sruba z gwintem M7 - pomocy

witam, czy ktos z Was ma moze na zbyciu srube do mostka z gwintem normalizowanym M7? w sklepach najwyrazniej nie do dostania...

sruba moze byc stara, moze byc zardzewiala, moze byc dluzsza niz do mostka... wszystko - byle byla ;)

jezeli ktos wspanialomyslnie moglby mi taka odstapic lub odsprzedac bylbym dzwieczny

mail: infiltruj(no_spam) at wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sruba z gwintem M7 - pomocy

nie wiem o jaka srube Ci chodzi, ale moze jeszcze nie szukales w Gdansku (Wrzeszcz) w "Dźwigni" tam chyba mają naprawde wszystko, mają tam typowo rowerowe śruby np. do przykrecenia dampera, wiec moze i taka bedą mieli. Sklep ten jest na ulicy równoleglej do torow kolejowych, na tej samej ulicy gdzie jest taki maly sklep rowerowy authora

nie maja :(

zapytaj w rowerku/sopot naprzeciwko marketu elea (za duzym plastikowym płotem, w bramie. a jak nie to moze jha cos znajde w smietniku, mam troche staroci to cos sie dopasuje zawsze :)

a dzieki za podpowiedz - sprawdze

Rzeczywiście jeśli chodzi o śruby i nakrętki rowerowe to czasem jest problem. Jedyne co mozesz zrobić to zdobyć tą śrubę M7 okazyjnie lub dorobić u tokarza. Jest jeszcze możliwość przegwintowania mostka i nakręcenie troszku większej śrubki( zwykle taka operacja nie narusza zbytnio parametrów konstrukcyjnych).
Czasami pojawiają się w sklepach rowerowych śrubki z duraluminium lub tytanu (takie do tuningu) więc musisz poprostu poszukać.

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...