Re: zamknięcie porodówki w Swissmedzie???
Dziewczyny, już się przyzwyczaiłam,że kobiety mają problem że inne mogą sobie pozwolić na poród za 6 tysiecy... :) Nie ma co się przejmować głupimi komentarzami.
Ja mieszkam w Gdyni.
Obok mnie jest Redłowo,Wejherowo. Są to państwowe szpitale- jednak w przypadku gdy coś sie dzieje z dzieckiem i tak zostaje przewozone do Gdanska na Kliniczna/Zaspę.
Serio, już lepiej bedzie z Gdanska to Gdanska niz z Wejherowa/Gdyni do Gdańska..
Wejherowo odpada na wstępie, bo dla mnie tam beznadziejny dojazd jest i wieczne korki w godzinach popoludniowych.
Redłowo ma warunki tragiczne- jak dla świn. Jedna łazienka na tyle kobiet... Ja jestem kobietą, mamy XXI wiek i chce byc tak traktowana, abym czula szacunek do mnie.
Mam MEDYCZNE wskazanie na CC, nie wymyslone, nie załatwione na lewo.... Pojechałam na kliniczna i zaspę by się dowiedzieć kiedy powinnam się zgłosić, jak wyglądają procedury. Mam do tego pełne prawo. Z reguły przed ciażą moje ciśnienie bywało około 220/109 a najmniej 150/100. To nie są zarty, mam nadcisnienie, arytmie itp. A co mi powiedział lekarz, tzn PANI DOKTOR na klinicznej? Ze nie mam sie rozczulać nad sobą,że NAJWYŻEJ MNIE ODRATUJĄ. No ja Was przepraszam... Co za idiotka.
Na Zaspie powiedzieli mi,że do porodu powinnam lezec na patologii a jak sie uda, to i tak beda probowac bym urodzila SN bo mam 24 lata wiec młoda jestem i dam radę.
Czy naprawdę trzeba ryzykowac życie moje i mojego dziecka, zeby nie zaniżac statystyk w szpitalu?
Skoro z dzieckiem jest okej, to wychodzę z założenia,że mniej złego spotka mnie w Swissmed, gdzie będę miałą CC bez problemu,a nie,że będą mnie męczyć, jeszcze bez znieczulenia jak jakiś przenosny inkubator. Zaszłam w ciaze bo chcielismy miec z mezem dziecko to jestem gotowa zapłacic, by czuc się dobrze w tym dniu.
Proste.
5
0