styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Witam w nowym wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 28 (*5)

Witam się:)
Hmm zaciekawiła mnie ta asymetria,co prawda Niko nie trzyma główki tylko na jednym boku,ale kręci nią w jedną i w drugą stronę ale robi właśnie taki pół księżyc,zwłaszcza jak leży na boku i przy karmieniu piersią się tak dziwnie wygina,jalk myślicie powinnam to sprawdzić???Gdzie w takim razie się z nim zgłosić???Proszę o info....

lesia, a to nie jest 3-5-7?

7-5-3, herbatka hipp, kompot z jabłek (2 jabłka na 1,5 litra, 1 łyżeczka cukru, pod koniec gotowania 2 goździki), rosołek, woda mineralna, wychodzi mi ponad 2 litry płynów i więcej,

Dziewczyny, położna odwołała wizytę , bo miała poród;( ale moze przyjedzie w poniedziałek.Ale póki co zamierzam zawalczyc sama, ściągam metodą 3-5-7 , macie jeszcze jakies sprawdzone pomysły na rozkręcenie laktacji?

Ewa, zobacz jeszcze w TAWERNIE GRECKIEJ. Super jedzonko, super obsługa

Dziewczyny, mam upatrzony wózek na allegro, ale odbiór tylko osobisty w Warszawie :( Nie macie przypadkiem kogoś w Wawie. Jaka zła estem, ze ludzie nie chcą wysłać przesłać :((((

Ada nie zauważyłam, że pytałaś. Asymetria u nas objawia się tym, że Franio wolał głowę trzymać na jedną stronę, gdy leżał na plecach i na brzuchu. Dodatkowo cały układa się w taki lekki półksiężyc. Wyszło na to, że szkodziło mu jak nosiliśmy go na ramieniu i teraz przestawiamy się na noszenie w poziomie i to mu się tak średnio podoba:)

cześć dziewczyny :)

KRiAmelka super że Twoja córcia tak pięknie spała żeby cycki tak nie nabrzmiewały tuż przed pójściem spać ściągnij sobie mleko i zamroź na potrzebne okazje :) Mleko w zamrażalce może być pół roku więc super długo ja w miarę możliwości staram się ściągać i mrozić zwłaszcza że w maju czeka mnie pobyt w szpitalu więc muszę nazbierać zapasów. No i dziś wieczorkiem wychodzę więc jak znalazł mąż będzie miał co dać do jedzenia Oleńce.

Byłam wczoraj w Kirkorze żeby zapytać o możliwość organizacji chrzcin i powiem Wam że jestem bardzo zszokowana postawą pani w biurze. Na moje pytanie czy można zobaczyć salę którą ewentulanie mogliby nam zaproponować na chrzciny pani powiedziała że nie może mi pokazać, bo nie wiadomo w której sali oni nas usadzą że to dowiemy się w dniu chrzcin!!!! Więc powiedziałam że mi zależy żeby nie była to sala przechodnia i niech mi takie pokaże bo nie znam ich lokalu i chciałabym zobaczyć jak wyglądają te sale, ale pani powiedziała że nie pokazują. Nie rozumiem to co klient ma tak w ciemno zapłacić i przyjść nie wiedząc nawet jak dana sala wygląda jakaś totalnie nieprofesjonalne podejście do sprawy. Zrazili mnie do siebie od razu. Poza tym mój mąż powiedział że ta knajpa mu się tylko ze stypami kojarzy i jakoś nie bardzo widzi tam chrzciny z tego powodu. Więc szukam dalej pewnie zostaniemy przy swojskim smaku ale tu nie mogę od 1,5 tygodnia doprosić się o przesłanie przykładowego menu. Nie rozumiem czy już nikomu nie zależy na kliencie?

Dziewczyny a gdzie jest ten park na przymorzu? w którym miejscu? mówicie o tym molo i parku przy molo na zaspie?

pytałam się pediatry o spacerówkę i powiedziała, że dopiero ok 4-5 miesiąca na pewno nie wcześniej. A ja już chciałam Amelkę "przerzucić" na wiosnę no ale będę musiała poczekać do lata...

Dziewczyny Chciałam się Wam pochwalić (tylko żebym nie zapeszyła), że Amelia wczoraj zasnęła jak zawsze o 19 i obudziła się .........dziś o 5.25 :):):):):):) mam nadzieję,m że to nie jednorazowy wybryk tylko juz tak zawsze będzie:) ale jest jeden minus tego- myślałam, że mi cycki pękną, lało się ze mnie strumieniami:)

image

Weroniczko witamy i zapraszamy czesciej oczywiscie w miare mozliwosci ;) ja mam zero czasu dla siebie bo mala placzek i tez bym sie rzadko pojawiala ale odkad mamy bezprzewodowy net to w chwilach gdy karmie lub mala z rana spi to hop i juz jestem z dziewczynami he a twoja malusia bardzo ladnie przybiera to nic ze teraz ma 4 z kawalkiem zobacz jaka byla malusia przy urodzeniu wiec bardzo ladnie waży.

Ada u nas tez dopiete chrzciny tak wiec nasze skarbki beda juz lada chwila poblogoslawione przez Bozię i beda prawdziwymi aniołkami hihi choc twoj Misiak juz jest he wiesz bardzo dobry wybor masz z Kirkorem,my korzystamy z ich uslug w pracy przy roznych okazjach i zawsze jest smacznie i cieplutkie doslownie jak u cioci na imieninach smakuje he

ze spacerowkami to mysle ze tak jak dziewczyny pisaly ze ok.5mies bedzie mozna sie przesiadac tym bardziej fajnie bo juz cieplusio bedzie a nasze maluchy beda na etapie mocnego poznawania swiata he

co do @ ja tez nie mam,ciekawe kiedy bedzie choc szczerze nie tesknie za nia pewnie jak wiekszosc z was he no nic ale juz taki mamy urok jako kobitki he

styczniowko co do spacerow to polecam ten park na przymorzu nad morzem,jest tak ogromny ze nawet w wekendy gdy jest full ludzi nie odczuwa sie tego w alejkach i kazdy moze znalesc swoje zacisze.a powietrze tak pieknie tam pachnie jodłami,swierkami i morksim jodem hmmmm juz sie nei moge doczekac letnich wyjsc ;)))

buziaki i milego wekendu,pewnie sie odezwe jutro wieczorkiem lub w poniedzialek.trzeba korzystac z pogody i napewno wyfruniemy fruu :)

wow, mada, no to Ci wyszło z miesiączką :))

Magda, catering wyszedł nad 500zł+30zł dowóz. Jedzenia prosiłam aby zrobili tak na 10 osób, bo tyle nas będzie. Mam ciepły obiad z 2 rodzajami mięs, ziemniaczkami i surówkami, a na potem zakąski, chyba z 5 rodzai - mięska w galarecie, jajka faszerowane, rybki. Wydaje mi się, że dobra cena.

Kasia, ja dziś też przymierzyłam Mikiego do spacerówki, ale faktycznie jeszcze za wcześnie. Ja planuję się przesiąść tak w maju, chyba wtedy już będzie dość duży i stabilny do niej.

Kasiu ja zaczęłam ćwiczyć dość późno bo dopiero 8 miesięcy po cc, ale brzuch bolał przy cwiczeniach (wydaje mi się, że zanim się rozruszasz, to będzie bolało czy po 2, 5czy 8 miesiacach) - przez pierwszy miesiąc chodziłam 2 razy w tyg na low impact a poźniej jak się rozkręciłam to 3 razy w tyg po 3 godziny. Jak w kwietniu doszlam do formy i zrobiła się ładna pogoda to zaczęlam biegać-nie chciało mi się w pomieszczeniu cwiczyć-szkoda słońca. dlugo nie pobiegalam, bo zaszłam w 2 ciążę;)) a teraz dawaj od nowa:)
tym razem mam zamiar wybrac się wczesniej, jak tylko Ola będzie mnie rzadziej w ciągu dnia potrzebować - sciaganie mleka odpada- boli mnie jak cholera, no i leci bardzo mało.
a @ dostałam 11 miesiecy po porodzie:) - jedną;)

Właśnie pytałam dziewczyn w innym wątku o to :))) Napisały, że około 5-6 mc i szczerze to faktycznie chyba coś koło tego. Dziś dla próby włożyłam Ami do spacerówki x-landera i daleka droga żeby ją na stałe włożyć do niej ;)))

Wstrzymam się jeszcze z 2,5 mc i na koniec maja kupię tego peg perego

Weroniczko, witaj :) Fajnie, że do nas wpadłaś. Kolejny drobiazg na forum :)

No dużo Laski piszą,hhehe
ja też będę korzystać ze spacerówki z zestawu:) a w głębokim to długo już pewnie nie pojezdzimy,jak sie cieplutko zrobi to nasze pociechy w gondolkach pewnie lezec nie beda chcialy:) a wlasnie kiedy mozma korzystac juz ze spacerowki,tzn ile musi miec maluszek???Chodzi mi o taka zabudowana spacerowke:)

Mada, ile czasu po cc zaczęłaś ćwiczyć ?? ja chce iść na fitnes za miesiąc, czyli 3,5 mc po cc

Tabletki chcę brac anty ( cilest ) później pomyślę o czymś innym. Tylko coś @ nie ma i szczerze to już chciałabym ją dostac bo się denerwuję, że wpadniemy :/

Pachniało dziś wiosną:))

Pati - dokładnie Gulkowska, też mi kazała po zdjęciu szwów ćwiczyć brzuszki, a jak po pierwszej cesarce zaczęłam chodzić na fitness, to instruktorka mi powiedziała, że zbyt szybko po porodzie nie powinno się intensywnie ćwiczyć brzuszków- nie pamiętam jak to tłumaczyła, ale chyba chodziło o pracę czy rozrost nieodpowiednich mięśni.
dopiero dziś zerknęłam na mój wypis i wyniki wątrobowe : ALAt 520U/l i ASPAT 267 U/l to chyba kiepskie wyniki- a Gulkowska przepisała mi tabletki bez skontrolowania czy wszystko wróciło do normy...:/ zmieniam lekarza

Styczniówko - mam dokładnie tak samo
może rzeczywiście unormuje się po kilku miesiącach- ale ja chyba nie będę czekać aż samo przejdzie, tak jak Kasia zrobię usg, no i wątrobę zbadam jak tylko znajdę trochę czasu. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, ale jak coś to się odezwę w spr. tego lekarza od przepuklin.

Styczniówko czy chodziłaś może do sp53 ? do klasy A;)

Kasiu - różowy ładny, bubble black i ice:)

a co do asymetrii to ostatnio zauważyłam, że nasza Ola cały czas skręca główkę w prawo - pracujemy nad nią:) okazało się też, że leżąc na brzuszku źle trzyma rączki

kurcze zjadłam dziś przez pomyłkę kanapki z masłem... będą kolki i wysypka:/

Jejku! Dziewczyny, ale Wy piszecie! Ciężko za Wami nadążyć - ja wpadam tylko chwilami z doskoku, zwłaszcza teraz jak cała moja trójka już od jakiegoś czasu chora. Dzisiaj byłam u pediatry i zapisał Krzysiowi na ten kaszel inhalacje z mucosolvanu + zyrtec na noc - mam nadziejś, że to pomoże, bo strasznie się męczy biedaczek.

Widzę, że już o nowych wózeczkach zaczynacie rozprawiać, a dopiero co miałyśmy dylematy odnoście tych pierwszych:) PP Pliko zawsze mi się podobał, ale to jednak nie moja półka cenowa:) Zresztą, ja to akurat mam zamiar jak najdłużej korzystać ze spacerówki z zestawu, który kupiłam, a na później mam 2 spacerówki po Agatce (zwykła dużą i parasolkę), więc te dylematy mi odpadają...

Tak do OWI na harcerską? Wy też tam? Ale kolejne wizyty i ćwiczenia mamy już na Necla na Kamiennej Górze.

Ada to udanej imprezki. A ile Was w końcu wyszedł catering?

heh, KR ładnie to ujęłąs :) uboższa o 75zł :) choć to chyba i tak mało jak na prywatnego lekarza.

Magda, pytałaś jak przygotowania do chrzcin. No więc juz wszystko dopięte na ostatni guzik. Jedzonko zamóione, wkońcu zdecydowałam sie na catering z Kirkora w Gdańsku, dowożą ciepłe do domu na umówioną godzinę. Strój tez gotowy :)

Kasiu mi najbardziej podoba się ten różowy taki dziewczęcy, ale też bardzo fajny jest czarno-szary.

W niedziele ma być 14 stopni i już się zastanawiam gdzie tu na spacerek pojechać. Jak pierwszy raz tak słonko wyszło z jakieś 3-4 tyg temu to pojechaliśmy do parku oliwskiego i stwierdziłam że nigdy więcej w niedzielę masakra była kupę ludzi wszyscy z wózkami ciężko przejść było.
Może znacie jakieś inne miejsce lub park w gdańsku?

Magda w OWI to standardowa procedura że idzie się do psychologa logopedy i neurologa każe dziecko tak ma.

U Oli asymetria objawia się tym że ona cały czas na prawą stronę się przekręca jakkolwiek jej nie położę ona zawsze główkę na prawo kładzie jak na pleckach położę to na prawo się skręca w rogalik, ale pewnie u każdego dzieciaczka inaczej.
Ale naprawdę rehabilitacja jest rewelacyjna widzę jak Olcia robi postępy ale my mamy bardzo intensywną bo 2 razy w tygodniu.

Magda a wy na harcerską chodzicie?

a my dziś byliśmy prywatnie u laryngologa ( państwowo wizyta dopiero za 3 tygodnie) bo się już strasznie denerwowałam o ten zapchany nosek. Więc pani dr powiedziała, że Amelka ma wszystko czyściutkie i że to normalne, że nosek się zatyka, że gilki spływają i jest obrzęk śluzówki bo ona się dopiero tworzy i tak może być do 3 miesiąca. Mamy tylko wstrzykiwać sól morską i czyścić fridą. Bardzo się uspokoiłam i jestem bardzo szczęśliwa choć uboższa o 75 zł :)

image

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....