stery nakrecane i ahead

witam, czy ktos moze mi powiedziec czy mozna zamienic stery nakrecane na stery typu ahead?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: stery nakrecane i ahead

chyba można, ale niech sie odezwa SPECJALiści

chyba nie można, ale niech się wypowiedzą EXperci.

gdzieś w necie widziałem taką przejściówkę z 1' na1'1/8 (produkcji BBB chyba), kumpel też o czyms takim wspominał więc jest to możliwe.działa tak że klinujesz w rurze widelca 1' to coś a u góry się rozszerza i masz 1' 1/8 i zakładasz mostek.w tej chwili niestety nie mogę znaleźć linka do czegoś takiego...musiałbyś poszukać albo w sklepach popytać.ale takie coś na 99% istnieje:]

pozdrawiam

http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/gooddisplay.php5?id=656&pos=6

http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/gooddisplay.php5?id=655&pos=5

znalazlem linka:) jakby nie dziala to szukaj na harfie pod BBB i stery

pozdrawiam

jak masz stery nakręcane, ale główkę w ramie 1 i 1/8" to no problemo, kupujesz stery i mostek i widelec i gotowe
jak masz stery nakręcane i główkę w ramie 1" to niestety tylko taka śmieszna przejściówka o której pisze Grzesiek, nie daje jednak ona takiej sztywności jak normalne rozwiązanie i luzy powstają szybciej niż w A-head'ach

P.S. Nie jestem specjalistą ani expertem :P

Mozna spokojnie wymienić. Stery dostaniesz w sklepach rowerowych w necie też można poszukać. Ja wymieniłem nakręcane na ahead. Za 1" stery ritchey logic zapłaciłem chyba około 60 pln. Wymieniałem u Żuchlińskiego w Gdyni dwa lata temu i jak dzisiaj wszystko ok. Gorzej bedzie z widelcem na 1" ahead, poniewaz teraz wszystkie ramy produkowane sa pod 1 1/8, ale jak dobrze poszukasz to napewno cos znajdziesz. W amortyzatorach RST mozna wymienic rure sterową z gwintowanej na ahead. Koszt nowej rury to jakieś 30 pln.

dzieki za odpowiedzi i za, mimo wszystko, wlanie otuchy w moje przetrenowane serce :-). nie zostaje wiec nic innego jak zaczac kombinowac.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...