super..ale..

Temat dostępny też na forum: Gdańsk Karczemki
wszystko swietnie, czysciutko, cichutko, tylko szkoły podsatwowej i gimnazjum brak:-((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: super..ale..

Osiedle uper cichutko spokojnie tylko troche brakuje przedszkola państwowego i szkoły, do centrum blisko sklepy pod nosem tylko autobus mógłby przejeżdzać przez nasze osiedle a narazie trzeba dygać do kartuskiej. Mieszkałem przedtem na żabiance ale zgiełk i chałas jaki tam panował był nie do zniesienia, a tu jak na wsi nawet niedaleko w strone kokoszek można się nawdychać świeżego wiejskiego powietrza.

z tego co widać na mapie szkoły są całkiem niedaleko

http://www.zumi.pl/namapie.html?Submit=Szukaj&qt=szkoły+podstawowe&loc=Gdańsk,+Jaśminowy+Stok+
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

NA SZCZĘŚCIE przystanek jest daleko, bo mieszkałam kiedyś na oruni górnej i pod oknem zatrzymywal sie autobus, juz od 4 rano było słychac pisk hamulców

bo to jest wiocha,chodników tez nie ma;)hehehehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co ty gościu robisz na Karczemkach skoro to taka wiocha? W innym wątku nie pasuje ci brak drogi na Lubczykowej a teraz znów porównujesz Karczemki do wiochy. ty musisz być mocno zakompleksiony/a?....Powiem Ci tylko, że często na wsi ludzie mają wyższe IQ niż Ty, sądząc po wypowiedziach

co ma inteligencja do zapewnienia ludziom podstawowej miejskiej infrastruktury..a wy zamiast siedzieć na necie zabierajcie się za budowanie chodników ..niestety mnie nabrano i to nieźle z tymi karczemkami czy też kokoszkami bo to bardziej pasuje,szkoda z wami gadać pochodzicie jeszcze trochę po polach i łąkach hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to niezły z ciebie frajer jak cię nabrali

No widzisz, tak się złożyło że ja z moją rodziną też tu mieszkam i to już 10 lat. Chodzę po chodnikach, jak mnie mama uczyła i miewam się dobrze....:-))

ambitnie walczysz na tych wszystkich forach AGA;) żałosne ale jak miasto i cywilizacja wkracza , co jest nieuniknione na karczemki ( od niedawna MIASTO Gdańsk ) to musza byc spełnione podstawowe wymogi bo ceny mieszkan sobie PIĘKNIE windujecie..no to zadbajcie i o resztę a nie tylko opierdalanie jak ktos sie pyta kiedy będzie NORMALNIE i chodniki kobieto to zobacz jak wygladają w mieście a nie pie...sz głupoty bo utaj ich NIE MA!!!!

Człowieku! Nikt Cię nie opierdala, przynajmniej nie zauważyłam na tym forum.... Wybrałam Karczemki, bo nie chciałam mieszkać w CENTRUM a do tego nie stać mnie było na zapłacenie cen oferowanych w CENTRUM. Dlatego z całą świadomością (zaletami i niedogodnościami) wybrałam dzielnicę Karczemki która już od dawna jest częścią miasta Gdańsk i pretensje mogłabym mieć tylko i wyłącznie do siebie. Z Twoich postów wynika, że KTOŚ cię wrzucił na Karczemki za karę i bardzo się z tym męczysz. Przed zakupem nie byłeś na Lubczykowej, żeby zobaczyć jak tam wygląda i czy będziesz w stanie znieść ten widok? Bo ja przed zakupem oglądałam całe Karczemki wielokrotnie i długo rozważałam wszystkie ZA i PRZECIW. Do kogo Ty masz pretensje? Wylewasz na forum swoje żale, ale tak naprawdę do kogo? Urząd Miejski jest na ul. Nowe Ogrody. Umów się na spotkanie z decydentami, jedź - porozmawiaj, w ten sposób cokolwiek osiągniesz a nie pisząc na forach internetowych. Przypomnę Ci że jeszcze kilka miesięcy ulica Lubczykowa była tylko polem ornym i to jak wygląda dziś po tak krótkim czasie było jedynie w sferze marzeń. Nie da się wszystkich inwestycji w mieście zrobić w ciągu kilku miesięcy bo każda dzielnica ma swoich krzykaczy i każdy chciałby tylko wokół jego ogródka. Dla twojej wiadomości: ja nie walczę na forach - mnie rozwalają Twoje bzdurne w mojej subiektywnej ocenie pretensje i tylko tyle. Pozdrawiam i kończę ten wątek. Ps. Mam nadzieję że nie liczyłeś chyba że internauci skrzykną się i zrobią Ci chodnik na Lubczykowej?Bo jeżeli tak - to ja w to nie wchodzę:-))....

A ja se mieszkam na Lubczykowej od 1,5 roku i bardzo mi się tu podoba...
Jeszcze tylko mogła by sie komunikacja poprawić np. jakiś autobus do Wrzeszcza by się przydał...

Poza tym gdy czytam wasze poprzednie komentarze to się zastanawiam po co wogóle sie tak spinacie na siebie... co to daje i co się dzieki temu zmieni... wygląda to jak dyskusja czyje "ego" jest wieksze... lub kto ma wieksz"ego"...
Proponuję pobiegać sobie...okolica jest naprawdę sprzyjająca takiej formie rekreacji i wyładowaniu negotywnych emocji....pozdrawiam wszystkich...

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...