smutno :(

nie wiem co robic .. jestez facetem 3,5 roku 3 lata mieszkamy razem a on mi mowi ze nie wie czy mnie Kocha:(

Nicw naszym zwiazku nie idzie do przodu .Właścicie to tylko zbieram siłę zeby od niego odejsc i chyba i tak nic dobrego nas juz nie czeka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: smutno :(

A może z nim porozmawiaj szczerze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

KIAVE- i po 9 latach ludzie się rozchodzą...zrób bilans dobrych i złych dni i podejmij własciwą decyzje juz dziś ...
na pewno spotkasz kogoś wyjątkowego już niedługo:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm no to musi boleć...
może z nim porozmawiaj tak ostatecznie (zapewne miłe to nie będzie) i wtedy podejmij ostatecznę decyzję ...
Nie lubie takich rozterek, nikt chyba nie lubi ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja proponuję rozstanie - nie dosłownie, tylko niech któres się wyprowadzi do rodziców, albo do znajomej kolezanki itp. oczywiscie jest to bardzo kłopotliwe, ale skoro trudno się rozmawia, to takie cos, czyli powrót do początku jest chyba dobry, i wtedy umawiac się na randki, do kina do pubu i spotykac nei często - dwa rozwiązania - albo zatęskni i bedzie randkowal czesciej az zda sobie sprawę ze "nie docenil co mial" albo w drugą stronę - rozstaniecie się, czy tak czy siak dowiesz się prawdy - pytanie - czy chcesz znac prawdę obojętnie jaka jest?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Emenems ja też myśle że lepsza najszczersza prawda, niż życie w kłamstwie ..
a dziewczyna przynajmniej będzie miała szanse na ułożenie sobie życia na nowo z kimś lepszym ..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z Szymszunia. Rozstania oczywiście nie należą do najprzyjemniejszych,ale czas leczy rany.

stań przed lustrem i zadaj sobie pytanie " dla czego on nie wie czy mnie kocha ? " jeśli nie znajdziesz powodów nad którymi trzeba popracować to pozostaje szczera rozmowa i spakowanie siebie lub jego szkoda czasu na myślenie "może coś się zmieni" on może się czegoś boi...że nie podoła twoim pomysłom na życie...powodzenia

Może zastanów się, czy chciałabyś to jeszcze raz usłyszec za 10 lat gdy będziecie mieli dzieci? Twoje szczęście zależy od Ciebie i Twoich wyborów. Jezeli chcesz byc dla kogoś najważniejszą osobą w życiu to może czas coś zmienic? Nie musisz byc w zwiazku, w którym nie jesteś doceniana, 3lata razem to długo ale po 15 latach takiego życia zatęsknisz za pasją i miłościa jaką może obdażyc Cię ukochany mężczyzna. Powodzenia i głowa do góry jesteś dużo wiecej warta niz myślisz!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

>po 15 latach takiego życia zatęsknisz za pasją i miłościa jaką może obdażyc Cię ukochany mężczyzna.

po 15 latach to będzie już 4-5 pasja i miłość oraz ukochany mężczyzna bo zawsze będziemy poszukiwać tego lepszego jeśli nie akceptujemy obecnego, kto da gwarancję że nie będzie pił bił i palił za sobą mostów ten następny kochany...jak dobrze że jestem sama jak dobrze że mi z tym dobrze ;)

~kiave powiem tak zostaw go jak mówi że Cię nie kocha to nie ma sensu żebyś się męczyła chcesz stać w miejscu i nie rozwijać się wasz związek jest już dawno przekreślone mogę powiedzieć że też byłem w takiej samej sytuacji przez 3 lata ze swoją po rozstaniu próbowałem rozmawiać ratować związek ale nie było od byłej żadnej reakcji chęci ratowania było jej obojętnie więc dałem sobie spokój fakt że początki były ciężkie cierpiałem próbowałem ale uświadomiłem że nie ma sensu ciągnąć lepiej zacząć nowe życie na nowo. ~kiave zrób to samo zostaw go i zacznij na nowo swoje życie początki będą trudne ale zobaczysz wyjdzie na dobre dla Ciebie trzymaj się :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Armaros dobrze napisane lecz na końcu wypowiedzi o czymś zapomniałeś...nie podałeś swojego nr gg...;p

A po co mam podawać mój numer gadu

dziękuje wam bardzo za pomoc..... Troche z nim rozmawiałam powiedziałam ze jesli nie dojrzał do pewnych zyciowych decyzji to lepiej zeby mnie zostawił, zebym mogla sobie z kims innym ułożuć zyecie. Powiedzialam ze nie chce za kilka lat obudzić sie z ręka w nocniku..
Prztulił mnie i przeprosił ze zle mnie traktuje.

Nie wiem co dalej. Czy cos sie zmieni?

~Kiave to my jesteśmy ciekawi... jaką decyzję podejmiesz. ..

Wychodze z założenia że związek ma dodawać przysłowiowych skrzydeł, bo jesli dwie osoby patrzą na świat tym samym wzrokiem to mogą góry przenosić. Wierzę w takie związki, mimo, że sama jestem w takiej samej sytauacji jak Ty droga KIAVE... Tylko, że ja już podjęłam tę decyzję - odchodzę...Pamiętaj, życie jest tylko jedno a to jak wygląda, ząleży tylko i wyłącznie od Ciebie. Powodzenia...

Michałku straszne rzeczy tu na publicznym forum opowiadasz (:

Ja też jestem w związku, w którym mój partner nie wie czego chce... mimo że przeżyliśmy wiele trudnych chwil i sprawdziliśmy się nawzajem, to nadal nie potrafi podjąć decyzji by się na prawdę ustatkować...
codziennie mam dylemat...odejść czy trwać .... a obawa, że z innym mężczyzną będzie tak samo, sprawia że boję się rzucić to wszystko na co pracowałam przez tyle lat i zacząć od nowa...

AN
to samo przechodziłam ale rozwiązałam sprawę i po kłopocie.. zawsze na początku będzie ciężko ale warto !!!

Jeżeli już teraz są wątpliwości to nie warto ciągnąć takiego związku.Całe życie przed Tobą,znajdziesz kogoś kto i po 20 latach powie Ci,że Cię kocha

lunes ma rację :)

Do kiave:

Na podstawie tego co napisałaś można pomyśleć, że nie dojrzałaś do związku i niechętnie uczysz się Miłości.

Inne tematy z forum

Co sądzicie o perfumach z feromonami (6 odpowiedzi)

Co sądzicie o perfumach z feromonami, czy rzeczywiście działają na kobiety? Bo zastanawiam się...

Czy lubicie się malować i dlaczego? (44 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...

Stres powoli mnie wykańcza... (3 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...