sprzedaż mieszkania

na jakich portalach umieścic do jakich gazet dac ogłoszenie? prowizje dla biur są strasznie wysokie jak to wygląda jak chce się sprzedac samemu? mam ogłoszenie płatne w 40 portalach.. co jeszcze powinnam zrobic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sprzedaż mieszkania

czekac na klienta :)

tak zeniu czekać mogę i 5 lat heh

obniż cenę - reguła jest tak, że trzeba być najtańszym w danej dzielnicy w stosunku do tego samego typu lokali.
i pozbąć się sentymentów , że twoje mieszkanie jest lepiej urządzone niż sąsiada itd. Mieszkanie starsze niż 5 lat zamortyzowało sie i jest do remontu

na razie wystawione tydzień kilka osób ma przyjsc zobaczyc najtańsze w dzielnicy to mieszkanie do kapitalnego remontu po dziadkach od góry do dołu w boazeri- do takiego poziomu ceny nie zejde :)

powinno być "relatywnie" najtańsze jeśli zależy Ci na w miare szybkiej sprzedaży. Ja myślałem że sprzedam w 2 dni ;) a i tak czekałem blisko miesiąc.

Pamiętaj, że nikt nie ogląda ogłoszeń co dzień. Od momentu znalezienia ogłoszenia do "przemielenia" czy aby "mi się podoba" mija tez troszkę czasu. Sprzedałem mieszkanie 3 miesiące temu i nadal dzwonią co jakiś czas.

3 miesiące temu to jeszcze rodzina na swoim była więc chyba łatwiej
powiedz mi gdzie sprzedawałeś sam czy przez biuro itd ;)

ogłoszenia miałem mniej więcej w tych portalach co Ty: w trójmieście, tablica.pl, otodom, domiporta, anonse, gratka

z tym, że dodawałem ogłoszenia samodzielnie i spędziłem "trochę" czasu na zredagowaniu ogłoszenia, piszac o wszystkim co mnie interesuje jako kupującego.

Porobiłem do tego dobre zdjęcia, żeby ludzie mieli od razu pełną wiedzę na temat mieszkania (oczędność czasu i moja i kupujących).

Ogólnie ogłoszenie było jednym z ładniejszych (mam na myśli czytelność) jakie były na portalach ;)

Mieszkanie na RNS się nie łapało i tak.

Nie wiem jak wygląda Twoje mieszkanie, ale 4 pokoje na Witominie to sam szukałem niedawno ;) Może być opłacalne odmalowanie mieszkania jesli obecnie wygląda tragicznie, a malowanie nie będzie problematyczne.

Napisz ile wynosi czynsz itd.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/wielkokacka-witomino-agd-meble-ogl6127660.html

mieszkanie w takim stanie jak na foto biura wyceniły drożej (prawie 350) bo z meblami i sprzętem na gwarancji

10-piętrowe, wielka płyta z końcówki lat 70-ych?

Przykładowe nowe w BMC 53,98 m2 279 240,00 zł (parter) = 5185/m2 (nowe zatem bez PCC, więc jest kolejne 2% taniej niż używane).

Sam szukając nie miałem zamiaru płacić za używane więcej jak za nowe minus minimum 10%, dodatkowy minus za 10-piętrowca.

Biura nieruchomości swoje, rzeczywistośc swoje niestety. Obawiam się, że bliżej 300 tyś zaczną się dopiero w ogóle negocjacje i liczenie na sporą obniżkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestem dobrej myśli ;) oglądają i w tej cenie więc zobaczymy na razie ogłoszenie koło 2tyg wystawione

Wywieś jeszcze jakiś baner na balkonie. Niektórzy szukają rozglądając się po okolicy, niekoniecznie przekopują portale ogłoszeniowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzięki w sumie nie wpadłam na to wywiesiłam na klatce tylko ogłoszenie :)

ja dalam ogloszenie po kolicznych sklepach. w ciagu miesiaca sprzedalm

Szafa Poli a możesz napisac w jakich portalach umieściałas ogłoszenie? ja też próbuje sprzadać ale szału nie ma poza biurami nieruchomości nikt sie nie odzywa :( ogłoszenie mam w trójmieście, tablica.pl, otodom, domiporta, anonse ...

bezposrednio.net.com albo bezposrenio.pl płaciłam cos i na 40 portalach na drugim na 100

w jakiej dzielnicy jest to mieszkanie? ile pokoi?

witomino 4 pokojeogólnie od piątku 3pary oglądały więc coś się dzieje ale od oglądania do sprzedaży długa droga :/

polecam 40za40.pl
To w tej chwili chyba najlepszy/najtańszy sposób na skuteczne ogłoszenie w sieci.
Pozdr. J
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Przegląd mieszkania (4 odpowiedzi)

Czy to prawda, że trzeba co kilka lat wykonywać przeglądy domów i mieszkań, aby w razie jakiejś...