styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 32 (*9)

Już część 32 ... :)

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasia O 06.01.2010- Jaś- 59cm waga 4220
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
katerrina 08.01.2010 - Zaspa -dziewczynka 60cm waga 3800
KR 11.01.2010 - córeczka Amelka :)
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040
muszki29 17.01.2010 - Pawełek Wojewódzki 53cm waga 3000
aniella - 18.01.2010 - Kamila Wojewódzki 53 cm waga 2900
Olaolenka 19.01.2010 - Nikodem Swissmed 52cm waga 2880
Marta245 19.01.2010 - Tymoteusz Kliniczna 55cm waga 3650
Mamamikołaja 20.01.2010 - Mikołaj Kliniczna" 54cm waga 3240
anka777 21.01.2010 - Martynka 57cm. waga 3500
Weroniczka 22.01.2010 - Lenka 52cm. waga 2700
Mawina - 23.01.2010 - Wojtuś, Zaspa, 55 cm, waga 3820
Naomi02 - 26.01.2010 - Nadia - Wejherowo 52 cm waga 3300
Angel8338 - 28.01.2010 - Iza - Kliniczna 56cm. waga 3600
Tola fasola - 29.01.2010 - Marysia - Swissmed
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Pszczoła - 05.02.2010 synek 54 cm, waga 3500- Swissmed
Kasiaczek231-08.01.2010, córka 55cm, waga 3350 - Wejherowo
MagdulaIngula - 05.01.2010, Inga 58cm, waga 4140 - Wejherowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: styczniowe mamy 2010 plus dzieciaczki cz. 32 (*9)

kr to naturalne moja też robi różne miny :) Fajnie Amelka wygląda z takim grymasem na buźce :)

Amelia i jej ulubiona od wczoraj mina :) nie mam pojęcia co oznacza :)

image

image

Jeśli z bioderkami było wszystko ok, to nie trzeba powtarzać.

Zobacz Mamo Antosia tutaj :
http://www.fotograf.sopot.pl
To mojej koleżanki kolega, podobno fajne sesje pstryka :)

Olu, dziewczyny piszą, że ten sinlac jest tańszy w hipermarketach :) ja przepłaciłam w aptece, ale nie chciało nam się jechać dalej :)

Może skonsultuj się z pediatrą, czy możesz podać, bo to dla dzieci z problemami "mlecznymi" ale jak Twój jest na pepti to pewnie ta kaszka również będzie ok dla niego...

Tylko, ją można podawać raz dziennie jak coś

hehehehe jaka czapa fajowska:):):):) jak taki krasnalek wygląda:) słoooooooooodziak:)

image

Dzisiaj dałam Indze pierwszy raz zupkę - właśnie Bobovita ze względu na jej skład i niestety ale również jej nie smakowała. Pomyślałam, że może gardełko znowu ją boli, bo bidulka nam się rozchorowała, ale jednak nie - jabłuszko tak szybko wsuwała, że aż uszami trzęsła. Także jutro spróbuję dać jej zupkę Gerbera, albo sama jej zrobię marchewkę z ziemniaczkiem. Chcę wprowadzić na dniach małej kaszkę ale nie mam pojęcia ile jej dać na początek. Inga to straszny głodomorek, potrafi zjeść 200ml mleczka z butelki i jeszcze domaga się cycka ;)

kasandra- nie ma to jak domowe stare sposoby:) czekam na wieści...

Dziewczyny ile razy powinno się zbadać stawy biodrowe na USG?? Amelia miała 3 tygodnie jak miała badane i tak się zastanawiam czy nie trzeba tego powtórzyć?? Wtedy miała wszystko w porządku ale skąd mogę wiedzieć czy przypadkiem sie nie pogorszyło??

image

Kasiu zdjęcia robiłam sama, a co do sesji -czy któraś z was robiła sobie rodzinną sesje zdjęciową na terenie trójmiasta? U nas ja biegam z aparatem ale tym samym nie mam zdjęć z moimi chłopakami. Dziadkowie wiedzieli ze nad tym troszke ubolewam i Antoś dostał na chrzciny prezent w postaci sesji a raczej kasy na nią. Szukam fajnego studia i jak juz coś wylukałam to okazało się ze rezerwacje do października mają. Polecacie coś.

Myslałam ze Antoś przez zamieszanie w domu i brak spaceru nie zasnął- a tu wychodzi ze wiecej dzieciaczków miało dziś problemy

A tu Antoś miał 5 dni:)
image

Uploaded with ImageShack.us

No to ja już nie wiem,mi pediatra powiedziała że od 5msca...a Niko po pepti ulewa,tzn on zawsze ulewa bo ma ten refluks i do 6msca podobno tak będzie.
Kasia to ja kupię tą kaszkę jak jest taka dobra...

Dlaczego nie mam zdjęcia w suwaczku, a skopiowałam:(
Czy tak długo się ładuję?

czyli to penie od jabłka albo od kaszki bo tam mleko krowie a kaśka uczulona jaka ze mnie kretynka jestem zła na siebie ale dzwoniłam do mojej mamy przyjaciólki babka na cztery łapy kuta jeżeli chodzi o dzieci i kazała mi zrobić kompot z jagód suszonych i mówi że po tym przejdzie więc co włąśnie robie rano napisze czy śluzu juz nie ma

dziś poczęstowałam Amelkę Bebilonem Pepti... nie pluła tak jak nutramigenem ale zachwycona też nie była :( wypiła 20 ml i twardo ciągnęła do cycka... no i uległam. Spróbuję jutro ale łyżeczką może tak się da przekonać:):):)

image

Dejwi, ja mam to do dziś :( Choć powoli luzuję już, ale pierwszy miesiąc to widziałam tylko choroby. Mała zrobiła dwa luźne stolce a ja już byłam na IP bo bałam się, że jakaś rota :(

Ola, na mleko "2" przechodzi się od 6 miesiąca, wiec jeszcze dwa miesiace na inne mleczko

eee noooo Kasia weż się może wyspij wkońcu bo pokrecisz i bedziesz próbowała mąża kaszka nakarmić :)

hhhaha

moja Marta dzis nie spała od 12 do 19:40 - a ja se wkręcam ze ma zabuzenia snu
jesuuuu po tym szpitalu ciągle widze jakieś choroby i non stop sie stresuje, chodze znerwicowana ... keidy to przejdzie? Tez tak miałyscie? (pytanie do lasek po szpitalach z dzieciakami )

a i jeszcze jedno. Od jakiegoś czasu podaję małej zupki jarzynowe gerbera. Nie wiedziałam co jest grane, bo za każdym razem po zjedzeniu jej, mała mi ulewała, a jak zje owoce to nic nie uleje, z reszta po pepti też nie ulewa.

Dopiero jedna z mam grudniowych napisała, że w gerberze w zupkach jarzynowych dodawane jest mleko w proszku. I faktycznie spojrzałam na skład, a tam mleko w proszku, więc dzieci które są na specjalistycznym mleczku niech nie jedzą tej zupki, bobovita ma lepszy skład, choć niestety mojej małej ona nie smakuje :(

Mamo-Antosia, zdjęcia CUDOWNE !! Jestem pod wrażeniem. Czy sama je robiłaś, czy byliście na jakiejś sesji, bo jestem zachwycona Twoim synkiem i zdjęciami jego :) Cudny Antoś...
Wszystkiego najlepszego dla niego, niech zdrowo rośnie mały przystojniak :)

Dejwi, ja do 3 mc podawała żywca. Teraz kranówę podaję.

Moja dziś też meksyk ze snem miała, spała po kilka minut, na noc też coś zasnąć nie chciała, a zasypia zawsze sama dosłownie w minutę :)

Dziewczyny pediatra zapisała mi tzn kazała kupić kaszkę sinlac. Zrobiłam dziś ją małej na noc. 100ml i 6 łyżek stołowych kaszki. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Mała, aż stękała jedząc ją, szarpała mi łyżkę, i darła się jak nie nadążałam podawać. Jeszcze nic jej tak nie smakowało :)
Ta kaszka jest dla dzieci z nietolerancją białka. Nie jest to tanie bo 33zł płaciliśmy, choć opakowanie duże chyba 650g
Ma masę witamin i podobno jest super.

I teraz opowiem Wam co dziś wywinęłam. ;)
Siedze sobie w kuchni, i nagle błysk w głowie, że dziś jest 7 i dwa dni temu mój ex mąż miał urodziny.
Dawaj szybko smsa, z życzeniami i z przeprosinami, że zapomniałam, tym bardziej, że dwa dni temu był u mnie na kawie i przyniósł ciasto.
Po chwili wchodzi do kuchni Ada, a ja do niej z wyrzutem, że jej tata miał urodziny, a Ona życzen nie złożyła.
Ada patrzy na mnie i mówi
Mamo, mamy maj, a tata miał owszem 5tego urodziny, ale stycznia.
Ja jej na to, no tak Ada, czyli dwa dni temu. Ada, to co Amelia ma niespełna 2 tygodnie ??

Dziewczyny, nie wiem chyba za zmęczenia przez niespanie Amelii w nocy pokręciło mi się wszystko i myślałam, ze jest styczeń haha :)

Dejwi- ja używam mineralnej Żywca albo Mama i ja. U mnie kranówa jest taka, że sama jej nawet nie piję:)

Kasandra- u mnie po jabłuszku pojawiły się kupki śluzowate, sama galareta. Więc odstawiłam. Nic teraz nie daję, bo po marchewce z kolei taka plastelina była i mała strasznie się męczyła. Tak teraz myślę, że źle zrobiłam że odstawiłqam bo organizm po prostu musi się przyzwyczaić... Dam jej trochę odetchnąć i za jakiś tydzień znów wrócę do słoiczków:)

mamo Antosia- kolejny przystojniak dla naszych ślicznych panienek:):):)

image

Mano-Antosia-to zdjątko jest przepiękne!!!!!!!

Jaki jesteś śliczniutki Antosiu:)Gratuluję Słodziaka:)

Ada,ale ile wlewasz tej kaszki jak dajesz 150ml mleczka,30 ml wtedy?Bo ja juz bede niedługo musiala Nikosiowi 180 robić,bo je 150 i mleczka nie ma,a on dalej ciągnie.
No ta Dr Brown;sa ma ta rurkę,trudno-kupie inna.

Kasia31,a Ty na bebilon Pepti2 nie przechodzisz?
Mi dzis pediatra powiedziała że jak Niko w 4 miesiac wejdzie to zmieniamy na 2.

A Antoni troszkę młodszy i chudszy:)

image

może tym razem uda mi się przedstawić Antosia

image

hej Kasandra widzę, ze rodziłysmy tego samego dnia w tym samym szpitalu:)) My również przesyłamy życzenia

u nas dzis był fatalny dzień:(( nie było tak jak zawsze i młody sie zbuntował- po za 1 drzemką 40 min rano, cały dzień nie spał i powstało błedne koło im bardziej był zmeczony tym bardziej płakał jak go kładłam. postanowiłam w związku z tym go szybciej wykąpać i położyc juz spac i tez był problem (gdzie raczej nie mamy problemów przy wieczornym zasypianiu) Masakra

Inne tematy z forum

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...