sprawdzone apteki internetowe

jak macie jakieś sprawdzone internetowe apteki to proszę napiszcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sprawdzone apteki internetowe

Bardzo polecam apte.pl, można odebrać osobiście Rumi a zamówić przez internet. Szybka realizacja zamówienia, jak zamówiłam w poniedziałek rano to wieczorem dostałam informację, że mogę już odebrać. Ceny przez internet są niższe niż w samej aptece.

ja też zamawiałam w tej aptece :) http://www.apte.pl/index.php

tylko z wysyłką - 2 razy ;) (potrzebowałam Codofix dla psa ale ciężko było z określeniem rozmiaru)

zamawiałam kiedyś w jakiejś aptece z Gdyni - koleżanka odebrała zamówiony towar osobiście :P
tylko nie pamiętam jaka to była apteka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a dziewczyny orientujecie się czy ceny przy zakupie osobiscie w tej aptece są takie same jak przy internetowych zakupach? pytam,bo często promocje obowiązują tylko zamawiając przez internet

Kostkap napisała, że kupując przez internet masz taniej nawet jeśli odbierzesz osobiście :)

mi akurat nie opłacało się jechać odebrać ;) wolałam zapłacić za przesyłkę :)

w tej jakiejś aptece w Gdyni(której nazwy nie pamiętam) też zamawiając przez internet było taniej niż kupując na miejscu :)

jesli chodzi o DOZ, to cala platnosc jest w aptece przy odbiorze, wiec nic nie ryzykujesz

ja zamawiam przez internet w DOZ i odbieram w aptece na swojej dzielnicy, ale aptek do wyboru, do odbioru jest mnostwo, napewno blisko swojego miejsca zamieszkania znajdziesz... polecam
np. za plastry evra w DOZ zaplacilam 39,90 zl, a gdybym w tej aptece kupila, w ktorej odbieralam, to normalnie zaplacilabym 47 zl, takze roznica jest.

Ja zawsze kupuje w tej:
http://www.cefarm24.pl/cgi-bin/index.fcgi

Kostkap a czy orientujesz się jak to jest z tym odbiorem osobistym-czy płacę całą kwotę przy odbiorze czy muszę dokonać przedpłaty?
w zakładce "płatności "nic o tym nie piszą (jest tylko napisane odbiór osobisty w Rumi) a jak pojawił się mój koszyk to jedyna opcja z odbiorem osobistym to taka z przedpłatą
hmmm...mam trochę wątpliwości bo jeszcze nigdy nic nie kupowałam przez internet :)))

agutek - nie bój się zakupów internetowych :)

większość z nich odbywa się w ten sposób - najpierw kasa, później odbiór lub wysyłka :)

sama nie znoszę łażenia po sklepach ;) dlatego większość zakupów (ubrania, kosmetyki, drobne sprzęty, nawet wszystkie meble do sypialni) robię przez Internet ;)

ja najczęściej zamawiałam w tej aptece: http://www.apteka.gda.pl/index.php

dzięki Agusia
jestem zielona w tym temacie :)))

ja też polecam DOZ

no to pierwsze internetowe zamówienie złożone :)))
jak wszystko będzie ok to może częściej będę korzystała z takiej opcji :)

Agutek - zobaczysz jaka to wygoda ;P

kilka lat temu zastanawiałam się jak ludzie mogę kupować na Allegro... :P przecież tego nie widzą na żywo, sprzedawca może nie wysłać towaru i kasa przepadnie itp. :)

teraz jestem maniaczką aukcji ;)

a jeśli trafia się nieuczciwy sprzedawca (mój Mąż raz miał taką "przyjemność") to zgłasza się sprawę na policję ;)

My zamawiamy w http://www.i-apteka.pl/
Szybie dostawy no i te ceny... Nie mam zamiaru już przepłacać na mieście.

doz.pl
cefarm24.pl

GEMINI:) super apteka internetowa;)

ja tez zamawiam w DOZ

Polecam doz.pl :)
wszytsko bezproblemowo i ekspresowo się załatwia :)

ja też polecam DOZ, dużo taniej i mnóstwo aptek w których można odebrać, kupuję również leki na receptę

Agusia, i jak skończyła się sprawa z nieuczciwym sprzedawcą?
ja zostałam naciągnięta jakieś 6 lat temu. koleś miała sprawę i w wyroku 1,5 roku na oddanie wszystkim kasy. niestety do dziś kasy nie zobaczyłam.
jak zmieniałam nazwisko po ślubie i numer konta, to pisałam nawet do tego sądu z potwierdzeniem odbioru o zmianach, ale niestety.
no i nie wiem, czy znow wyskrobać jakies pismo, czy iść na policję z wyrokiem.

Ja od zawsze zamawiam tutaj:
http://aptekagemini.pl/

-to jedna z najtańszych aptek, przesyłka zwsze przychodzi bardzo szybko, a jak się nie śpieszę to można też przy okazji osobiście odebrać (to jeszcze taniej wychodzi) na Przymorzu.

a czy znacie jakąś internetową aptekę, gdzie można zamówić lek na receptę (np. z odbiorem osobistym)?

Na pewno w doz.pl można realizować recepty.

Kiedyś można było wysłać nawet receptę do apteki a oni wysyłali leki a teraz już tego nie wolno robić może faktycznie w doz można odebrać, nie wiem? ale ku mojemu zaskoczeniu widzę w ofercie aptek internetowych dużo leków, które kiedyś były tylko wydawane na receptę np http://www.i-apteka.pl/product-pol-44951-PULNEO-25mg-ml-krople-15ml.html a teraz można sobie kupić ot tak nie wiem czy to trochę nie nadużycie... i czy rodzice nie zaczną faszerować swoich dzieci bez potrzeby różnymi lekami zanim pójdą z maleństwem do pediatry?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lista leków na receptę często się zmienia (wit. A w kroplach, Acodin i furagina tez były kiedyś tylko na receptę), więc Twoje zaskoczenie mnie dziwi. I to prawda, ze na doz.pl można zamawiać leki na receptę - receptę oddaje się przy odbiorze. Często jest to tańsze wyjście, bo nieraz apteka na stanie ma lek z innej hurtowni (droższy), a po zamówieniu internetowym sprowadza z tańszej.

Polecam aptekę gemini.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

zdecydowanie gemini, w drugiej kolejności doz.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do doz dawno nie zagladalam, bo kiedys bylo drogo w porownaniu do innych aptek. Najczesciej gemini lub AptekaMelissa (z Lodzi).

A ja polecam aptekę Zawiszy. Aptekazawiszy.pl

gemini jak dla mnie wychodzi najtaniej i duzy asortyment
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://www.aptekadziecka.pl , http://www.apteka-melissa.pl

Gemini, Gemini i tylko Gemini. Najtaniej, taniej niż w stacjonarnych.

Doz pierwszy raz i ostatni zaplaiclam o 7 zł więcej niż miałam zaplcic. A właściwie to osoba która wyslalam. W poiniedzialek IDE z reklamacja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Również gemini, jeśli chodzi o ceny itd., aczkolwiek trzeba czytać dokładnie opisy i najlepiej sprawdzić na innych stronach. Ostatnio niestety się nacięłam i kupiłam produkt opisany na stronie, jako od pierwszych dni życia, a po zakupie okazało się, że od 1 roku... Sytuacja miała miejsce przy okazji robienia większego zamówienia, gdyż nie opłaca mi się jeździć po 1 rzecz na Trzy Lipy.. Pani z infolinii powiedziała, że to ich błąd i mogę dokonać wymiany na Obrońców. Gdy poszłam okazało się, że nie, bo to apteka stacjonarna, a tamta internetowa i mogą tylko na 3 lipach... zdenerwowałam się, bo dlaczego mam tracić czas i paliwo, skoro to nie moja wina i nie zgłaszałabym reklamacji, gdyby produkt był zgodny z opisem? Ale poza tą jedną akcją współpracę z apteką oceniam bardzo dobrze, nie przestanę korzystać z ich usług, po prostu będę ostrożniejsza przy nowych produktach ;) zresztą, to się tyczy pewnie wszystkich aptek internetowych ;)

Inne tematy z forum

Gdzie na badania krwi? jakie laboratorium? (11 odpowiedzi)

Chcę zrobić badania krwi pod kątem żółtaczki - profilaktycznie, są mi potrzebne do pracy dla...

Jak urozmaicić seks (4 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

dr Jarosław Nosowicz - neurochirurg - opinie (16 odpowiedzi)

Czy ktoś miał okazję poznać Pana Doktora? Jak wrażenia?