styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Witam w nowym wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Angel Niko jutro konczy 2 miesiace:) i tez duzo ulewa,bo duzo je....Dopajam teraz herbatką,on cały czas na cycu siedzial,ale teraz staram sie,aby jadł co 3 godziny,bo nie chce mu rozepchac żołątka...podaje nr gg 8843504 napisz mi gg jak Cie znalezc na NK

bez pierdół dzieciak jk zacznie biegac wszysto zgubiiii

Angel a ty karmisz cycem czy nie?

Nasza lekarka chyba jakas przewrazliwiona jest bo juz drugi raz stekala ze za duzo przybiera:/

moja podczas szczepienia w 6 tyg wazyla 5400!!
i doktornie panikowala :)

I to raczej normalne ze kupek robi sie z czasem mniej:) Iza tez robila w kazda pieluche a teraz raz dziennie ale za to jest meeega kupa:P

Ola ale ile Niko ma teraz tyg? Bo wyczytalam ze wazy 5300. Iza wazy 5200 i dr powiedziala ze za duzo bo tyle to waza 3miesieczne niemowlaki:/
Fakt ze duzo je... I niestety duzo ulewa:/ Tez podejrzewamy refluks.
Ja mam konto na NK:)

co tu taka cisza????hallo????
Powiedzcie mi jeszcze czy to normalne,że Niko od dwoch dni kupki nie zrobił?-bo wczesniej miał w każdą pieluszkę.

Jejuuu,wiecie co mój mały się podnosi jak do siedzenia,wczoraj tak zrobił Bolowi,dzisiaj mi jak go położyłam i do niego zaczęłam gadać,to sie cieszy i podnosi -przeciez to za szybko.....
Dziewczyny macie konta na naszej klasie????

Ooooo,nie wiedziałam-myslałam własnie,ze miod jest bezpieczny,nie no to odstawiam....

dokładnie ja miodu tez bym nie jadła - silnie uczula a Ty i tak masz przeboje z Nikosiem

Witajcie!

Ola, na przeziębienie jeszcze bardzo dobre oscillococcinum. A z miodem to bym uważała, bo to bardzo silny alergen... obserwuj maluszka po tej kuracji:)

Dziewczyny, piszecie że Wasze dzieciaczki były poprzeziębiane... a czy któreś kaszlało? I co wtedy podawałyście. Na razie Krzyś ma katar i kaszel - nie chcę jeszcze iść do lekarza. Podaję mu po 5 kropelek witaminki c, ale może wiecie co można poza tym?

Dzięki Dziewczynki-jesteście nie zastąpione!!!!Już dzwonię do męża co ma kupić w aptece....
Dejwi rutinoskorbin już brałam ,bo pamiętałam z poprzednich wątków,że pisałaś że można brać...
U nas super noc,Niko spal tak jak pisałam powyżej do drugiej,i dopiero się obudził-hmmmm,gorzej ze mną,przez to gardło mało spałam:(teraz zastosuję Wasze polecane środki:)
Wydaje mi się,że Mały może być taki spokojny po tej herbatce,teraz też leży i się rozgląda-zero płaczu,a wczoraj tak sobie z moim Bolem leżał na kanapie 2h(sukces)może już się coś normuje????

Pogoda do kitu więc życzę miłego dnia w domku z Maluszkami:)

rutinoscorbin 6 tab dziennie
wapno
do nosa woda morska czesto i smarkac
maść majerankowa pod nos
herbata z lipy
herba z dziekiej róży - ma duzo wit C
na gardło ja brałam: homeogene 9

Olcia na gardlo proponuje plukanie solą to ladnie dezynfekuje i usmieza bol oraz z lekow to tak jak piszesz tantum moze byc a z tabletek te ziolowe herbitusin (tylko trzeba uwazac by nie za duzo brac ziolowek ktore maja szalwie bo ona hamuje lakacje) a do nosa polecam super krople homeopatyczne euphorbium comp.c firmy heel,nie sa tanie ale super skuteczne i bezpieczne mozna je tez podawac niemowlaczkom bez zadnego zagrozenia.
a my dzis wkoncu na szcepienie 6w1 mala byla wczesniej troche podziebiona wiec odczekalismy,ciekawe jak zareaguje? no i zwazymy niunie,pochwalim sie ze juz nosimy 62 ubranka zauwazylam to w poniedzialek he ze mala juz nie taka mała ;)))

Dziewczyny co mogę wziąć na gardło jak karmię piersią?????Kurczę,obudził mnie okropny bół gardła,zrobiłam sobie mleko z miodem i psiknęłam TANTUM VERDE,w ciąży go brałam więć chyba jak karmię to też mogę???
Co jeszcze na przeziębienie mogę brać?A na katar?
Super,jeszcze ja się rozchoruje...
Dopijam mleczko i uciekam spać,zaraz będzie 3...
Niko za to brdzo ładnie śpi od 21,obudził się o 2.05 dostał cyca-śpi dalej:)
A mnie to gardło wykończy-co za bół:(
To ja już Wam jutro miłego dnia życzę:)

Ola, najlepiej to chyba zaufać matczynej intuicji... za dużo teraz tego wszystkiego, zgadzam się. co za dużo to niezdrowo...

dzięki Kasia,dobrze wiedzieć:)mam nadzieję jednak,że nic nie będzie.

a to usg to nie tylko jamy brzusznej,ale i GER-tak się nazywa właśnie padanko na refluks.Ten lekarz chyba wie co mówi skoro kazał tylko wysoko układać to zagrożenia chyba nie ma????Ja już nie wiem kurde-każdy lekarz gada co innego,mi pediatra odradziła rota,polecała raczej pneumo,kumpeli znowu na odwrót,rota polecała,pneumo nie!!!!ja już głupia jestem i wkurza mnie to zróżnicowanie...bez sensu...kiedyś było inaczej,teraz jest tyle stresu przy takim maluchu.jak ja mam się cieszyć z Nikosia jak ja tylko sie zamartwiam czy on jest zdrowy,czy go nic nie boli,jakie badania jeszcze zrobić????Jeszcze jakiś pieprzony refluks o ktorym pierwszy raz w zyciu usłyszałam tu na forum od Was...

Dobra pożaliłam się....idę spać,przytulę moje Dziecię.
Dobranoc kobietki:)Kolorowych....

MamoMikołajka pytałaś o wodę koperkową-ja ją mam od wczoraj więc podałam narazie 3 razy,ale Marta245 pisała,że 6 razy na dobe przed karmieniem,na ulotce jest 5ml doustnie,ja podawałam strzykawką.
Podobno na kolke właśnie też dobrze robi herbatka,ale rumiankowa...znajoma mi dziś mówiła,że na jej dziecię nic nie działało,ani sap,debridat,espumisan,woda koperkowa tylko właśnie ta herbatka rumiankowa,mało tego-po debridacie było gorzej!!!Widzicie na każde dziecko działa co innego,najlepiej to działa jak mama do piersi przytuli-u mnie Niko moment się uspokaja.

No to USG jak trzeba, jeśli jest krótsze to jest do niczego :) Olu, jeśli wyjdzie, że coś ma to skontaktuj się z pediatrą i powiedz w czym rzecz, po prostu nie pozwól od razu podawać leki, bo na swoim przykładzie a raczej Amelki wiem, że taki łapany mocz nie do końca jest sterylny ;)

Kasia,ale gdzie ja mam wrazie czego zrobic to przez cewnikowanie???Mam złapać siuśki i zanieść do laboratorium,tak???Obojętnie do jakiego laboratorium????
Usg trwał około 50min.
A ztym Nan-em może coś być faktycznie,bo ja dałam Niko z 3-4 butle Nan i też mi dosyć sporo ulał jak go wzięłam do odbicia....a jakie sztuczne polecacie???Bebilon????wiem,ze na Nan Niko nie ma uczulenia,bo nic mu nie wyszło...

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...