Re: swissmed poród 2013
no widzisz ,kobietę w ciąży powinno traktować się z szacunkiem i zrozumieniem ,a nie tak jak Ty piszesz... :(
to jest moja pierwsza ciąża.
inne powody :P :
-znieczulenie ,nie tylko ZZO ,ale też mają inne :) u mnie w szpitalu nie ma w ogóle znieczulenia. Chcę odzić SN i bez znieczulenia zewnątrz-oponowego,ale rodzę pierwszy raz i nie wiem czy dam radę :)
-to że traktują Cię jak kobietę w ciąży ,a nie jak chomo-sapiens :D
-boje się rodzić w państwowym ,bo moja koleżanka teraz 3 dni leżała z bólami ,rozwarcie jej się nie robiło ,a oni zamiast jej coś pomóc ,to położne tylko się śmiały że ona krzyczy z bólu.I powiedziała że nigdy wiecej nie rodzi w normalnym szpitalu.
Ja nie robie z siebie jakiejś gwiazdy że prywatny poród itp... tylko inwestuję w swoje dziecko , w jego zdrowie w to że będzie pod dobrą opieką. To nieprawda że jak coś się dzieje to wiozą na sygnale na zaspe lub kliniczną! widziałam sprzęt jaki tam mają.Posiadają wszystko co jest potrzebne do reanimacji ,lampy,inkubatory,pompy infuzyjne,stanowiska resuscytacyjne. Tylko poprostu nie mają odziału kardiologii noworodków ,czy jak to się tam pisze. Ale nie przyjmują ciąży z patologią ,także jeśli ktos rodzi dziecko tak jak moja siostra z wadą serduszka ,to polecamy kliniczną.
2
1