sobotni wyścig w Sopocie

ktos sie wybiera???
info na: http://rowery.trojmiasto.pl/info_imp.phtml?id_imp=52468
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sobotni wyścig w Sopocie

po płaskich alejkach działkowych z jednym wałem kolejowym? Mtb? :> rotfl

Nie kumam czemu nie zrobili tych zawodów w lesie jak rok temu? Czy chodzi o promocję ścianki wspinaczkowej klubu, który tę imprezę organizuje? Czy ktoś się orientuje?

Bez wzniesien i bez kategorii płciowych??? LOL

u nas są wzniesienia :-) http://www.bikerelblag.hg.pl

Bażantarnia RULEZ

Podobno nawet GÓRA bedzie! :-)
Do zobaczenia w Elblągu!!!

Ech może po ścieżce nadmorskiej by poprowadzili i tez nazwali XC... nie wiem czy nawet popatrzec przyjde. Wole sobie zrobić jakiś treninżek szosowo-wytrzymałościowy w tym czasie.
A te kategorie... szkoda :(

Pzdr.
T.

Teren, którym dysponowalśmy do realizacji tych zawodów został nam z góry narzucony przez U.M. Sopt, aby promować właśnie takie nieużytki.W najbliższym czasie Sopot planuje tam inwestycje: tor do bmx, jakieś hopki, poligon paintballowy itp...Wierzcie mi, że niebyliśmy szczesliwy z tego powodu, szczególnie gdy budżet jaki miasto przeznaczyło na tą impreze wynosił- 500pln!!!I jak masz się podjąc organizacji takiej imprezy, a nie chcesz się pózniej wstydzisz to naprawdę trzeba się mocno napocić. W przyszłym roku te zawody odbęda sie w 3miejskim parku krajobrazowym i zrobimy wszystko aby były na jak najwyższym poziomie. Tak jak podczas innych naszych imprez np: harpagany do XX edycji, winther bike trophy 2000 czy zawody psich zaprzegów Sopot 2004 ....

He, no to myślą w UM:) jak nieuzytki to od razu wyścig XC innego pomysłu nie było? tym bardziej z budżetem 500 zł... Podziwiam naprawde!
Co ciekawego w tym przypadku mozna zrobic z tak wyznaczonym miejscem i taką kasą?
Ale miejmy nadzieję że w przyszłym roku będzie juz poważne podejście przez UM do tematu, zarówno od strony budżetu jak i miejsca - zostaną wykorzystane walory TPK na wyścig czy maraton:)

Pzdr.
T.

Gratuluję zorganizowania zawodów mimo powyższych ograniczeń. Teraz rozumiem dlaczego nie było podziału ze względu na płeć(koszt większej ilości pucharów) oraz różnej trasy dla różnych grup wiekowych(koszt większej ilości taśm ogradzających trasę).

pozdROWER

Z przyjemnoscią się przyjrzę sopockiemu XC :-) Pozdrowiam.

czekam na opinie

Witam!
Jest już po zawodach. Dla osób które szybciej się zmyły powiem, że jak narazie znane są tylko pierwsze 3 miejsca w każdych kategoriach, natomiast z tego co było mówione, to jutro rano będą już wszystkie na stronie www.traczer.com

Trasa faktycznie była płaska, acz kolwiek tempo czołówki było wysokie i mimo dość nie XC-owej trasy pojawiło się dużo osób(również z klubów).

pozdROWER dla wszystkich uczestników

P.S. Widziałem troche osób robiących zdjęcia, jeżeli ktoś ma jakieś zdjęcia ze mną (miałem numer - 2), to bardzo prosze o podesłanie mi ich na e-mail'a, adres: zywy777@o2.pl
Z góry dziękuje.

Wiem, że zdjęcia robił Arkadiusz Podhorodecki z Elbląga i napewno ukażą się na jego stronie - link do jego strony jest na www.wiesia.nets.pl i na www.bikerelblag.hg.pl.
Rzeczywiście, było dużo więcej ludzi (w kategorii elite łączonej z masters wystartowało na moje oko koło 50 osób) niż rok temu na Łysej Górze. Trasa rzeczywiście bardzo mało "górska" i zdecydowanie mniej wymagająca niż rok temu. Ale organizacja lepsza, szczególnie od strony oznaczenia trasy. Ja nie widziałem tym razem możliwości skracania trasy. Natomiast w zeszłym roku takich miejsc było wiele, co niektórzy skwapliwie wykorzystywali. Także w tej kwestii wielkie brawa dla organizatorów za dużą poprawę. Trasa poza tym bardzo dobrze oznaczona. Niestety wiele singletracków skutecznie utrudniało wyprzedzanie i szczególnie z tyłu ciężko było się przebić.
Ja muszę powiedzieć, że mimo, iż trasa nie była "górska", to było wiele ciekawych momentów - ostrych zakrętów (dla kilku osób zbyt ostrych - widziałem kilka gleb ;-), zjazdów (szkoda, że takich krótkich), piaskownica, bajorko. Podjazdów praktycznie nie było :-/. Całość chyba trochę za krótka. Najszybszy zrobił ją chyba w pół godziny. To za krótko jak na wyścig górski, czy nie górski. Szczególnie dla tych co na początku musieli wyprzedzać tych co przeliczyli się i zajęli początkowe rzędy, a po jednym kółku spuchli. Jak ktoś został to nie było już czasu na odrobienie straty, bo się wyścig kończył.
Także ogólnie ok, ale w lesie byłoby dużo lepiej. Zeszłoroczna trasa była jednak dużo ciekawsza.
Pozdrower,
Jarek

p.s. a czemu nie było obrońcy Pucharu sprzed roku w kategorii elite?? Pod jego nieobecność Trójmiasto dostało baty od przyjezdnych (wydaje mi się, że w czołówce był ktoś z Action ATI i z Elbląga).

obronca sprzed roku obawial sie kontroli hahaha

Wyniki i kilka zdjęć jest już na pod adresem:

http://www.traczer.com/mtb.html

Jarek.mtb napisał(a):
> Rzeczywiście, było dużo więcej ludzi (w kategorii elite
> łączonej z masters wystartowało na moje oko koło 50 osób) niż
> rok temu na Łysej Górze. Trasa rzeczywiście bardzo mało
> "górska" i zdecydowanie mniej wymagająca niż rok temu. Ale
> organizacja lepsza, szczególnie od strony oznaczenia trasy. Ja
> nie widziałem tym razem możliwości skracania trasy. Natomiast w
> zeszłym roku takich miejsc było wiele, co niektórzy skwapliwie
> wykorzystywali.

zgadza się, organizacyjnie nie mam zastrzeżeń, na każdym zakręcie tam gdzie BYŁO TRZEBA byli ludzie z obsługi; pewne zastrzeżenia co do wyników OSOBIŚCIE budzi we mnie tylko to że mimo iż przyjechał 8-my - 30 sekund za Robertem Zembroniem - nie zostałem _wogóle_ wymieniony na liście wyników !!!!! tak jakbym nie jechał ...

> Także w tej kwestii wielkie brawa dla
> organizatorów za dużą poprawę. Trasa poza tym bardzo dobrze
> oznaczona. Niestety wiele singletracków skutecznie utrudniało
> wyprzedzanie i szczególnie z tyłu ciężko było się przebić.
> Ja muszę powiedzieć, że mimo, iż trasa nie była "górska", to
> było wiele ciekawych momentów - ostrych zakrętów (dla kilku
> osób zbyt ostrych - widziałem kilka gleb ;-), zjazdów (szkoda,
> że takich krótkich), piaskownica, bajorko. Podjazdów
> praktycznie nie było :-/

Trasa praktycznie byuła płaska dla czołówki do przejechania "z blatu".
Jeden "podjazd po twardym", jeden "trochę po piachu", jeden "zjeździk", jeden zjazd na którym sporo osób łapało glebę i "piaskownica" - którą jednak dawało się przejechać, a na koniec trochę błota - czyli ok 2,6km kółko x 6. Więksośc trasy kręta i wąska. Utrudnieniem był przejazd przez "wał", który jednak chyba nie stanowił dla większośći problemu. Ponieważ na trasie było MNÓSTWO szkła (taki wyścig po nieużytkach) kilka osób przyjechało z przebitymi oponami/gumami.

> . Całość chyba trochę za krótka.
> Najszybszy zrobił ją chyba w pół godziny. To za krótko jak na
> wyścig górski, czy nie górski.

Wyprzedzać było bardzo ciężko, bo tylko 2 -3 miejsca trochę szersze to umożliwiało - dobry start (ustawienie się) to była podstawa - niestety ze względu na specyfikę terenu nie było zbytnio jak trasy poprowadzić, żeby było lepiej - bo było za wąsko - szczególnie przy tej niespodziewanej ilości osób (Organizatorzy nie spodziewali się TAKIEGO zainteresowania wyścigiem i tylu uczestników) no i przy starcie nawet nie było tak szeroko, żeby dobrze się stawka rozprowadziła.

> Szczególnie dla tych co na
> początku musieli wyprzedzać tych co przeliczyli się i zajęli
> początkowe rzędy, a po jednym kółku spuchli. Jak ktoś został to
> nie było już czasu na odrobienie straty, bo się wyścig kończył.

w 100% prawda

> Także ogólnie ok, ale w lesie byłoby dużo lepiej. Zeszłoroczna
> trasa była jednak dużo ciekawsza.

jak najbardziej, tym razem jednak Miasto chciało promować tereny nadmorskie (te nieużytki na ktorych rozgrywał się wyścig)

> p.s. a czemu nie było obrońcy Pucharu sprzed roku w kategorii
> elite?? Pod jego nieobecność Trójmiasto dostało baty od
> przyjezdnych (wydaje mi się, że w czołówce był ktoś z Action
> ATI i z Elbląga).

w czołówce - pierwszy był Krzyś Drabik z Rumii (de facto pierwszy wjechał R. Banach (Action-ATI), ale jechał bez numerka - treningowo)
trzeci był Sławek Wojciechowski z Sopotu wiec chyba, żle nie było :-)

pozdrower

poprawili....

pozdrower
Peter

Kilka fotek z wyścigu będzie dzisiaj w nocy na www.rowery.elblag.net
Pozdrawiam

Ooo to bedą zawodowe zdjęcia :-)
Z niecierpliwością czekam - Twoje galerie są rewelacyjne Arek!

Pozdrower ;-)

szukam fotek numeru startowego 37
wiesław

Pragnę powiadomić, że zostały dzisiaj około 13 uaktualnione wyniki na stronie www.traczer.pl. Napisałem do Traczera z prośbą o poszerzenie wyników (początkowo były tylko pierwsze 10) i od razu odzew.

Peter napisał(a):
> OSOBIŚCIE budzi we mnie tylko to że mimo iż przyjechał 8-my - 30
> sekund za Robertem Zembroniem - nie zostałem _wogóle_ wymieniony > na liście wyników !!!!! tak jakbym nie jechał ...

Także Peter wyślij maila do organizatorów (jest na stronie traczera) i spodziewaj się szybkiej korekty.

Pozdrower,
Jarek

No ja też czekam na zdjęcia Arka z nadzieją, że mnie uwiecznił. ;-)

Inne tematy z forum

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...