służba zdrowia

Temat dostępny też na forum: Zdrowie
szlag człowieka trafia, dostaję skierowanie na badania okulistyczne, których nikt nie chce wykonać albo nie wiedzą na czym to polega a wogóle dodzwonić się gdziekolwiek to szok, jak już królewna odbierze telefon to trzeba poczekać 15 minut zanim obsłuży kolejkę a potem ewentualnie odpowie że takich badań nie robią, moje pytanie jest może retoryczne ale czy w tym pieprzonym kraju coś się w końcu zmieni czy mamy padać przy pierwszej chorobie? bo żeby chorować trzeba mieć zdrowie ze stali i pełny portfel, rzygać się chce na samą myśl, człowiek jak stoi w rejestracji to ma ochotę walnąć w ten głupi łeb a potem jeszcze czekać aż szanowna pani doktor wypije kawkę i zje ciasteczko no i potem ewentualnie może przyjąć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: służba zdrowia

Moge Cię tylko pocieszyś,że w Ameryce jest jeszcze gorzej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie sami są sobie winni.

Prosty przykład.

Chciałem pójść do chirurga naczyniowego w ramach NFZ. Czas oczekiwania ok 3 miesięcy.

Zapytałem osobiście lekarza czy przyjmie mnie prywatnie. Umówił mnie na jutro. Koszt wizyty 150 zł.

Lekarze są gorsi od prostytutek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to niby dlaczego ? Mamy taki chory system leczenia. To nie wina lekarzy. Zobacz na Norwegię gdzie nie ma czegoś takiego jak państwowa służba zdrowia i ponad 76 % osób (starszych i młodszych) jest zadowolona z tego, że szpitale zostały sprywatyzowane.

Dlaczego gorsi? Bo do części z nich można iść państwowo, a do prostytutek tylko prywatnie? to chyba jednak lepsi.

Inne tematy z forum

Adwokat Dorota Giesek (5 odpowiedzi)

Jesli ktoś szuka skutecznego adwokata to polecam Panią Dorotę Giesek z Wrzeszcza. Bardzo mi...

alimenty (16 odpowiedzi)

Hej. Mój były mąż płaci mi bardzo niskie alimenty, nieadekwatne do jego wypłaty. Brakuje mi...

Jak otworzyć sklep internetowy (84 odpowiedzi)

Przymierzam sie nad otwarciem własnego sklepu internetowego. Mianowicie do tej pory sprzedawałam...