swissmed poród 2013

cd wątku o swissmed ;) tym razem 2013 ;)

wcześniejszy:
http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2012-t399146,1,16.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: swissmed poród 2013

koniecznie dajcie znać jak po kwalifikacji, jak było, jakie wrażenia, ustalenia itd. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też jadę 17.03:)
będę wtedy w 36 tc :)

pewnie też uderzasz do Szulca? :>
nie wiem o której godzinie tam jechać, bo jest chyba między 10-13?

Ależ cisza... czyżby nie było nowych świeżo upieczonych mam/rodziców w Swissmedzie.
17.marca jadę na kwalifikacje i już nie mogę się doczekać.
Odkąd podjęłam decyzję o porodzie w Swissmed zdecydowanie jestem spokojniejsza ;) bez tylu znaków zapytania i wątpliwośći.

Re: zamknięcie porodówki w Swissmedzie??? nie nie nie :D !!!

a gdzie tam. termin jutro- suwaczek cos buja:), a Majka nadal siedzi:)

a może juz po? :)

Aga termin zbliża się wielkimi krokami ! :) życzę Ci powodzenia ,szybkiego powrotu do siebie i nich maleństwo Ci zdrowo rośnie :) jak będziesz miała chwilę ( co po narodzinach dziecka ,zdarza się znikomo :P ) to opisz tutaj swój poród,bd czekać :) buzka

To jest takofobia, ja będę rozmawiała z psychologiem i poproszę o wystawienie mi zaświadczenia, że mam lęki przed sn.
Jeśli by się udało, to mogę zachodzić w drugą ciążę, bo ani cukrzyca ciążowa, ani dyskopatia nie były wskazaniem do cc.

Katya wiem że w pon i środy jest doktor Szulc on we wskazaniach wpisuje obawe przed porodem SN coś takiego jest w medycynie i to ma jakaś specyficzną nazwę...kurczę zapomniałam...ale wiem że wpisuje coś takiego :) a na stronie musieli tak napisać więc Lollipop dobrze piszę :) nawet mój ginekolog mi zawsze potwierdza że swissmed to cesarki na życzenie haha więc nie stresuj się i tobie zrobią :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wtedy muszę się dowiedzieć, pojechać tam, bo to zmienia postać rzeczy :)

Katya. musieli tak napisać ;) na kwalifikacjach pytają jak chcesz rodzić, i chyba tylko jeden lekarz gada jak decydujesz się na cc bez wskazań reszta nic nie mówi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeczytałam na stronie, że cc tylko przy wskazaniach, a więc żegnam się z drugim dzieckiem

jak idziesz na cotygodniowe ktg i czujesz, ze cos inaczej, albo po prostu chcesz sprawdzic co sie dzieje z Dzieckiem zawsze mozna poprosic lekarza o badanie, nie spotkalam sie z odmowa, ale wlasnie z rzeczową informacją jak jest "na teraz" i nie jest to platne, po ktg proszą lekarza o przyjscie z oddzialu i ona patrzy na ktg i moze zbadac.

do Agi M. - czy te badania przez lekarza po ktg są dodatkowo płatne?

Drugie dziecko tylko urodzę przez cc w Swissie. Nigdy więcej sn, trauma na całe życie i tyle z miłych chwil z dzieckiem.Oby następnym razem nie było przedwczesnego porodu i strachu, że moje dziecko nie przeżyje przechodząc przez kanał rodny..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zaliczka to znak, ze o Tobie wiedza, ze chcesz tam rodzic. jesli chodzisz na badania - ktg i inne to ona pokrywa jakby ich koszt i potem dopłacasz reszte przy wypisie. jesli nie chodzisz na badania i nie zdecydujesz sie tam rodzic to rozliczaja sie z tych pieniedzy.

biorą zaliczkę 500 zł po kwalifikacji , niby po co skoro mają zamykać??

no, ale jakby mieli zamykać, to nie sądzę, by zapraszali do siebie na kwalifikacje :)

Mało tego - gdyby zamykali i podali to do informacji ogólnej to myślę, że by to mogło nawet jak reklama zadziałać, że ktoś na przełomie zamknięcia by chciał sobie miejsce zaklepać ;)

przypadkowo trafiłam na ten wątek... informacje o zamknięciu porodówki pisałam ja. Najlepsze jest to, że ktoś nie do końca wie co wie ale pisze.. masakra (chodzi do lekarza tam pracującego). To jak rodzi się plotka jest po prostu powalające..

..a więc taką informację podała mi szwagierka która rozmawiała z osobą tam pracującą. Co prawda na innym oddziale. Ale to osoba stamtąd. I to tyle. Wiadomo, że jeśli faktycznie by zamykali to nie podali by tego do informacji ogólnej bo co się póki co nachapią to ich. Takie jest moje zdanie.

Oczywiście pożyjemy zobaczymy..

Mimo wszystko dziewczyny, które planują tam rodzić, życzę Wam aby to prawda nie była!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

luna, no i bardzo dobrze:)

Ja chciałam tylko potwierdzić, po wizycie u Szulca, że plotki o zamknięciu porodówki są wyssane z palca - mówi, że prosperują świetnie i na 100% nie będzie porodówka zamykana.