stłuczka kartuska 25.02.2011 godz 13.00 szukam świadka

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Szukam świadków dzisiejszego zdarzenia z ulicy kartuskiej na wysokości pętli tramwajowej. O godz 13 jechałem renault laguną z głównego w kierunku obwodnicy za srebrnym mitshubishi galantem . Na światłach przy petli ulica dzieli się na dwa pasy (prawy jest ślepy). Zająłem prawy pas mitsubishi lewy. Na wysokości przystanku kierowca mitsubishi zaczął mnie spychać na przeciwległy pas zajeżdżając mi drogę (bez migacza) i lekko zarysował mi zderzak. Wysiadłem z samochodu wkurzony na maksa bo nie moja wina sytuacja ewidentna i głupia - skoro pomylił pas a tego nie mogłem wiedzieć ( mógł chcieć skręcić do rowerowego sklepu za przystankiem). Zbeształem faceta z góry na dół (na oko 60 latek gruby w okularach, ale nie wyglądał na niedzielnego kierowcę) bo auto mam prawie nowe - na które chucham i dmucham, a tu taki zonk. Kierowca mitshubishi nie przebierając w slowach kazał mi się odczepić nie wysiadł z samochodu dodając że skoro w korku jechalem za nim " to on i tak będzie przede mną bo jechał od głównego przede mną". Krew mnie zalała na takie wytłumaczenie cofnąłem sie do samochodu - patrzę a za mną policjantka w radiowozie. Podchodzę do niej tłumaczę sytuację i proszę o interwencję. Pani policjantka wyjasniła mi że w korku przeglądała notatki i sytuacji nie widziała ale ja mam spisać nr rejestracyjny gościa i ona reszte załatwi. Minęło może 30sek. facet z mitsubishi odjechał i już nie dogoniłem go do swiateł z łostowicką by spisać nr rejestracyjny. Wiem moglem spisać nr przed wyjściem z samochodu ale byłem tak wzburzony że najpierw wysiadłem.
Jeśli ktoś widział zdarzenie i może mi pomóc proszę o info. Nie lubię odpuszczać piratom i oszustom.
Rysa drobna na aucie ale na honorze wielka. Nie rozumiem jak można spowodować z własniej winy stłuczkę i uciec jak ostatni tchórz. Mam nadzieję że przeczytasz tego posta sprawco i zmądrzejesz. Bo tak czy inaczej będę cię szukał.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: stłuczka kartuska 25.02.2011 godz 13.00 szukam świadka

Nie znam miejsca o któym piszesz, ale chyba pomyliły Ci się trony prawa/lewa?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I raczej był to incydent drogowy a nie stłuczka. Ale ścigaj, bo ja na swoje auto już patrzeć nie mogę jak mam drzwi poobijane. I szukaj wiatru w polu kto to zrobił.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzymama kciuki za znalezienie sprawcy, tez mnie wk...... takie zachowanie.

wiem o którym miejscu piszesz, tam faktycznie te pasy lewy i prawy sa do niczego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wedle przepisów pierwsze co należy zrobić po kolizji/wypadku drogowym: usunąć pojazdy z jezdni/zabezpieczyć miejsce zdarzenia i udzielić pomocy ewentualnym poszkodowanym a w praktyce żeby nie być "w plecy" spisać numery rejestracyjne uczestników oraz kierowców jadących z tyłu i na miejscu szukać świadków zdarzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i zapomniałem dodać że życzę ci powodzenia. Mam nadzieję że znajdziesz gnidę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popełniłeś błąd nie robiąc zdjęć. W takiej sytuacji pierwsza rzecz to aparat i cykasz foty tablic sprawcy i samochodów w pobliżu. Współczuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Odea Park (23 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji na szczycie położonego niedaleko Śródmieścia Gdańska wzgórza daje...