styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Witam w nowym wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Olu, ile trwało USG ??
MamoMikołaja, nic się nie martw z tą wagą naprawdę. To wcale nie Twoja wina :)
Poczytaj o tym fantomalcie i pomyśl faktycznie o zmianie mleczka. Jesli będzie dalej ulewał to faktycznie bym dodawała do jedzonka nutriton, bądź zmieniła na ar
Moja Amelia w 7 tyg ważyła 3960
Teraz ma 11 tygodni i waży 4500 więc jakoś za dużo nie przybrała, ale w szpitalu nie robili wielkiego halo, kazali tylko podawac ten środek i twierdzili, że taka uroda mojej córy, choć wcale nie widac po niej, że mało waży, ale może dlatego, że jest krótka ;)

Ola, mój Miki tez czasem lekko uleje, bo wcina jak dziki :) Pediatra też skomentował, że chłopak już ma dwa podbródki :))

no MamoMikolaja faktycznie malko wazy Twoj synek,mój też ulewa ale waży 5300,nawet troche za duzo jak na swoj wiek,doktor mowił,że w brzuszku ma wszystko dobrze zbudowane,ale jeszcze wyniki usg zaniose do pediatry...

Kasia31 na usg bylismy tam gdzie Twoja doktor przyjmuje....w tej Sono Expert.

nikodem sobie przed chwilą oczko potarł jak to robia dzieci gdy są śpiące,hehehe

Mamo Mikołaja, nie jestem specjalistą, ale na początek przede wszystkim odstawiłabym NAN i spróbowała podawać inne mleczko. Mój Miki był na Bebilonie, spróbowałam raz dać mu NAN i ulewał, mało powiedziane, on mi chlustał po nim jak fontanna. Brałam go do odbicia, a przez ramię mi całe jedzenie wyskakiwaoł, aż było słychać jak się na podłodze rozplaskuje, fuj :( Wróciliśmy do Bebilonu i problemu nie ma, więc coś musi w NANie siedzieć...

Po drugie, tak jak Kasia napisała, głowa do góry :)) nie jesteś wyrodną matką, czasem poprostu coś nie wychodzi, a presja karmienia jest tak ogromna, że wcale nie pomaga. Dasz dzieciaczkowi trochę mieszanki i krzywda mu się nie stanie, a Tobie ulży, że Mikołaj przybiera na wadze. Najważniejsze, żeby był najedzony i szczęśliwy :))

Olciu, tylko pamiętaj, że jak wyjdzie bakteria to powtórz poprzez cewnikowanie. Mojej wyszła bakteria nadająca się do leczenia antybiotykiem ( pałeczka ropy błękitnej ) a mocz był łapany :/
Dobrze, że zrobili poprzez cewnikowanie, bo okazało się, że bakterii nie ma !!

Witam,my po usg...
Z jąderkam i mózgowiem wszystko ok,co do brzuszka i refluksu też jest dobrze,tam niby coś się dzieje w kierunku refluksu,ale doktor mówił,że nic by z tym nie zrobił tylko kłaść w pozycji pod kątem czyli wysoko....w kazdym razi to nic poważnego,Młody ulewa bo je za trzech,doktor powiedział,że jest małym łakomczuchem:)kazał dopajać herbatka po 1 miesiącu(kupi kam rumiankową i uspokajającą)
A co do kolki za tydz.wizyta u pediatry,no i kazał zrobić posiew moczu,ale powiedział żę siusiorka /małego mogę spokojnie dotknąć,tylko moczu nie dotykać...no i zamiast tych woreczków użyć pojemnika jałówego,więc jutro łapanie siuśków bo ten mocz musi być dostarczony do laboratorium w ciagu godziny....

Pati komplecik jest z H&M na Matarni kupiłam:)
Mam nadzieję,że bakterii w moczu nie będzie bo wtedy antybiotyk,a ja nie jestem za antybiotykiem dla takakich maluchów...

Lista, bo nie było :)

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasia O 06.01.2010- Jaś- 59cm waga 4220
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
katerrina 08.01.2010 - Zaspa -dziewczynka 60cm waga 3800
KR 11.01.2010 - córeczka Amelka :)
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040
muszki29 17.01.2010 - Pawełek Wojewódzki 53cm waga 3000
aniella - 18.01.2010 - Kamila Wojewódzki 53 cm waga 2900
Olaolenka 19.01.2010 - Nikodem Swissmed 52cm waga 2880
Marta245 19.01.2010 - Tymoteusz Kliniczna 55cm waga 3650
Mamamikołaja 20.01.2010 - Mikołaj Kliniczna" 54cm waga 3240
anka777 21.01.2010 - Martynka 57cm. waga 3500
Weroniczka 22.01.2010 - Lenka 52cm. waga 2700
Mawina - 23.01.2010 - Wojtuś, Zaspa, 55 cm, waga 3820
Naomi02 - 26.01.2010 - Nadia - Wejherowo 52 cm waga 3300
Angel8338 - 28.01.2010 - Iza - Kliniczna 56cm. waga 3600
Tola fasola - 29.01.2010 - Marysia - Swissmed
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Pszczoła - 05.02.2010 synek 54 cm, waga 3500- Swissme

MamoMikołaja, przede wszystkim głowa do góry, moja córka to też chuchro !!
Kup Małemu preparat o nazwie FANTOMALT ( dostępny w aptece bez recepty) i podawaj małemu pół miarki do każdego posiłku !! Mi kazano podawać Amelce, bo też z niej chucherko i trzeba ją troszkę podtuczyć.
Również przy ulewaniu ja bym się mocno zastanowiła nad zmianą mleczka na AR ( enfamil ar jest super ) lub każde inne, ale ar ( są to mleczka dla dzieci z refluksem czyli zagęszczone ) lub do mleczka bym dodawała zagęszczacz jeśli Mikołaj ulewa. Leżałam w szpitalu z dziewczyną której synek strasznie ulewał i też mu dziewczyna podawała NUTRITON

Kolejna sprawa USG na refluks. Podobno wszystko zależy od dwóch rzeczy.
Kto robi te badanie i czy w danym momencie dziecko będzie miało falę refluksu, bo jeśli nie to wyjdzie, że dziecko refluksu nie ma ;)
Nie daj małemu na badaniu spać, niech sobie fika ;) i koniecznie musi byc wcześniej nakarmione.

Refluks to nie taka tragedia, to raczej dyskomfort dla dziecka, ale da się z tym funkcjonować :)

Troszkę się dziwię, że pediatra tak Cię pozostawiła z niedowagą i kazała tylko dawać więcej jeść. To wcale nie takie proste, bo ja w swoją też nie wcisnę więcej. Je 5-6 posiłków po 90ml i dlatego dodaję jej ten fantomalt

To mnie Kasia zdołowałaś:( Bo moj synek własnie takie ma objawy, a przy tym potwornie ulewa. I oczywiście niedowaga:(:(:( Idziemy na usg w kierunku refluksy i wszytko sie wyjasni. Ale miałam nadzieję, że może się uda bez takiej diagnozy. Dziewczyny- ile ważą Wasze maluchy? Wczoraj bylimy u lekarza i wyszła niedowaga. Moj jest strasznie niedojedzony 3900 w 7 tyg! A na cycu siedzi non stop. Zdołaowałam sie , że taka ze mnie matka, że synka zagłodziłam :( Mam dziś doła i płakac mi się chce jak patrzę na to moje chuchro. Lekarka kazała dawa Nan raz dziennie dodatkowo, ale on to ulewa. nie wiem juz co robic.

Pati stosujecie na ten refluks coś ??
Nam dr Bałanda kazała podawać gesec przez 6tyg mleczko anty refluksowe no i ta specjalna pozycja dla dzieci z refluksem

u nas dodatkowo bylo slychac, ze Flipowi sie po prostu cofa jedzenie. Malo to przyjemne... Trzeba zlapac te objawy bo w ostatecznosci to moze doprowadzic do zwapnienia nerek.. oczywisce w najgorszym przypadku.
powodzenia!!!
image

ślinienie się z bąbelkami
mlaskanie
Tak mi dr powiedziała. Dziecko mlaszcze bo jedzonko się cofa i myśli, że dostało coś do papu ;) Nie koniecznie musi ulewać przy refluksie.
Sorry, że tak na szybko, ale Amelka się budzi mi

dziewczyny napiszcie coś o tych objawach refluksu!!! proszę

Słonko świeci cudnie, ale faktycznie jest zimnoooo :)
Ja od kwietnia idę na fitness i siłownię, w końcu idzie wiosna to się chce coś robić, a że mam pakiet z zakładu pracy to idę poćwiczyć i doprowadzić się do stanu sprzed ciąży :)

My na pneumo będziemy szczepić po 6 miesiącu.
Rota, raczej nie szczepimy

Ola trzymamy kciuki za Nikodema coby usg wyszło super . Daj znać po.

Przez okno ładny dzień ale na zewnątrz wiatr straszny ale i tak przyjemnie jak słonko świeci :) od razu człowiekowi się humor poprawia :) byłyśmy na spacerku ale tylko pół godziny bo wiało okrutnie.

My na pneumokoki szczepimy ja bym chciała jak najszybciej mamy wizytę za 2 tyg u lekarza więc może wtedy zaszczepimy, a na rota niestety nie mogę szczepić, a bardzo bym chciała, bo wizja szpitala mnie paraliżuje, za dużo już przeszłyśmy. Moja przyjaciółka szczepiła swojego synka na rota i teraz w przedszkolu praweie weszytkie dzieci chorowały bo od jednej dziewczynki wszyscy się pozarażali a Kubuś nie zachorował. dlatego na przyszłość jak Olcia będzie do przedszkola chodzić chciałabym aby była zabezpieczona bo później już nie można szczepić :(. No ale co zrobić niestety jak nie można to trudno.

Ada i co skąd zamawiasz w końcu catering? Miki ma teraz chrzest w najbliższą niedzielę?

to tylko zostanie kwestia daty ale po świętach to dobry pomysł napewno już pogoda będzie ustabilizowana i będziemy mogły pośmigać po parczku naszymi furami hihi

hejka dziewczynki ja oczywiscie sie pisze na spacerek bo moja to uwielbia spacerki a dla mamusi to jedyne godziny na odsapniecie wiec jak najbardziej jestem za :))))) ale fajnie juz sie nie moge doczekac juupii

A my bedziemy szczepic na pneumo - bo u nas w rodznie troche przedszkolakow jest - ale tez za klka mesiecy.
Ola - gdzie ty kupilas takie fajne ubranko do chrztu??:)
Mnie tez to czeka!!
pozdarwiamy

u nas też mąż zajmuje się kąpielami :) to właśnie taki ich wspólny czas na pogadanie i takie tam męskie wymiany zdań :)) no i Miki spokojniutki w wodzie, aniołeczek :)

szczepić to chyba nie będziemy ani na jedno ani na drugie.

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...