swissmed poród 2012

Witam!Czy któraś z was plauje rodzić w tym roku w swissmedzie albo się waha?Ja się waham między swiss a Zaspa.Chodzi o kasę ale też o to aby dziecko było pod dobrą opieką.Za swiss przemawia większość czyli warunki porodu i okresu po,poniewaz obawiam sie rodzić państwowo ale na Zaspie może w razie komplikacji mała będzie bezpieczniejsza hmm..Macie jakieś zdanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: swissmed poród 2012

słowo łapówka jest tu kluczowe. 3 tyś i gotowe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a przepraszam w jakim szpitalu państwowym można zaplacić za cc???bo ja się z czymś takim nie spotkałam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wszystkie moje koleżanki, które rodziły w swiss, rodziły naturalnie. Drugie dziecko też chcę tam rodzić i naturalnie. W każdym innym szpitalu możesz zapłacić za CC i mniej niż 6tyś. Tu chodzi o komfort i wygodę rodzenia. Dostępne znieczulenie itp. itd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cytrynka żartujesz sobie?? Naturalnie to ja sobie na Zaspie mogę rodzić za darmo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

a są dziewczyny które chcą rodzić w swiss naturalnie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki ;)

Mi zakładano przed znieczuleniem i poczułam lekkie pieczenie przez sekundę może dwie ale bardzo słabe, zdejmowania nie pamiętam pewnie to samo uczucie. Nie ma się czego obawiać.

Ja nawet nie wiem, kiedy mi załozyli cewnik ;) A zdjęcie "bolało" mnie tyle co ugryzienie komara ;) I też mam niski próg bólu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej!
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły przez cc. Czy zakładanie i ściąganie cewnika boli? Kiedy go zakładają- przed podaniem znieczulenia czy w momencie jak już ono działa? Panicznie boję się tego momentu, mam niski próg bólu i sama myśl o tym mnie paraliżuje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bylam dzisiaj w swiss i chyba trafiłam na tą samą panią dr co Kate. Nastraszyła mnie że mały ma słabe akceleracje, że bardzo duży brzuch mam, mało wód płodowych i uwaga: według dzisiejszego USG młody waży 3500 więc jest w pełni donoszony juz (a ja dopiero 37 tydzien zaczynam)!!! Dodam ze w czwartek mój gin robił usg i 5 dni temu ważył 2800. Pani dr zaleciła wykonanie przepływów ale oni tam dopplerowskiego sprzetu nie mają wiec wróciłam do domu, obdzwonilam różne gabinety i jutro rano ide na badanie przepływów. Mam sie jeszcze raz zglosic z wynikami w tym tygodniu i wtedy podejmą decyzję kiedy cięcie, moze nawet na dniach...ehhh stres mnie zaczyna zżerać...

Ja też rodziłam na Zaspie, w tym roku w lipcu nie narzekam - przeciwnie, było całkiem w porządku. Dzieckiem zajęli się jak należy, mną też, trafiłam na naprawdę fajną młodą położną. Co prawda, już na oddziale była taka "szefowa", która próbowała wszystkich pouczać i wydzierać się na nas, ale ja się jej po prostu postawiłam i koniec było gadania:) Zależy jak się trafi, nie ma co generalizować

Trzymaj się Kate i daj znać jak poszło;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kate powodzenia jutro ;)

Carolajna ok, po prostu myślałam, że znowu tworzy się jakaś "forumowa elita" przed którą trzeba się sześć razy zastanowić czy w ogóle o coś można zapytać... a w większości wątków tak jest... Kate trzymam kciuki za poniedziałek ! :)

Nic sie nie martw,cos ci wpiszą;)Ja rodze w pon.przez cc,mam mały stresik,potem napisze jak było.Mam nadzieję że obedzie się bez większego stresu i bólu,tak zakładałam decydując się na swiss..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny które chcecie rodzić w swissmedzie przez cc bez wskazań - piszcie proszę jak wyglądały wasze kwalifikacje i porody. Ja mam termin na 12 stycznia 2013 i już mam stres jak załatwić cc chociaż wasze wpisy są optymistyczne:) Pozdrawiam wszystkie mamusie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potem to już będzie krew, pot i łzy hihihi ;))))

Najlepszy był chyba dla mnie drugi trymestr tak jak piszą w książkach,bo pierwszy to był taki troche szok i lęk przed badaniami na wirusy,pierwsze usg itp.Drugi to taki moment kiedy już odnalazłam się w sytuacji,poznałam płeć,zaczełam robić zakupy a trzeci to lęk żeby zawcześnie dziecko nie przyszło na świat,zeby się ruszało,przebieg porodu itp.Jeszcze 4 dni to chyba damy radę.Ciekawe co będzie potem;)

Rozumiem Ciebie bo ja mimo 30 tygodnia też mam stracha na myśl o porodzie i czy z maluszkiem będzie wszystko ok, pozostaje nam tylko wierzyć, że będzie dobrze :)

Ja troche mam stracha ale chyba już chce bo te ciagłę zamartwianie mnie męczy,potem oczywiście beda inne lęki ale przynajmniej będę wiedziała czy mała jest cała i zdrowa.

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...