styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Witam w nowym wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Dzięki, Kasia.Jak już bedziesz coś wiedziała , to daj znac.

a co będziecie zakładać już w cieplejsze dni ? Kombinezon czy kurteczkę ?
Muszę coś mojej kupić, bo ma zimowy kombinezon i zaczyna się w nim grzać.

Olaolenka i curly to musimy sie jako pruszczanki spotkac,ja codziennie jestem na spacerku co prawda po drugiej stronie niz curly ale jak jest ladnie to do centrum na deptak do tego mini parczku tez wyskakuje,wiec moze w przyszlym tygodniu bysmy sie umowily na deptaku przy fontannie?
z tym wedzidelkiem u was dziewczynki moge zapytac kolezanki o namiar jej synek mial ten sam problem i faktycznie po tym zabiegu wszystko zrobilo sie super i zaczal wcinac jedzonko jak szalony :)
co do czapeczek to moja niunia caly czas ma taka ciensza z nauszniczkami jak ma jeszcze misiowy kapturek od kombinezonka to jest wsam raz wiec u mnie czapa caly czas ta sama he

Kasiu bo ja jeżdze do H&M do Matarni,tam jest lepszy wybor niz w GB,choc niby powinno byc to samo....cena kurteczki 79 zl,ale do wszystkich kurteczek i marynarek jest 20 zl rabatu,a dla dziewczynek byly przepiekne!!!!Jak szukasz jedz na Matarnie...kupilam ńiko super spodnie jensowe,do tego biale polo i bialo-niebieskie adidaski na rzepy i granatowa husta na szyje-zadna mu sie nie oprze,hihihi....a jakie koszule maja dla chlopcow,zaszalelismy tam....
Naprawde piekne rzeczy tam maja...acha i jeszcze w Smyku super przeceny tez na Matarni,tam wlasnie sa te misie ci kupilam malemu,te bezowe kolo wejscia-sliczne

Ola ile płaciłaś ? Ja byłam w GB i nie było, albo ja ślepa jestem :)))

Kasandra, może warto skonsultować Kasię z neurologiem ?
Ja ze swoją jadę do neurologa prywatnie w poniedziałek. Poleciła mi ją dr Bałanda i powiedziała, że mam jej w pełni zaufać.
Powiem Ci szczerze, że moja Amelia, również słabo podnosi głowę, a może inaczej.
Była młodsza to podnosiła więcej niż teraz :/
Do tego te jej rączki, choć już je nie kładzie wzdłuż ciała jak lezy na brzusiu, tylko jakoś tak dziwnie buja się :/
a rączki wzdłuż kładzie jak leży na pleckach, więc wolę ją skonsultować z dobrym neurologiem, będę spała spokojniej

Dziewczyny, byłam dziś w pracy odwiedzić ekipę, i strasznie teraz tęsknię za nimi :) za pracą :) ech... :(

Cyrly ja jestem prawie codziennie w Pruszczu,bo i tam moja mama mieszka i pełno znajomych bo i ja tam mieszkałam,
A na spacerek bardzo chętnie,bo u mnie Gołębiewie nie ma gdzie pójsc -same pola,a juz mam dosyć łażenia po ogrodzie,wiec mozemy sie spotkac,Gołębiewo jest tylko 12 km,od Pr

No i Moj Bolo pracuje dla Gedbudu,nasza firma duzo osiedli w Pruszczu postawila wiec ciagle jest tam cos do zalatwienia,hehe

Kasia31 ja w H&M dostalam super kurteczke na 62 dla Niko,wlasnie na ta pogode:)jest idealna jezeli chodzi o rozmiar:)

kurcze dziewczyny a ja mam problem zauważyłam że mała w jednym kierunku przekrzywia główkę i do tego jak położe ją na brzuszku to mało główke podnosi boje się że coś nie tak może być bo mało kłade ją na brzuchu bo wpada w taką furiię że aż się dławi od płaczu a ja nie moge tego słuchać masakra

Cześć dziewczyny. Ola ja zakładam już dość cienką czapeczkę małej. Teraz poszukuję jakiegoś kombinezoniku na wiosnę lub fajnej kurteczki, ale jakoś przemawia do mnie wiosenny kombinezon. Upatrzyłam fajny, ale 80zł :/ kurtkę też mamy, niby na 62cm ale Amelka tonie, więc to musi być z 68cm a taka fajna jest :(

MamoMikołaja, moja też ma krótkie wędzidełko, tez mało je i też mało waży :( W poniedziałek będę u pediatry zaufanej i podpytam się jej co ona uważa, bo to super lekarka

Dziwczyny, wiecie może gdzie najlepiej i u kogo podcinac dziecku wędzidełko? Chyba będziemy musieli podciąc Mikołajowi- bo to właśnie między innymi przyczyna złego ssania i niedowagi własnie.Jutro przychodzi do nas połozna i zobaczę co ona jeszcze powie. Miała byc w piątek, ale nie przyszła , bo rodziła :);)

Ola, Ty tak ciągle do Pruszcza śmigasz... kiedyś musimy się spotkać na jakimś spacerku ;)

WITAM SIĘ...A MY BYLIŚMY W PRUSZCZU ZAPŁACIĆ RACHUNKI,PRZY OKAZJI SPACER-NO I ZŁAPAŁ NAS DESZCZ TROSZKĘ....A TERAZ TAKIE ŁADNE SŁOŃCE ŚWIECI!!!

A WŁAŚNIE JAK UBIERACIE DZIECI???JA JUŻ NIKO ŚCIĄGNĘŁAM ZIMOWA CZAPKE,BO STRASZNIE SPOCONY BYŁ,KUPIŁAM TAKĄ POŚREDNIA,BO WYDAJE MI SIĘ,ZE NA TE WIOSENNE(TAKIE CIENKIE)JEST JESZCZE ZA CHŁODNO,ALE W ZIMOWY ŚPIWOREK TEŻ JUŻ NIE UBIERAM,ZAKŁADAM KURTECZKE.

My nie na spacerku bo obudzilam sie z goraczka, bolem gardla i mega katarem:((( Czuje sie jak trup...
A tak ladnie swieci sloneczko...

no właśnie, halo???

co tu dzisiaj taka cisza? wszystkie na spacerkach?

No to prawda, że Mikuś jeszcze większym Aniołkiem się zrobił. teraz już się śmieje na głos:) uwielbiam ten moment rano, jak Miki marudzi w pokoju w łóżeczku, że juz wstał i mu nodno, wtedy podchaodzę i jak tylko zobaczy mnie czy tatę to taaaaaaki uśmiech od ucha do ucha!! coś cudownego, od razu zmęczenie znika :)

Co do prezentów, to tylko symboliczne zabaweczki dostał mój szkrab - garnuszek na klocuszek FP itp, a reszta to pieniążki. Sama nie wiem na co je przeznaczymy, bo mały praktycznie wszystko ma. Po prostu poczekają na koncie na jakieś przyszłe wydatki.

Magda, podłączam się do prośby KITI o jakieś przykłady ćwiczeń. Ja to małemu tak instynktownie robię ćwiczenia,jakieś rowerki i lekkie wymachy rączkami, no i to co Sieliwończyk zalecił na bioderka, to wszystko. Chętnie zapodam mu coś nowego.

Witam śliczne Manusie:)
Podpisuję się pod Kiti,również bym chciała poznać te ćwiczonka więc Magda jak możesz to prosze....
No i gdzie to słonko????

dzieki dziewczynki za odp o napojkach bo juz zglupialam ktore owoce mozna wypróbowywac :))

Madzia a mozesz opisac choc pare cwiczonek jakie robicie z synkiem,tez bym chciala pocwiczyc z małą tak dla samej przyjemnosci,bo oprocz cwiczonek na stawiki nie znam innych a dobrze jak maluszek sie troszke pogimnastykuje he

No to poszalals Olcia mnie tez kuszą rzeczy jak sie gdzies wybieramy ale staram sie trzymac na smyczce he bo mala ma tyle ciuszkow po siostrzenicy ze az niektorych wcale nie zdazyla ubrac.

Adus gratuluje Bożego dzieciątka!!! no czyli juz jestescie po,faktycznie pogoda nei dopisala ale nie to przeciez najwazniejsze.Ciekawe jakie prezentki dostał wasz synuś ? he :))

Siemka Laski:)ale duzo napisałyście i dobrze,bo tu duzo potrzebych porad mozna znalezc!!!!

U nas w porządku,kolki sporadycznie:)ale nabiał jem,kawałek sera,masło jakiś serek:)
Niko już sam zasypia,nie przy cycku-dostaje smoka,porozgląda się i śpi.
Z ulewaniem tez lepiej,teraz to dwa,trzy razy dziennie a kiedys kilkanaście razy,jak widać przeszło bo już tak maluch na cycku nie wisi!!!!Więc nie ma co się filmować,panikować-zgadzam się z Toba Ada,ja też nie będę malego nigdzie po lekarzach już ciągać,też czytałam,że ten pół księżyc to normalne:)

W srode siuski zawożę,u nas przyjmują materiał w środy tylko do 8.30 rano więc trzeba będzie wcześniej wstać!!!!jak ja tego nie lubięęęę!!!

My dziś byliśmy na Matarni w H&M poszaleć i kupić coś ładnego dla mojego kochanego synka,no i poszalałam:)piękne są tam rzeczy dla chłopców,nie mogłam sie powstrzymać i tyle nakupowałam,ze nie wiem czy mały to wynosi...
Tam jest jeszcze Smyk,jak któraś byla to może widziała tma od razu przy wejściu te duże misie takie beżowe???kupilam mu-są piekne Dziewczyny naprawde:)Polecam dla Waszych Słodziaków!!!!

Buziaczki!!!

Magda my robiliśmy 3 razy USG mózgowia i na szczęście ostatnie już wykazało że wszytko jest ok :) do neurologa lepiej mieć USG bo jak nie będziecie mieli to na pewno każe wam zrobić i przyjść jeszcze raz więc lepiej się przed wizytą umów na USG przezciemiączkowe.

Ada super że już po chrzcinach jesteście teraz MIki to już nie wiem jakim będzie aniołkiem skoro wcześniej przed chrztem już taki grzeczniutki był :). Dobrze że jedzonko z krkora smaczne było ja po tym jak mnie pani potraktowała w życiu tam nie zrobię.

My dziś po ćwiczeniach z Franiem. Rehabilitant pokazał jak się z nim bawić, żeby wzmacniał mięśnie i ładnie prosto się układał. Franio przez 45 minut ćwiczeń grzeczniutki jak aniołek:) Teraz bawimy się tak w domu i powiem Wam, że to fajny sposób na zajęcie czasu maluchowi, a dodatkowo przydatny:)

Styczniówko czy robiliście USG mózgowia. Podobno na wizytę u neurologa lepiej być już z badaniem. Czy to jest USG przezciemiączkowe czy jakies normalne, bo nie wiem na jakie się umawiać.

Ada dobrze, że impreza się udała. My mamy 2 tygodnie po świętach. Trzeba już zacząc o nie myśleć.

Co do picia to ja herbatka laktacyjna, owocowe (sagi), woda. kawa zbożowa i soki (głównie jabłkowy).

A tak poza tym to jadam praktycznie wszystko (wiadomo nie ruszam cytrusów, czosnków, tłustych potraw i innych zakazanych:) i na szczęście nie muszę zbytnio tprturować się dietami.

Inne tematy z forum

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...