swietnie, jest zajefajny. Obsługa rewelacyjna i super klimat. Tesco całodobowe to dopiero porażka xxi wieku. Jak dla mnie. Pełno chołoty wiejskiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Potwierdzam:) Ja również jestem zadowolona z Farmy Chmielu. Mąż jeszcze bardziej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo dziękujemy za miłe słowa:) Staramy się jak możemy. Powiem tylko tak a propos wcześniejszych postów, że sklep na takim osiedlu ma jedną przewagę nad anonimowymi w centrum, jest tu bardzo kameralnie i spokojnie. Klienci są bardzo życzliwi i aż chce się pracować:) Dbamy o to aby na półkach pojawiały się piwa, o które pytają nasi stali klienci, mamy też takie, które doceni każdy znawca piwa:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja dziękuję za zimne napoje::):):)

My również bardzo lubiliśmy farmę chmielu trafiliśmy tam przypadkiem, a teraz odnaleźliśmy u siebie na osiedlu taki sklep z piwami regionalnymi (os. Kasprowicza, na ul. Beniowskiego") Sklep się nazywa Alternatywy i na prawdę jest w czym wybierać. Na razie spojrzeliśmy na parę pozycji ale niektóre są tańsze niż w dużych marketach. Generalnie obsługa też bardzo miła, początkowo myśleliśmy, ze to drugi punkt farmy, a jednak nie. No i zarąbiście bo w weekendy mają czynne do 2:00 a wiecie jak to jest jak człowiek jest w potrzebie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Generalnie obsługa też bardzo miła

Może nawet za miła - nastolatkom to oni raczej powinni pokazywać drzwi a nie półki.

https://www.facebook.com/pages/OPiwo/254019914716931
Polecam!!!

niektórzy nie dawali przyszłości na os. Bursztynowym a on cały czas bardzo dobrze się trzyma hahah

fakt a obsługa jest bardzo miła co bardzo sobie liczę w dzisiejszych czasach i wybór niesamowity;-)

Inne tematy z forum

Zarządca nieruchomości Prestiż - prośba o opinie (23 odpowiedzi)

Szukamy administratora dla nasze Wspólnoty Mieszkaniowej w jednym z kandydatów jest Prestiż. Czy...

PruszczPark (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w lokalizacji, która w ostatnich latach wyrosła na jedno z najważniejszych...