swissmed poród 2013

cd wątku o swissmed ;) tym razem 2013 ;)

wcześniejszy:
http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2012-t399146,1,16.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: swissmed poród 2013

Witam, ja też mam pytanie do mam które rodziły przez CC w Swissmedzie. Na ile dni przed terminem porodu wg ostatniej miesiączki, miałyście wyznaczony zabieg cesarskiego cięcia? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi :) Pozdrawiam wszystkie obecne jak i przyszłe mamusie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mąż czeka przed salą i postępy cc ogląda przez duże okno.
Jak już dzidziuś się urodzi i jest zabierany do ważenia itp to tatuś mu towarzyszy. Później razem z maluchem czekają na ciebie na sali pooperacyjnej bądź już twojej sali.

Z tego co widziałam na ich stronie to "W trakcie zabiegu cięcia cesarskiego możliwa jest obecność na Oddziale rodziny pacjentki oraz obserwacja z sąsiedniego pomieszczenia.", zdanie przytoczyłam ze strony: http://www.swissmed.com.pl/pl,oddzial-porodowo-noworodkowy,66

Mam pytanie do dziewczyn po cc w swissie, w czasie zabiegu tatuś czeka za drzwiami czy jak tam jest?

Asiu gratuluję córeczki i udanego bezproblemowego porodu w Swissmedzie :) fajnie że piszecie tu swoje opinie z porodu :) to jednak zawsze utwierdza nas ,,czyli te mamy które jeszcze nie urodziły" że dokonujemy dobrego wyboru... jeszcze raz gratuluję i czekam niecierpliwie na kolejne relację :) sama też obiecuję że jak tylko urodzę to dam Wam znać ale to za kilka tygodni...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super, gratuluję córeczki :) miło przeczytać kolejną opinię o Swissmedzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

i ja się pochwalę :)
urodziłam córeczkę 24.09.2013, oczywiście w Swissmedzie. Miałam cc nieco szybciej niż planowane bo mi wody odeszły, i cc miałam już na niezłych skurczach.
Samo cc- bardzo miła ekipa, super pani anestezjolog, czułam, że jestem w dobrych rękach. Po cc opieka super, panie bardzo pomocne, uśmiechnięte. Na pierwszą noc dałam małą paniom, żeby jednak odespać, bo wcześniejszą noc nie spałam ani sekundy, ale rzeczywiście jest tak, jak pisze Dora, ustalacie z paniami położymi jak chcecie- i tak po prostu jest.
W drugą noc miałam małą u siebie, ale wzięłam od pań mm bo nie miałam pokarmu, a nie chciałam, żeby mała głodowała.
Pioniozowanie było po ok 24 godzinach, na spokojnie, bez presji, pod okiem pań położnych, wcześniej tylko siedzenie i ruszanie nogami. Środki przeciwbólowe są na życzenie więc jakiegoś specjalnego bólu to nie czułam.
Wyszłam za własne życzenie po drugiejdobie, bo w domu czekała na mnie starszaczka, i jest moja mama więc mam dalej super pomoc.
Naprawdę polecam rodzenie w Swissmedzie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziewczyny to wy decydujecie czy dziecko ma być w nocy z wami, czy ma być dokarmione czy przywiezione wam na karmienie. Po prostu jak przychodzi nocna zmiana pielegniarek, to ustalacie z nimi dzialania na noc:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

no właśnie ja tak sobie myślę, że chciałabym mieć dziecko przy sobie cały czas. Bo jak się obudzi u położnych to co? Dają mm czy dowożą na karmienie? Wolałabym mieć przy sobie, żeby pobudzić laktację, a tylko w razie Wu dać mm. Oczywiście po porodzie sr, bo po cc to na początku trudno się ruszyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bbgirl gratuluję córeczki :)

Mam nadzieję że wyjdziecie szybko
To dobrze że jesteś zadowolona
Prawo wyboru, możliwość decydowania jest czymś doskonałym i w XXI wieku oczywistym, szkoda tylko ze w Polsce trzeba za to płacić :)

a co nas twoje zdanie na temat porodu w panstwowce, skoro to watek dot swissmedu? Czekamy na opinie rodzacych w tym szpitalu, a nie twoje madrosci ludowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie sadze...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cieszę się, że natrafiłam na aktualny temat porodu w Swissmed, z zapartym tchem przeczytałam całość i choć jeszcze nie jestem w ciąży ale planujemy z Mężem dzieciątko to już wiem, że zdecyduję się na poród w Swissmedzie. Już dawno o tym myślałam, ale po Waszych opiniach jestem coraz bardziej przekonana!
Z ciekawością czekam na Wasze kolejne relacje, a Wszystkim przyszłym Mamom życzę szczęśliwego rozwiązania !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

sonia generalna zasada do wszystkiego jest taka ze robia jak ty chcesz, zawsze czakaja jak sie okreslisz, jak bedziesz chciala odpoczac po cieciu to mow wprost, nikt tu zadnych uwag nie bedzie mial. Ja ciecie mialam kolo 11 rano, a wstałam o 8 nastepnego dnia. w ciagu dnia po cieciu caly czas byl ze mna maz, takze dziecko bylo z nami. Wieczorem oddalam mala, ale kolo 24 sie obudzilam i stwierdzilam ze chce ja miec przy sobie, mimo ze jestem unieruchomiona. Polozna wzywalam na zmiane pileluch i dowozenie mleczka, sama azielam mala do lozka i przystawialam do piersi cala noc. To byl moj wybor, wiekszosc dziewczyn poncieciu slodko spi w pokojach a dzieciaczki z polozna:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak możesz to napisz mi jeszcze czy po cc od razu dostajesz dziecko czy zabierają na jakiś czas. Po ilu godzinach można wstać?

jak wszystko jest ok to wypuszczaja po 2 dobach po sn i po 3 po cc. Czuje sie w miare ok, wiadomo po cieciu ciagle jeszcze jestem na przeciwbolowych. Mam nadzieje ze dzisiaj pojde juz do domku!

wiecie może czy po porodzie sn wypuszczają po 2 czy po 3 dobach jeśli wszystko ok?

bbgirl gratulacje! a jak się czujesz po cc?

gratulacje:)

BBgirl gratuluję córeczki :D ja już się doczekac nie mogę kiedy pojadę tam na kwalifikację i też dane będzie mi tam rodzic hihi :) tyle że mi się marzy poród SN z ZZO.... a ile byłaś po cc na oddziale dni?